Ενημερωτικό δελτίο – 18 Σεπτεμβρίου 2022

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύεται από εθελοντή. Κανείς από το αγρόκτημα δεν ελέγχει ούτε απαντά σε μηνύματα εδώ. Πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το αγρόκτημα για τυχόν ερωτήσεις, σχόλια κ.λπ

Αγαπητοί φίλοι της φάρμας,

Αυτή είναι η εβδομάδα 15 από μια σεζόν 18 εβδομάδων. Θα λάβετε κίτρινα κρεμμύδια, γογγύλια, σκουός, κανονικά αγγούρια και λεμόνι, μελιτζάνες, κίτρινες, κόκκινες ή πράσινες πιπεριές, πιπεριές poblano, μπρόκολο, τερακότα και κόκκινες ντομάτες, πορτοκαλί μελίτωμα και μοσχοκάρυδο.

Πω πω, ο καιρός πέρασε γρήγορα! Έχουμε μόνο έναν μήνα για τη σεζόν μας και έχουμε ακόμα καλούδια που πρέπει να ανακαλύψετε για εσάς. Το μελίτωμα από πορτοκαλί σάρκα είναι ένα από αυτά. Έχει ανοιχτόχρωμο και λείο δέρμα με όμορφη πορτοκαλί σάρκα. Έχει καλύτερη, πιο στρογγυλεμένη γεύση από το μελίτωμα με πράσινη σάρκα και είναι ένα από τα αγαπημένα μελιτώματα που καλλιεργούμε. Χρησιμοποιώντας τους αντίχειρές σας, τρίψτε το δέρμα αρκετά δυνατά. Είναι στο αποκορύφωμα της ωρίμανσης όταν έχει μια ελαστική αίσθηση σε αυτό και δεν γλιστρά στην αφή. Ακριβώς όπως το μοσχοκάρυδο (ή το εκλεκτό κρασί) το αφήνουμε να αναπνεύσει για περίπου δέκα λεπτά για να ενισχύσει τη γεύση.

Μέλι: Αυτή είναι μια εβδομάδα μελιού και η μηνιαία καθώς και η μία φορά που μόνο μέλη θα το λαμβάνουν. Τώρα έχουμε μπει στο μέλι που μαζεύτηκε φέτος.

Χειμερινή αποθήκευση: Βρήκαμε ένα Κέντρο Διανομής για όσους από εσάς ζείτε στην ανατολική πλευρά του Ντένβερ που βρίσκεται στην 6η και στο Dexter (κοντά στην Colo Blvd). Βρήκαμε επίσης ένα DC στην περιοχή Wheat Ridge στα ανοικτά του 32nd and Federal. Χρειαζόμαστε ακόμα μια τοποθεσία για το Longmont, αλλά συζητάμε με κάποιον για αυτό και θα σας κρατάμε ενήμερους. Έχουμε πουλήσει τις μισές μετοχές, οπότε μην περιμένετε πολύ για να συμπληρώσετε αυτές τις φόρμες και να τις επιστρέψετε σε εμάς! Στείλτε email στο γραφείο στην παραπάνω διεύθυνση εάν χρειάζεστε άλλη φόρμα.

Τι θα κάνουμε τον επόμενο μήνα και πώς μπορείτε να βοηθήσετε τη φάρμα φέτος. Θα αρχίσουμε να έχουμε δουλειά τα Σαββατοκύριακα για τη συγκομιδή των καλλιεργειών για χειμερινή αποθήκευση προτού το έδαφος μετατραπεί σε σκυρόδεμα λόγω έλλειψης νερού. Οι πατάτες, τα καρότα, τα πράσα κ.λπ. θα πρέπει να συγκομιστούν και να τοποθετηθούν στις αποθηκευτικές μας μονάδες. Εάν είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε με αυτές τις θέσεις εργασίας, στείλτε email στο γραφείο και ενημερώστε μας. Θα βάλουμε το όνομά σας σε μια λίστα και όταν ο Kyle βρει μια μεγάλη δουλειά που απαιτεί μεγάλο πλήρωμα, θα σας καλέσουμε. Ευχαριστούμε που μας δώσατε ένα χέρι βοήθειας!

Ερωτήσεις μέλους/Jacquie’s Soapbox: Όταν βλέπετε το Jacquie’s Soapbox, είναι μια προειδοποίηση που μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα διαβάσετε εδώ!

Αρκετοί από εσάς έχετε σχολιάσει και ρωτήσει για την κατάσταση του νερού. Αυτό είναι ένα παγκόσμιο πράγμα, όχι απλώς ένα θέμα του Κολοράντο, ή ένα θέμα φάρμας. Για να σας δώσω κάποια προοπτική για το γλυκό νερό στον κόσμο. Θα παραφράσω ένα άρθρο που διάβασα μόλις την περασμένη εβδομάδα γραμμένο από τον Bill Christie για το περιοδικό Colorado Central που δημοσιεύεται για την κοιλάδα του Σαν Λούις και τη βόρεια περιοχή. Ονομάζεται Νερό: Πραγματικό ή Εικονικό;

Μου αρέσει ο τρόπος που περιγράφει την ποσότητα γλυκού νερού που είναι διαθέσιμη σε αυτόν τον πλανήτη και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Το 97% του νερού στη Γη βρίσκεται στους ωκεανούς. Το δύο τοις εκατό είναι πάγος, το μεγαλύτερο μέρος του είναι η μάζα πάγου της Ανταρκτικής. Τα 6 δέκατα του 1% είναι υπόγεια ύδατα, το 200ο του 1% είναι επιφανειακά νερά λιμνών και ποταμών (το 70% αυτού βρίσκεται στη λίμνη Βαϊκάλη στη Σιβηρία). Και τέλος, το 1000ο του 1% παρασύρεται στην ατμόσφαιρα. Φανταστείτε αυτό: από μια δεξαμενή αποθέματος 1000 γαλονιών, 6 γαλόνια από αυτά τα 1000 γαλόνια είναι γλυκό νερό. Από αυτές τις 26 ουγκιές ή λιγότερο από ένα τέταρτο του νερού στη Γη είναι επιφανειακά νερά από λίμνες και ποτάμια. (Δεν πρόκειται να μπω στο εικονικό μέρος του άρθρου.)

Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά για όλους μας; Σημαίνει ότι καθώς αλλάζει το κλίμα μας, θα αλλάζει και το νερό. Ορισμένες περιοχές θα πληγούν από την ξηρασία και άλλες θα αντιμετωπίσουν προβλήματα πλημμύρας. Κάθε ένα από αυτά τα σενάρια έχει επιπτώσεις που επηρεάζουν όλους μας πολύ καιρό αφότου συμβούν… συναισθηματικά, οικονομικά και σωματικά. Απλώς τυχαίνει να ζούμε σε μια έρημο σε υψηλές πεδιάδες. Βρισκόμαστε στην άκρη των μεγάλων πεδιάδων που στεγνώνουν κάθε καλοκαίρι από τη ζέστη. Η στάθμη του νερού μας ήταν πάντα χαμηλή εδώ. Ωστόσο, οι ανάγκες μας σε νερό θα αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Η περιοχή του μετρό του Ντένβερ έχει ήδη παραδεχτεί ότι εάν αφαιρέσουν όλα τα επιφανειακά ύδατα από τους αγρότες στο βορειοανατολικό Κολοράντο, δεν θα έχουν αρκετό νερό για να υποστηρίξουν τον πληθυσμό που αναμένουν να έχουν μέχρι το 2050 (πιθανώς το 2035). Θα δείτε αγρότες να εξαφανίζονται. Το πόσο γρήγορα θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από τη νομοθετική και προσωπική ευθύνη. Είναι καιρός να απαιτήσουμε από τα νομοθετικά μας σώματα να σταματήσουν οι HOA να απαιτούν μπροστινούς χλοοτάπητες. Δεν τα χρησιμοποιεί κανείς και είναι σπατάλη νερού. Όλες οι μπροστινές αυλές θα πρέπει να είναι ξερολιμένες. Οι επιχειρήσεις δεν χρειάζονται γκαζόν, ούτε χρειαζόμαστε περιποιημένες ζαρντινιέρες στη μέση μας.

Νομίζω ότι το πιο δύσκολο πράγμα να αλλάξουμε θα είμαστε εμείς οι ίδιοι. Οι απλές αλλαγές θα βοηθήσουν πολύ. Μην «πλύνετε» το δρόμο και το πεζοδρόμιό σας για να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τα υπολείμματα χόρτου. σκουπίστε το. Δεν χρειάζεται να πλένουμε τα αυτοκίνητά μας κάθε εβδομάδα. Ό,τι γρασίδι έχετε, αντικαταστήστε το με ένα ανθεκτικό στην ξηρασία γρασίδι όπως το βουβάλι. (Είναι το τελευταίο που πρασινίζει την άνοιξη και το πρώτο που αδρανεί το φθινόπωρο, μειώνοντας τις ανάγκες σε πότισμα.) Γεμίστε το νεροχύτη με νερό για να ξεπλύνετε τα πιάτα για το πλυντήριο πιάτων αντί να τρέχει νερό από τη βρύση. Κάντε πολύ σύντομα ντους και χρησιμοποιήστε κεφαλές μείωσης νερού. Στην πραγματικότητα, απολαύστε αυτά τα καθημερινά ντους, γιατί θα έρθει μια μέρα που δεν θα μπορείτε να το κάνετε αυτό. Εάν δεν ιδρώνετε, κάντε ντους κάθε δεύτερη μέρα. Το ίδιο και η τουαλέτα? ξεπλύνετε κάθε δεύτερη φορά όταν δεν υπάρχουν στερεά.

Αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε να ακούσουμε ή καν να σκεφτούμε, αλλά έρχεται. Μην κατηγορείτε τους νεοφερμένους, παρόλο που αυξάνουν τον πληθυσμό μας στο Κολοράντο. Είμαστε εμείς, οι σημερινοί κάτοικοι, που διπλασιάζουμε τον πληθυσμό μας κάθε 25 περίπου χρόνια, απλώς κάνοντας παιδιά. Έτσι, η μόνη λύση είναι να μειώσετε τη χρήση και να διατηρήσετε, να διατηρήσετε, να διατηρήσετε!

Ευχαριστώ που άκουσες!!! Jacquie, Kyle, Jerry και Sam

Leave a Comment