Ενημερωτικό δελτίο – 15 Αυγούστου 2022

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύεται από εθελοντή. Κανείς από το αγρόκτημα δεν ελέγχει ούτε απαντά σε μηνύματα εδώ. Πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το αγρόκτημα για τυχόν ερωτήσεις, σχόλια κ.λπ

Αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα #10 της σεζόν 18 εβδομάδων. Θα έπρεπε να παίρνετε: Πατάτες Yukon Gold, κίτρινα κρεμμύδια, αγγούρια, καλοκαιρινό σκουός, κόκκινες ντομάτες, μάραθο, βασιλικός, πεπόνια μελιτώματος, πιπεριές, jalapeños και καρότα.

Καρπός: Γεια σας από την First Fruits Organic Farms! Ελπίζουμε να απολαύσατε τα φρούτα στις μετοχές CSA σας! Μετά από αρκετές δύσκολες εποχές λόγω παγετώνων, είμαστε χαρούμενοι που έχουμε μια εξαιρετική σοδειά φέτος. Οι ροδακινιές ωριμάζουν γρήγορα στα δέντρα μας, και μπορείτε να περιμένετε μια άλλη Θήκη 10 κιλών στο μερίδιο φρούτων σας αυτή την εβδομάδα. Αυτά είναι τα ροδάκινα Coral Star και Starfire, τα οποία είναι ποικιλίες freestone — ιδανικά για κατανάλωση φρέσκων ή επεξεργασίας. Προσπαθήσαμε να διαθέσουμε αποστολές φρούτων όσο το επιτρέπει η καλλιέργεια, αλλά αν αυτές οι αποστολές ροδάκινων είναι περισσότερες από ό,τι μπορείτε να φάτε φρέσκα, τα ροδάκινα μπορούν εύκολα να τεμαχιστούν και να κονσερβοποιηθούν ή να καταψυχθούν ή να στεγνώσουν στο φούρνο σας τοποθετώντας φέτες σε φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό στάδιο στεγνώματος – συνήθως περίπου τέσσερις ώρες. Ο εαυτός σας του Φεβρουαρίου θα ευχαριστήσει τον εαυτό σας τον Αύγουστο!

Απολαύστε τα ροδάκινα! Μια μεγάλη ποικιλία φρούτων στο αγρόκτημά μας στην Paonia του Κολοράντο μεγαλώνει όμορφα στους οπωρώνες μας και σκοπεύουμε να κρατήσουμε τα φρούτα να ρέουν από το αγρόκτημά μας στα σπίτια σας. Kacey & Noah Kropp

Μέλι & Λάδι: Αυτή είναι μια ακόμη εβδομάδα παράδοσης μελιού και λαδιού. Όσοι από εσάς παραγγείλατε μηνιαία και διμηνιαία, θα το λάβετε αυτήν την εβδομάδα. Ήταν εξαιρετικά ξηρό στο αγρόκτημα και δεν είχαμε τη βροχή που είχαν όλοι οι άλλοι. Οι μέλισσες δυσκολεύονται λίγο και αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ψύξη της κυψέλης παρά στη συλλογή νέκταρ. Όσοι από εσάς παραγγείλατε μια εφάπαξ παράδοση μελιού θα το λάβετε τον επόμενο μήνα.

Τσάντες: Με ενημέρωσαν ότι δεν παίρνουμε πίσω τα φασόλια μας. Θα θέλαμε να τα έχουμε πίσω για να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Επίσης, ως υπενθύμιση, καθαρίστε όλα τα υπολείμματα από τις σακούλες προϊόντων σας. Βλέπουμε πολλές φλούδες κρεμμυδιού να έχουν μείνει πίσω. Αυτά πρέπει να αφαιρεθούν πριν τα επιστρέψετε στο DC σας. Ευχαριστώ.

Χρέωση: Οι καθυστερημένες πληρωμές έχουν εφαρμοστεί σε λογαριασμούς στους οποίους δεν ελήφθη καμία πληρωμή μέχρι το τέλος Ιουλίου. Όσοι από εσάς λάβατε καθυστερημένη αμοιβή θα λάβετε επίσης άλλη δήλωση αυτή την εβδομάδα. Στείλαμε δηλώσεις πριν από μερικές εβδομάδες υπενθυμίζοντας σε όλους τις ημερομηνίες λήξης. Εάν δεν λάβετε πληρωμές την ημέρα πριν από τη διανομή σας την επόμενη εβδομάδα, δεν θα λαμβάνετε πλέον τα προϊόντα σας ή άλλα πρόσθετα έως ότου εξοφληθεί πλήρως το υπόλοιπό σας.

Το μισό από το υπόλοιπό σας έληγε την 1η Ιουλίου και το υπόλοιπο μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Εάν στέλνατε τακτικές πληρωμές ή έχετε επικοινωνήσει με το γραφείο σχετικά με το σχέδιο πληρωμής σας, αυτό δεν ισχύει για εσάς. Αυτό επίσης δεν ισχύει για όσους έχουν μερίδιο χειμώνα ή ζώα. Αλλά χρειαζόμαστε τις καταθέσεις σας για τα ζώα που αγοράζετε, διαφορετικά μπορεί να διαγραφείτε από τη λίστα. Δεν θέλουμε να δούμε τα μέλη να χάνουν τα υπόλοιπα καλούδια που έρχονται! Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, στείλτε email ή καλέστε το γραφείο. Οι ώρες γραφείου είναι σήμερα 7 π.μ. έως 4 μ.μ. Εκτιμούμε τον καθένα και τον καθένα σας!

Δέκα χρόνια πρινανησυχούσαμε για το νερό μας και αν θα κρατήσει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθεί μια επισκόπηση του 2012 που γράφτηκε τον Ιανουάριο του 2013:

Όταν ο Τζέρι και εγώ ξεκινήσαμε να καλλιεργούμε για τον πατέρα του το 1985, δεν είχαμε σοδειές έτοιμες για συγκομιδή μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Από τότε, προσθέσαμε τρεις εβδομάδες συγκομιδής στην αρχή της σεζόν και τρεις εβδομάδες στο τέλος.

Τίποτα δεν φωνάζει την κλιματική αλλαγή περισσότερο από όταν μπορείτε να ξεκινήσετε την καλοκαιρινή σας σεζόν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου! Είναι ένα εκπληκτικό και τρομακτικό γεγονός ότι ο καιρός μας αλλάζει. Το νερό μας ήταν περιορισμένο από την αρχή της σεζόν. Έπρεπε να αποφασίσουμε τι θα ποτιστεί και τι όχι. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού μας πήγαινε για την καλλιέργεια λαχανικών. Αποφασίσαμε να αφήσουμε τα χωράφια της μηδικής να πεθάνουν εντελώς. Τα βοσκοτόπια μας ποτίστηκαν τόσο για να κρατηθούν στη ζωή, και καλλιεργήσαμε λίγο καλαμπόκι για τα ζώα. Μέχρι το τέλος της σεζόν οι δεξαμενές μας είχαν αποξηρανθεί! Μπορείτε να περιμένετε να δείτε το 2012 στα βιβλία ρεκόρ για τα επόμενα χρόνια.

Η ωραία έκπληξη που προέκυψε από αυτή τη σεζόν ήταν το πόσο νωρίς μπορούσαμε να ξεκινήσουμε τη συγκομιδή και την ποιότητα των προϊόντων. Δεν έχει σημασία αν το προϊόν είναι ακόμα στα φυτά ή έχει συγκομιστεί. μόλις βραχεί (από βροχή ή πλύσιμο) το προϊόν αρχίζει να διασπάται. Χωρίς βροχή (ή χαλάζι), η ποιότητα των προϊόντων έφυγε από τα charts! Το Full Share έλαβε 561 λίρες, το Half Share έλαβε 378 λίρες και το Single Share έλαβε 246 λίρες. Αυτή ήταν μια αύξηση 11% σε σχέση με το 2011, όταν είχαμε όλη αυτή τη βροχή και τέσσερις χαλαζοθύελλες. Η μέση τιμή του προϊόντος σας ήταν 1,18 $ τη λίβρα. (Πέρυσι είχαμε κατά μέσο όρο περίπου $1,35 λίβρες.)

Ελπίζω να έχετε όλοι μια υπέροχη εβδομάδα!

Leave a Comment