Αύγουστος στο Vegie Patch + Θερμοκήπιο ⋆ Βρώσιμο Backyard

Ο Αύγουστος είναι η προετοιμασία μας για τον ανοιξιάτικο μήνα. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον μήνα για να ανοίξετε το δρόμο για τις ανοιξιάτικες φυτεύσεις. Εάν ξεκινήσετε νωρίς με φυτικές καλλιέργειες και οργανική ύλη, θα μειώσετε την ανάγκη σας για αγορά λιπάσματος και κομπόστ.

Ξεκινήστε καθαρίζοντας τα παλιά.

Κάντε χώρο…

 • Αφήστε ό,τι εξακολουθεί να παρέχει συγκομιδή. Καθαρίστε τις παλιότερες καλλιέργειες ξεφλουδίζοντας το παλιό ρυμουλκούμενο φύλλωμα και με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε χώρο.
 • Καθαρίστε τις έτοιμες καλλιέργειες κόβοντάς τις στο επίπεδο του εδάφους – όπου είναι εφικτό. Τσιγαρίστε ή ψιλοκόψτε τα και χρησιμοποιήστε τα σε κομπόστ ή για σάπια φύλλα. Πραγματικά μεγάλα ογκώδη κομμάτια μπορούν να πάνε κάτω από τα αβοκάντο ή άλλα οπωροφόρα δέντρα για να διασπαστούν σιγά σιγά.
 • Συγκομιδή σε ριζικές καλλιέργειες που ξεχειμωνιάζουν, όπως καρότα, παστινάκια και γιαμ. Τα πλένετε, τα στεγνώνετε και τα αποθηκεύετε στο crisper. Πιάστε τα πριν ζεστάνει ο καιρός τον επόμενο μήνα και αρχίσουν να χωρίζονται και να πάνε για σπορά. Μην σπαταλάτε αυτά τα καλύτερα φαγητά!

… τότε γεμίστε το αμέσως!

Το σκίαστρο αφαιρέθηκε από το νέο φυτρωμένο φυτό - έτοιμο να το κάνει μόνο του χωρίς προστασία
Η απελευθέρωση μουστάρδας και φαγελίας από το υφασμάτινο κάλυμμα σκιάς που παρείχε προστασία για τα πουλιά/γάτα/βροχή.

Γεμίστε το χώρο αμέσως πριν καταλάβουν τα ζιζάνια. Διατηρήστε τη δυναμική της συγκομιδής με νέες καλλιέργειες τροφίμων και προετοιμαστείτε για την άνοιξη με φυτικές καλλιέργειες ή σωρούς κομπόστ.

Προσπαθήστε να δώσετε ίση βαρύτητα στο καθένα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι ξεχωριστά, ορισμένες καλλιέργειες είναι κατάλληλες για κοινή χρήση χώρου με ένα πράσινο, όπως στην επάνω φωτογραφία, όπου το κατακόκκινο τριφύλλι, το παστινάκι και το νάτρινο αποτελούν το υπόβαθρο για τη βλάστηση του μπρόκολου.

 • Φυτέψτε σε συντεχνίες για αντοχή στον κήπο. Μπιζέλια + κατσαρό λάχανο + mizuna + borage + καλέντουλα Ή κουκιά + bok choy + άνθη αραβοσίτου + phacelia. Τόσοι πολλοί πιθανοί συνδυασμοί – διασκεδάστε!
 • Σπέρνετε μικτές καλλιέργειες της επιλογής σας. Δημιουργήστε τις δικές σας μικρές συντεχνίες πράσινου φυτού – αζώτου + ρίζα βρύσης + νέκταρ + κάλυμμα εδάφους
 • Σωρεύστε οργανική ύλη

Προμηθευτείτε κομπόστ + σπόρους

myseedcollection1

Παραγγείλετε ό,τι σπόρους χρειάζεστε… θυμηθείτε να συμπεριλάβετε φυτικές καλλιέργειες και συνοδούς!

Εάν πρόκειται να χρειαστείτε λίπασμα, αναζητήστε έναν προμηθευτή βιολογικών προϊόντων ή τουλάχιστον κάποιον που νοιάζεται για την υγεία των κήπων σας, δηλαδή δοκιμάζει κάθε παρτίδα για ισορροπία μετάλλων. Το κομπόστ που αγοράσατε θα είναι πιθανότατα ανώριμο και σίγουρα θα στερείται ζωής. Θα ωφεληθεί πολύ από κάποιο χρονικό διάστημα που κάθεται στο χώμα σας για να ωριμάσει και να εμποτιστεί με ζωή, ειδικά αν είναι σφραγισμένο σε πλαστική σακούλα. Απελευθερώστε το από τους ασφυκτικούς δεσμούς του και αδειάστε το στο χώμα. Ίσως ρίξτε λίγο EM πάνω του – αφήστε το να αναπνεύσει και να αναζωογονηθεί πριν το προσθέσετε στον κήπο σας.

Τι να φυτέψουμε και να σπείρουμε τον Αύγουστο

πρόσφατα μεταφυτευμένα μπιζέλια στη βάση του δικτυωτού πλέγματος
Μπιζέλια, μαρούλι ανθρακωρύχων, φατσίλια, χαμομήλι. Θα βάλω κομμάτια σάπια φύλλα πάνω από τα μικρά κομμάτια χόρτου για να τα πνίξω εύκολα.

Εδώ είναι τι μπορώ να φυτέψω στον κήπο μου στο Levin, δεδομένου ότι τη μέρα, το χώμα μου είναι 10 μοίρες και οι νυχτερινές θερμοκρασίες κυμαίνονται από 3 έως 13. Το χώμα μου έχει μετατραπεί από πηλό σε ένα υπέροχο εργασίσιμο άργιλο – αυτό υπαγορεύει επίσης τι μπορώ να φυτέψω . Εάν το δικό σας είναι ακόμα μουσκεμένο, αφήστε το μόνο του και φυτέψτε το σε γλάστρες και κουτιά μέχρι να στεγνώσει. Εν τω μεταξύ, συνεχίστε να χτίζετε και να μετατρέπετε τον πηλό σε χώμα, θα φτάσετε εκεί!

Εάν είστε αρχάριος και δεν είστε σίγουροι για το τι ταιριάζει στη θέση σας, απλώς κάντε μια βουτιά και ξεκινήστε – είναι απλώς ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε. Έτσι ξέρουμε πράγματα εμείς οι παλιοί κηπουροί, από όλες τις καλλιέργειές μας.

ΣΥΣ

πρόσφατα φυτεμένο καλαμπόκι και σαλάτες κάτω από δίχτυ πουλιών και παπαρούνες

ΑΜΕΣΗ ΣΠΟΡ

 • Καλλιέργειες μουστάρδας και phacelia για ανοιξιάτικο νέκταρ και μέλισσες + δελεασμός αρπακτικών εντόμων
 • Οι χλωρές καλλιέργειες λούπινου που θα σπαρθούν αυτόν τον μήνα θα είναι πριν από την ανθοφορία και θα είναι έτοιμοι να κοπούν ή να φυτευτούν μεταξύ τους, τον Οκτώβριο. Ένας τέλεια χρονομετρημένος πρόδρομος των φυτεύσεων βαρέων τροφοδοτικών στα μέσα της άνοιξης. Σκεφτείτε το καλαμπόκι! ντομάτες! σκουός!
 • Παπαρούνα, καλέντουλα και μποράγκο

ΣΠΟΡΗ ΔΙΣΚΙΟΥ

 • Μπρόκολο, λάχανο, φρέσκα κρεμμυδάκια, κόκκινα κρεμμυδάκια, καστανά κρεμμύδια, μπιζέλια, μαρούλι miners, σαλάτα καλαμποκιού, μαϊντανός, διάφορες σαλάτες

ΑΜΕΣΗ ΣΠΟΡΗ Ή ΔΙΣΚΙΑ

 • Κουκιά
 • Σπανάκι, κόλιανδρος, μποκ τσόι, σαλάτες ή ρόκα στο θερμοκήπιο εκτός κι αν είναι αρκετά ζεστό έξω στο δικό σας.

ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ

 • Φασόλια, μπιζέλια και μπράσικες
 • Μπρόκολο, λάχανο, λάχανο, κρεμμύδια, κρεμμυδάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, αιώνιο σπανάκι, ασημόλυκο
 • Σαλάτες, παντζάρια, πατάτες ή bok choy στο θερμοκήπιο
 • Σπαράγγι
 • Φράουλες

Πολλά κρεμμύδια σε ένα μικρό χώρο

κρεμμύδια - 3 σε 1 τρύπα
Τα κρεμμύδια ξεπροβάλλουν λοξά και γεμίζουν όμορφα τον χώρο

Τρεις φορές περισσότερα στην πραγματικότητα – έχω x 102 σε χώρο 2m x 1,2m χρησιμοποιώντας τα 3 κρεμμύδια μου σε 1 τρύπα. Ή μάλλον, το κόλπο 3 σε 1 τρύπα του Έλιοτ Κόουλμαν (τιμή όπου πρέπει να γίνει τιμή). Είναι πιο ευτυχισμένοι με αυτόν τον τρόπο – τέτοια αδύναμα σπορόφυτα για τόσο καιρό, προτιμούν να είναι μαζεμένα με συντρόφους παρά να φουσκώνουν μόνα τους. Φυτέψτε σε κενά 20 cm.

Σπαράγγια Προετ

Το μπάλωμα των σπαραγγιών μπροστά από τον πέτρινο τοίχο – ξεχορταριάστηκε και στη συνέχεια στρώθηκε με ξύσματα από τσοκ και πολλά μακριά χόρτα.

Προετοιμάστε το έμπλαστρο με τα σπαράγγια σας για μια παραγωγική σεζόν ξεριζώνοντάς το πρώτα και μετά απλώστε ένα αξιοπρεπές στρώμα σπιτικού κομπόστ. Εάν δεν έχετε αρκετό, ανακατέψτε το με κομπόστ που αγοράσατε ή με σκόρπια χύτευση ή αντισταθμίστε το ραντίζοντας με ένα ορυκτό λίπασμα πλήρους φάσματος. Μια στρώση φυκιών είναι μια άλλη επιλογή αν είστε παραθαλάσσια.

Συμπληρώστε τα όλα με ένα γενναιόδωρο σάπια φύλλα ό,τι μπορείτε να σκουπίσετε – φέτος χρησιμοποιώ μακρύ γρασίδι γνωστό και ως σπιτικό σανό. Μην ανησυχείτε για το μπλοκάρισμα των σπαραγγιών, αυτά τα δόρατα είναι σαν μικρά τρυπάνια – θα τρυπήσουν εύκολα. Το Sea wrack κάνει ένα κατάλληλο σάπια φύλλα, που θυμίζει στα σπαράγγια την παραθαλάσσια προέλευσή του.

Σωστός χρόνος: ντομάτες, πιπεριές και μελιτζάνες από σπόρους

θερμοκηπίου toms1

Οι ντομάτες, οι πιπεριές και οι μελιτζάνες είναι έτοιμες για μεταφύτευση 6 – 8 εβδομάδες μετά τη σπορά. Εργαστείτε ανάποδα από εδώ για να καταλάβετε την τέλεια στιγμή σποράς σας.

Εάν έχετε θερμοκήπιο ή ζείτε στον βορρά χωρίς χειμώνα, μπορείτε να ξεκινήσετε τη δουλειά αυτόν τον μήνα γνωρίζοντας ότι υπάρχει ένα ζεστό, ζεστό περιβάλλον με δωρεάν αποστράγγιση για να μεταμοσχεύσετε τα σπορόφυτά σας. Θα χρειαστείτε μια θερμαντική επιφάνεια ή θερμαντική κοπριά για να ζεστάνετε το έδαφος στους δίσκους σπόρων σας κατά 20°. Εάν τα εδάφη δεν είναι αρκετά ζεστά, οι πιπεριές σας δεν θα σηκωθούν από το κρεβάτι για εσάς.

Χωρίς αυτά τα πράγματα, περιμένετε μέχρι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Δεν υπάρχει βιασύνη και το μπόνους της φύτευσης λίγο αργότερα είναι ότι θα καλλιεργήσετε αργότερα. Είναι πολύ πιο ικανοποιητικό να φυτεύετε όταν ταιριάζουν οι συνθήκες και να παρακολουθείτε τις καλλιέργειές σας να απομακρύνονται. Μην το πιέζετε – κινηθείτε ανάλογα με τις εποχές και διατηρήστε τον κήπο σας δυνατό.

επισκόπους λουλούδι και σπόροι στο θερμοκήπιο
Το λουλούδι Bishops είναι ακαταμάχητο στις μύγες και τις αρπακτικές σφήκες

Σε μια γωνιά του θερμοκηπίου, το σέλινο και μια καλή ποικιλία από σαλάτες προμηθεύουν το βραδινό τραπέζι, και στο υπόλοιπο θερμοκήπιο συσσωρεύω οργανική ύλη σε στρώσεις για να χτίσω για την επόμενη σεζόν.

Το Bokashi σκαρφίζεται καθώς οι κάδοι τελειώνουν τη ζύμωση και ό,τι οργανικό υλικό μπορώ να θροΐσω απλώνεται πάνω στο χώμα των τελευταίων ετών. Μακρύ γρασίδι που συγκομίζεται από άγριες περιοχές, ξύσματα από το τσοκ σπίτι, σάπια κοπριά, μούχλα φύλλων και τα παρόμοια. Τις άθλιες βροχερές μέρες, αφήνω τα τσοκ για να ανακατεύω την κατσαρόλα, να καταβροχθίζω γυμνοσάλιαγκες και να προσθέτω ακόμα περισσότερη γονιμότητα. Όταν κρίνω ότι το χώμα τρέφεται, θα σπείρω μια καλλιέργεια λούπινου, μουστάρδας και φασελίας.

Θα μπορούσατε αντ ‘αυτού, να απλώσετε ένα υπέροχο στρώμα κομπόστ και να πασπαλίσετε ένα ορυκτό λίπασμα πλήρους φάσματος πριν σπείρετε τη ζωή σας δίνοντας πράσινο.

Καθαρίστε την οροφή και τους τοίχους για καλύτερη κατανομή του φωτός. Είναι πιο εύκολο και λιγότερο τοξικό, για να γίνει αυτό μια ετήσια εκδήλωση – μπορείτε απλά να χρησιμοποιήσετε σαπούνι, λάστιχο και βούρτσα. Ωστόσο, αφήστε τη μούχλα και το θάμπωμα να περιχαρακωθούν και θα χρειαστείτε κάτι πιο δυνατό για να το καθαρίσετε, το οποίο δεν είναι τόσο υπέροχο για το χώμα σας. Μετά το πλύσιμο, ρυθμίστε τον ψεκαστήρα για να αραιώσει το σαπούνι.

 • Φυτέψτε συντρόφους όπως alyssum, bishops flower, nasturtium, παπαρούνα βοράγγι, phacelia και πολύ λούπινο για να ξεπεράσετε τις ανάγκες σας σε αρπακτικά έντομα. Πηγαίνετε αμέσως μέσα και έξω από τις πόρτες επίσης.
 • Τοποθετήστε θερμαντικό πάνελ ή καυτό κουτί, συλλέξτε το μείγμα εκτροφής σπόρων, πλύνετε τις ετικέτες και τους δίσκους και αφήστε τον ενθουσιασμό της άνοιξης να φουσκώσει. Διασκεδαστικές στιγμές μπροστά!

Leave a Comment