Αργά χειμώνα στην αυλή του Τσουκ ⋆ Βρώσιμα πίσω αυλή

Κάθε σεζόν φέρνει μια νέα κλίση στο chookyard. Στα τέλη του χειμώνα, το έδαφος είναι συχνά κορεσμένο, ο αέρας είναι κρύος και το φως είναι χαμηλό. Καλούμαστε να διασφαλίσουμε ότι τα τσοκ μας έχουν πρόσβαση σε ξηρό εξωτερικό χώρο και ότι η ανάγκη τους για φρέσκο ​​έδαφος συνεχίζει να καλύπτεται.

Φρέσκο ​​έδαφος

τσοκ στο μούρο

Τόσο εύκολο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο – όχι πάντα το χειμώνα και την άνοιξη. Φρέσκο ​​έδαφος σημαίνει περισσότερα από φρέσκα χόρτα – σημαίνει ζωύφια και πλάσματα και έδαφος χωρίς παράσιτα – δηλαδή όχι μια λασπωμένη ή σκονισμένη σούπα μολυσμένη με σκουλήκια. Μην απογοητεύεστε εάν συμβαίνει αυτό, απλώς συνεχίστε να εξελίσσετε την περιστροφή του νέου εδάφους σας και με τον καιρό θα τα καταφέρετε σωστά από τα πουλιά σας.

Ποιοι χώροι είναι διαθέσιμοι στην ιδιοκτησία σας ή στο άμεσο περιβάλλον; Φαντάζομαι!

  • Δημιουργήστε ένα τσοκ της γειτονιάς στο αστρικό χάος ανάμεσα σε εσάς και το πάρκο δίπλα και μειώστε τα ζιζάνια που εισέρχονται στους κήπους σας. Το συμβούλιο δεν θα πειράζει – σίγουρα;! Σημειώνει αρκετούς στόχους στο κοινοτικό σχέδιο – οικοδόμηση κοινότητας, καθαρισμός του περιβάλλοντος μέσω μείωσης των ψεκασμών, λιγότερα χρήματα που δαπανώνται για ψεκασμούς και βελτιωμένη υγεία των εργαζομένων, καθώς δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν τα εν λόγω σπρέι… λαμπρά παντού.
  • Αφαιρέστε ένα τμήμα φράχτη ανάμεσα σε εσάς και τον γείτονα για να έχετε εύκολη πρόσβαση σε περισσότερο έδαφος και με αυτόν τον τρόπο μοιραστείτε τη φροντίδα των τσοκ.
  • Δημιουργήστε μια απλή πόρτα μεγέθους τσοκ στο θερμοκήπιο ή βάλτε τα κάτω από οπωροφόρα δέντρα ή μούρα για να μειώσετε τα υπερβολικά χειμωνιάτικα σιτάρια.
  • Τοποθετήστε τα σε μια περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε για νέα κρεβάτια την άνοιξη
  • Φέρτε τα στο γεμάτο ζωύφια, προστατευμένο έδαφος κάτω από δέντρα – μακριά από τη βροχή και τον άνεμο. Οι πρόγονοί τους στη ζούγκλα θα σας χειροκροτήσουν.

Πηγαίνετε όσο πιο προσωρινά μπορείτε, ενώ επεξεργάζεστε το σύστημα που λειτουργεί καλύτερα για εσάς – είναι απίθανο να το πετύχετε σωστά την πρώτη φορά. Το σύστημα συγκράτησης μου είναι ένας συνδυασμός μόνιμων συρμάτινων περιφράξεων + κινητών οθονών διχτυών πτηνών που είναι συνδεδεμένες σε εναέρια καλώδια, ώστε να μπορώ να περικλείσω εύκολα διάφορους χώρους. Διατηρήστε την περίφραξη σας απλή αλλά στιβαρή, π.χ. ανθεκτική στο κοτόπουλο.

Πηγαίνετε ψηλά ή κληρονομιά: Για χαμηλούς φράχτες όπως το electranet, οι βαριές φυλές κληρονομιάς είναι το καλύτερο στοίχημά σας – αν και υπάρχει πάντα ένα με φαγούρα στα πόδια. Όλοι οι φράχτες μας είναι περίπου 1,8 μέτρα σε περίπτωση που υπάρχουν υαλίνες ή ξυριστικές μηχανές στο σπίτι – θα ξεπεράσουν οτιδήποτε λιγότερο.

Χαμηλά: Εστιάστε στο κάτω μέρος. Βάζω σανίδες κατά μήκος του πάτου των διχτυών. Το στατικό συρμάτινο δίχτυ έχει μια ξύλινη σανίδα στο κάτω μέρος για να κρατά την ένταση ζωντανή και να αποτρέπει τα σκυλιά ή κάποιους να σπρώχνουν προς τα μέσα όσο τα τσοκ βγαίνουν.

Εάν δεν μπορείτε να φανταστείτε ή να δημιουργήσετε περισσότερη γη, φέρτε τα αγαθά σε αυτούς. Γεμίστε την περιοχή τους με ό,τι οργανική ύλη μπορείτε να βρείτε – πριονίδι, φύλλα, αποκόμματα γρασιδιού, υπολείμματα τροφών, φύκια, ζιζάνια λιμνών, ροκανίδια και συνεχίστε να τα συμπληρώνετε. Θα λάβετε ένα φοβερό κομπόστ στη διαδικασία.

Συμπληρώστε το πριονίδι στο σπίτι

Εάν το τσοκ είναι ο μόνος στεγνός χώρος που έχουν τα τσοκ σας, φροντίστε να κρατάτε το πάτωμα με φρέσκα ροκανίδια (ή ό,τι άλλο χρησιμοποιείτε.) Ένα φτυάρι γεμάτο πάνω από τις νύχτες, κάθε πρωί ή δεύτερο πρωί είναι αυτό που είμαι ομιλώ περί. Το κάνω μια φορά την εβδομάδα γιατί εκτός από την ωοτοκία, τα τσοκ μου δεν είναι μέσα την ημέρα. Στη συνέχεια, μια φορά τη σεζόν, βγάζω το σπίτι για ένα φοβερό σωρό οργανικής ύλης για τον κήπο και ξεκινάω από την αρχή.

Λουτρό σκόνης

λουτρό σκόνης1

Κάνουμε ντους, πνίγεται λουτρό σκόνης! Είναι το πώς διαχειρίζονται μόνοι τους τις ψείρες και τα ακάρεα και διατηρούν τα φτερά τους καθαρά. Τις ξηρές εποχές, τα τσοκ μπορούν εύκολα να βρουν σημεία κολύμβησης σκόνης, αλλά όταν είναι υγρά και περιορίζονται, δεν είναι τόσο εύκολο. Μερικές φορές αδύνατο.

Μια περιοχή με σκεπές ακριβώς έξω από το σπίτι είναι η βόμβα. Για κολύμβηση σκόνης καθώς και αποθήκευση φαγητού, αδιάβροχο κρασί και τραπεζαρία και τρίμμα στρειδιών επίσης.

Εάν στα τσοκ σας λείπει μια ζώνη λουτρού σκόνης, μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να δημιουργήσετε μια απλή κρυφή περιοχή; Στηρίξτε το κουβούκλιο από ένα παλιό ute; Λίγο μεταχειρισμένο σίδερο που τρέχει από το σπίτι του τσοκ σε έναν υπάρχοντα φράχτη;

Μια ερώτηση που μου κάνουν συχνά είναι πώς να φτιάξω ένα λουτρό σκόνης και τα καλά νέα είναι ότι δεν το κάνετε. τα τσοκ κάνουν. Αρκεί να έχουν κάπου στεγνό.

Μειωμένη παραγωγή αυγών

μαδώ

Το φως ενεργοποιεί την παραγωγή αυγών, επομένως λιγότερο φως = λιγότερα αυγά. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα κορίτσια σας! Καθώς οι ώρες της ημέρας αυξάνονται ξανά, αυτά τα αυγά θα επανέλθουν, εκτός φυσικά και αν το τσοκ σας συνεχιστεί μετά από χρόνια.

Η επιλογή υπάρχει για να τα πιέσουμε σε περισσότερα αυγά με τεχνητό φως, αλλά λέω να πάμε με τη φυσική ροή και να δώσω ένα διάλειμμα στα κορίτσια. Έχω την ίδια στάση για τις πλούσιες σε πρωτεΐνες λιχουδιές που συχνά συνιστώνται όταν το κρύο και η πρόσβαση σε φρέσκο ​​έδαφος έχει εξαντληθεί. Είναι πολύ εύκολο να ταΐζετε υπερβολικά τα τσοκ – πολύ καλύτερα να τους προσφέρετε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών περιβαλλόντων – απορρίμματα φύλλων, δέντρα, βότανα, χλωρές καλλιέργειες, άλλη οργανική ύλη και να τα αφήνετε να προμηθεύονται οι ίδιοι ό,τι χρειάζονται.

Κοτόπουλο

τσοκ τσοκ

Αφήστε αυτή την ερώτηση να αντηχεί στην καρδιά του στήσιμου του κοτόπουλου σας.

Μπορούν τα κοτόπουλα σας να εκφράσουν την κότα τους;»

Joel Salatin

Το κοτόπουλο είναι λαμπερό και αυθάδικο, περίεργο, εν κινήσει, στο πρόσωπό σας και ενθουσιασμός για τη ζωή – ειδικά της μικροσκοπικής ποικιλίας. Ανάγκη να χτυπήσετε, να τεντώσετε, να εξερευνήσετε και να ξεσκονίσετε.

Έχεις καλύψει όλες τις βάσεις;

Leave a Comment