Ενημερωτικό δελτίο – 23 Μαΐου 2022

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύεται από εθελοντή. Κανείς από το αγρόκτημα δεν ελέγχει ούτε απαντά σε μηνύματα εδώ. Πρέπει να επικοινωνήσετε απευθείας με το αγρόκτημα για τυχόν ερωτήσεις, σχόλια κ.λπ

Αγαπητέ Farm~ily,

Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για τη νέα χρονιά και όλα τα νόστιμα φαγητά που έρχονται. Σας ευχαριστούμε που είστε μέρος της φάρμας μας και ανυπομονούμε να γίνουμε οι αγρότες σας για τη σεζόν. Κάθε νέο έτος μας ενθουσιάζει. Φέτος δεν είναι διαφορετική. Μπορείτε να πιστέψετε τον άνεμο! Ήταν τόσο απαίσιο για όλους να δουλέψουν σε αυτό. Οι φυτεύσεις έχουν καθυστερήσει λίγο λόγω των καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων εφοδιασμού. Αλλά αυτές οι καλλιέργειες που φυτεύτηκαν φαίνονται καλές. Το θερμοκήπιο φαίνεται υπέροχο. Έχουμε μερικά πράγματα που θέλουμε να σας ενημερώσουμε, οπότε ορίστε.

Διανομή: Ο Kyle βρήκε έναν δεύτερο οδηγό και θα επιστρέψουμε σε ένα πρόγραμμα παράδοσης 2 φορτηγών. Δείτε πώς θα είναι τα νέα δρομολόγια. Τρίτη διαδρομή παράδοσης: Aurora, Highlands Ranch, W Ridge Rd & Broadway, Wheat Ridge, 26th & Simms και Lakewood. Τρίτη διαδρομή παράδοσης: 29th & Monroe, Colorado & Colfax, Monaco & Florida, Logan & Louisiana, 6th & York, Greeley, the farm και Ft Collins. Διαδρομή παράδοσης Πέμπτης: Broomfield, Louisville, S. Boulder, N. Boulder, Longmont, Parker, νοτιοανατολικά Centennial κάπου και Littleton.

Αναζητούμε ακόμα εθελοντή στο SE Centennial για να αντικαταστήσει την τοποθεσία Arapahoe. Οτιδήποτε από I-25 δυτικά και 470 βόρεια. Θα καλέσουμε τον καθένα από εσάς. Δεν είναι δύσκολη δουλειά, απλά χρειάζεται κάποιος να τη διαχειριστεί και να είναι εκεί για μερικές ώρες την Πέμπτη.

Αναμένουμε την έναρξη της διανομής την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου ανάλογα με τον καιρό. Θα ακούσετε απευθείας από το DC σας εντός μιας εβδομάδας πριν ξεκινήσουμε. Εκείνη τη στιγμή, θα λάβετε το όνομά τους, τον αριθμό τηλεφώνου, το e-mail, τη φυσική τους διεύθυνση, τις ώρες διανομής, την ημέρα της εβδομάδας και όποια άλλη πληροφορία χρειάζεται να ξέρετε για την παραλαβή από το σπίτι τους. Θα περιλαμβάνουν πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνετε εάν ξεχάσετε να παραλάβετε ή πάτε έξω από την πόλη για διακοπές. Να θυμάστε ότι αυτά τα μέλη προσφέρουν εθελοντικά το σπίτι και τον χρόνο τους για να το κάνουν όσο πιο βολικό γίνεται για εσάς. Θα συνεργαστούν μαζί σας εάν έχετε περίεργες ώρες εργασίας ή ταξιδεύετε για δουλειά. Αλλά σας ζητώ να σεβαστείτε τις ώρες τους. Εάν δεν μπορείτε να φτάσετε κατά τις κανονικές ώρες διανομής, καλέστε για να κανονίσετε. Μην εμφανίζεστε απλώς πριν ή μετά τις ώρες και περιμένετε να είναι χαρούμενοι γι’ αυτό!

Καρπός: Μίλησα με την Ela Family Farms and First Fruit. Και οι δύο έχουν πολύ καλύτερη χρονιά. Ανάμεσα στα δύο θα πρέπει να πάρουμε πολλές ποικιλίες φρούτων. Ωστόσο, η παγωνιά και το χιόνι που δεχθήκαμε το 2021 επηρέασαν τα δέντρα τους. Καταλαβαίνω ότι οποιοδήποτε δέντρο ηλικίας ενός έτους ή δέντρα πολύ μεγάλης ηλικίας έχουν χαθεί όλα ή φτάνει το 1/3 έως το 1/2 των οπωρώνων τους. Η βιομηχανία φρούτων του Κολοράντο θα αντιμετωπίσει μερικά αδύνατα χρόνια μπροστά, καθώς τα δέντρα αναρρώνουν και νέες φυτεύσεις παίρνουν έδαφος και ωριμάζουν για την παραγωγή φρούτων. Και οι δύο οπωρώνες σας ευχαριστούν που τους υποστηρίξατε καθώς ανασυντάσσονται και αναγεννώνται για το μέλλον.

Μέλι: Το Lazy Bee Ranch έμπαινε στο αγρόκτημα για να ελέγξει τις κυψέλες. φροντίζοντας να είναι υγιή και να έχουν άφθονο φαγητό. Μου λένε ότι όλα φαίνονται πολύ καλά με μερικές πολύ υγιείς κυψέλες εδώ έξω. Ενδιαφέροντα πράγματα μου έλεγαν. Γνωρίζατε ότι υπάρχει μια βασίλισσα σε κάθε στοίβα με μελίσσια; Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι οι μέλισσες μιλούν μεταξύ τους μέσω των δονήσεων των φτερών τους. Αλλά οι βασίλισσες θα ουρλιάξουν η μία στην άλλη αν πλησιάσουν πολύ. Είναι ο τρόπος τους να λένε, “Γεια, αυτή είναι η κυψέλη μου… βουίζει!”

Σπαράγγι: Τα σπαράγγια είναι ανοιχτά! Θα επιλέξουμε αυτό το έμπλαστρο τις επόμενες τέσσερις ή πέντε εβδομάδες. Θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε τους πάντες από εδώ (το χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από το τέλος σας), αλλά η ευελιξία είναι απαραίτητη! Παρακαλούμε επιστρέψτε τυχόν τηλεφωνήματα από το γραφείο, με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να καλέσουμε άλλους να έρθουν να διαλέξουν εάν δεν μπορείτε να το κάνετε! Δεν θα στέλνουμε ειδοποιήσεις μέσω email. Υπάρχει ακόμα χώρος για να μπείτε στη Λίστα Αναμονής. αν δεν το έχεις κάνει ήδη! Δεν υπάρχει κανένα κόστος για εσάς εκτός από το χρόνο σας. Το να είσαι στην ώρα σου είναι απαραίτητο! Εάν πρόκειται να καθυστερήσετε για οποιοδήποτε λόγο, σας παρακαλούμε να μην έρθετε καθόλου. Κανείς δεν θα βρίσκεται στο χώρο στάθμευσης για να σας βοηθήσει να φτάσετε στο γήπεδο.

Βοδινό κρέας: Έχουμε πουλήσει 14 στα 20 τιμόνια. Αγοράζουμε μοσχάρια 15 μηνών που έχουν απογαλακτιστεί από τις μητέρες τους σε βοσκοτόπους από τις ανατολικές πεδιάδες. Αναμένουμε αυτά τα ζώα να είναι έτοιμα για επεξεργασία μέχρι τον Δεκέμβριο. Έχουν εκτραφεί σε βοσκοτόπια, θα έχουν συνεχώς διαθέσιμη μηδική και ένα προαιρετικό μείγμα κόκκων θα είναι διαθέσιμο το πρωί και το βράδυ. Επικοινωνήστε με το αγρόκτημα εάν θέλετε ένα e-mail με τη φόρμα εγγραφής ή μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο και να παραγγείλετε ένα εκεί. Η φόρμα εγγραφής μας περιέχει περισσότερες πληροφορίες σε αυτήν από τον ιστότοπό μας.

Χοιρινό: Θα πάρουμε τα γουρουνάκια μας από έναν αγρότη στο Ανατολικό Κάνσας αυτό το Σαββατοκύριακο. Επί του παρόντος, έχουμε ακόμα μερικά γουρούνια να πουλήσουμε. Και πάλι, εάν ενδιαφέρεστε, στείλτε ένα email ή συνδεθείτε στο διαδίκτυο. Τα γουρούνια μας έχουν τα δικά τους λιβάδια φυτεμένα με πράγματα που τους αρέσει να ξεριζώνουν και άφθονο σιτάρι. Αναμένουμε ότι θα είναι έτοιμα για επεξεργασία μέχρι τον Νοέμβριο. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το γραφείο και θα σας στείλουμε μια φόρμα εγγραφής.

Αρνάκι: Παρακαλώ ενημερώστε με αν ενδιαφέρεστε για ένα αρνί γιατί έχουμε πολλά διαθέσιμα, τα οποία έχουμε πουλήσει γύρω στα 29. Αυτά τα ζώα έχουν επίσης ένα όμορφο λιβάδι για να τα κρατήσει απασχολημένα ενώ προαιρετικά σιτηρά είναι διαθέσιμα βράδυ και πρωί. Αναμένουμε ότι η επεξεργασία θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου ή Οκτωβρίου. Επικοινωνήστε με το γραφείο για περισσότερες πληροφορίες.

Ενημερωτικό δελτίο/Ιστολόγιο: Για να έχετε πρόσβαση στο Newsletter (και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για δημοσιεύσεις) πρέπει να εγγραφείτε στο Blog. Αυτό όχι μόνο θα σας δώσει πρόσβαση στα ενημερωτικά δελτία μας, αλλά το πιο σημαντικό, εάν υπάρξει ξαφνική αλλαγή με το αγρόκτημα, δημοσιεύουμε πρώτα εδώ (και τελικά στο Facebook). Λάβετε υπόψη ότι τα μέλη διαχειρίζονται αυτά τα κοινωνικά μέσα για εμάς. Δεν είναι τέλειο σύστημα και τα πράγματα κάποτε ξεφεύγουν από τα δάχτυλά μας! Θα έχετε πάντα την επιλογή να παραλάβετε ένα έντυπο αντίγραφο του ενημερωτικού δελτίου στο DC σας. Αλλά αν υπάρξουν ξαφνικές αλλαγές, θα δημοσιεύσουμε πρώτα στο blog. Εάν δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις από το ιστολόγιό μας, τότε δεν εγγραφήκατε. Μπορείτε να εγγραφείτε μεταβαίνοντας στη διεύθυνση monroeorganicfarms.wordpress.com.

Γραφείο: Το γραφείο έχει ένα νέο μέλος και θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τη Linda Snyder. Η μικρή τράπεζά μας στην πόλη Kersey έκλεισε και την πιάσαμε. Έχει πολυετή τραπεζική εμπειρία και έψαχνε για μια πρόκληση όταν αποφάσισε να ενταχθεί στο προσωπικό μας. Η Ζακί δεν θα είναι πολύ στο γραφείο. Οι ώρες γραφείου θα είναι 8 π.μ. έως 5 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Παρακαλώ θυμηθείτε: Εάν χρειαστεί να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο μερίδιό σας, πρέπει να μας ενημερώσετε το αργότερο δύο ημέρες πριν από την ημέρα διανομής σας. Οι τηλεφωνικές κλήσεις είναι πιο εύκολο να χειριστούμε κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Αλλά με τη Linda στο γραφείο με πλήρη απασχόληση, θα χαρεί να συνεργαστεί μαζί σας.

συμπέρασμα: Ο Μάιος είναι ένας τεράστιος μήνας για φύτευση. Ο Kyle, ο Jerry και το The Crew φυτεύουν και θα φυτεύουν ασταμάτητα τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ο Kyle μου λέει ότι φύτεψε μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, πράσινα φασόλια, γλυκό καλαμπόκι και ποπ κορν αυτή την εβδομάδα. Την περασμένη εβδομάδα φύτεψαν ντομάτες, κόκκινο και κίτρινο καρπούζι, μοσχοκάρυδο, καλοκαιρινή κολοκυθιά, αγγούρια και μαρούλια. Την επόμενη εβδομάδα θα φυτευτούν γλυκές και καυτερές πιπεριές, μελιτώματα, μελιτζάνες και άλλες ντομάτες. Φαίνεται ότι η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαίρι είναι στο δρόμο!

Είναι μια πολύ πολυάσχολη εποχή του χρόνου και αυτού του είδους η δουλειά θα συνεχιστεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Καλλιέργειες όπως φασόλια, καλαμπόκι, κολοκυθάκια και αγγούρια πρέπει να φυτεύονται επανειλημμένα για να τα αποκτήσουν όλο το καλοκαίρι. Εάν το πρόγραμμά μας διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, θα χάσουμε μια εβδομάδα (ή αρκετές) από τη συγκεκριμένη καλλιέργεια. Είναι λυπηρό, αλλά συμβαίνει. και συνήθως είναι η Μητέρα Φύση που μπορείς να σου φταίει για αυτό!!

Ευχαριστώ και καλό Μάη με υγεία!

Jacquie, Jerry, Kyle και Sam

Leave a Comment