Επιλογές λιπασμάτων Hosta για οικιακούς κηπουρούς – Home For The Harvest

Ώρα να ταΐσετε τους οικοδεσπότες σας; Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά προϊόντα λιπασμάτων hosta που κάνουν εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή μεγάλων καταπράσινων φυτών.

Τα καλύτερα λιπάσματα hosta τείνουν να είναι λιπάσματα ισορροπημένης βραδείας αποδέσμευσης. Αυτά τα προϊόντα τείνουν να έχουν μια αρκετά ομοιόμορφη αναλογία NPK όπως 4-4-4 (για παράδειγμα). Μερικοί καλλιεργητές επιθυμούν επίσης να συμπληρώνουν με λίπασμα διαφυλλικού ψεκασμού με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και μαγνήσιο στα φύλλα την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού. Τέλος, το έδαφος μπορεί να εμπλουτιστεί με οργανική ύλη όπως το λίπασμα πριν από τη φύτευση ή μετά τη φύτευση ως κανονικό εδαφοκάλυψης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.

Διαβάστε παρακάτω για να δείτε τα καλύτερα προϊόντα λιπασμάτων hosta για τον κήπο σας.

Ισορροπημένα κοκκώδη λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης

Υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές για γενικά ισορροπημένα λιπάσματα που απελευθερώνονται αργά και είναι σε κοκκώδη μορφή που είναι εύκολο να ραντιστεί στην επιφάνεια του εδάφους. Εδώ είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές.

1. Jobe’s Organics Purpose Granular Fertilizer

Το Jobe’s Organics Purpose Granular Fertilizer είναι ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις που διατίθεται σε μια μεγάλη σακούλα που λατρεύουν οι καλλιεργητές οικοδεσπότη. Αυτό το προϊόν είναι καταχωρισμένο στην OMRI για βιολογική κηπουρική και είναι φτιαγμένο από 100% φυσικά και βιολογικά συστατικά. Το λίπασμα περιέχει οστεάλευρο, ποτάσα, φτερόλευρο και κομποστοποιημένη κοπριά κοτόπουλου. Αυτό το λίπασμα 4-4-4 είναι τέλειο για οικοδεσπότες και άλλα φυτά που έχουν πλούσια πράσινα φύλλα και λουλούδια το καλοκαίρι.

2. Down to Earth All Natural Acid Mix Fertilizer 4-3-6

Το Down to Earth All Natural Acid Mix Fertilizer είναι ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις για φυτά που ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος (όπως τα hostas). Έρχεται σε μικρό κουτί, ιδανικό για όσους έχουν μικρότερες αυλές. Αυτό το μείγμα εξακολουθεί να είναι ισορροπημένο, με NPK 4-3-6, αλλά σταθμίζεται λίγο περισσότερο στα θρεπτικά συστατικά που είναι πιθανό να είναι ανεπαρκή σε οικιστικά εδάφη. Το λίπασμα περιέχει ιχθυάλευρο, βαμβακάλευρο, φύκια, λανγκμπεϊνίτη και φωσφορικό άλας.

3. Espoma Holly-Tone 4-3-4

Το Espoma Holly-Tone Organic Fertilizer είναι ένα άλλο λίπασμα για όλες τις χρήσεις που είναι τέλειο για οικοδεσπότες (και άλλα φυτά που προτιμούν το όξινο χώμα). Αυτό το προϊόν είναι φτιαγμένο από 100% φυσικά συστατικά όπως οστεάλευρα, θειικό άλας ποτάσας, άλευρο αίματος και φτερόλευρο. Το Holly-Tone περιέχει επίσης μικροθρεπτικά συστατικά όπως ψευδάργυρο και σίδηρο που μπορεί να λείπουν.

Διαφυλλικοί ψεκασμοί λιπασμάτων

Εκτός από ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης, οι καλλιεργητές ξενιστών συχνά συμπληρώνουν με διαφυλλικούς ψεκασμούς λιπασμάτων. Το διαφυλλικό λίπασμα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσετε στους οικοδεσπότες μια επιπλέον ώθηση σε άζωτο, το οποίο είναι το θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται περισσότερο οι ξενιστές για πλούσια ανάπτυξη. Σε ορισμένους καλλιεργητές αρέσει επίσης να χρησιμοποιούν ένα σπρέι πλούσιο σε μαγνήσιο εάν τα φυτά τους έχουν έλλειψη σε αυτό το ορυκτό.

Εδώ είναι μερικά εξαιρετικά προϊόντα διαφυλλικών λιπασμάτων.

1. FOOP Mist Ready to Use Organic Foliar Spray

Το FOOP Mist Ready to Use Organic Foliar Spray είναι ένα φυσικό προϊόν λιπάσματος με ψεκασμό φυλλώματος που διατίθεται σε φιάλη ψεκασμού. Αυτό το μείγμα είναι λίγο δύσοσμο, αλλά είναι όμορφα ήδη στο μπουκάλι (δεν ρίχνετε υγρό λίπασμα στο δικό σας μπουκάλι ψεκασμού). Περιέχει επίσης θρεπτικά συστατικά πέρα ​​από το άζωτο, ιδιαίτερα σημαντικά μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το ασβέστιο.

2. Bloom City Organic SuperGreen Kelp Foliar Spray

Το Organic SuperGreen Kelp Foliar Spray της Bloom City είναι ένα εμφιαλωμένο διαφυλλικό λίπασμα που προέρχεται από φύκια. Αυτό είναι ένα ωραίο ολοκληρωμένο προϊόν, αλλά είναι ιδιαίτερα καλό για την παροχή βιοδιαθέσιμου μαγνησίου στους οικοδεσπότες σας. Αυτό βοηθά τα φυτά στη φωτοσύνθεση, ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν περισσότερη ενέργεια (και μεγαλύτερα, πιο άφθονα φύλλα). Για να το χρησιμοποιήσετε, ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα λίτρο νερό στο δικό σας μπουκάλι ψεκασμού και εφαρμόστε απευθείας στα φύλλα του ξενιστή.

Λιπάσματα εκκίνησης για φύτευση και μεταφύτευση

Είτε φυτεύετε νέα φυτά hosta είτε μεταφυτεύετε υπάρχοντα οικοδεσπότες, πολλοί καλλιεργητές επιθυμούν να δουλέψουν λίγο αρχικό λίπασμα και οργανική ύλη στο έδαφος πριν σκάψουν την τρύπα φύτευσης. Εδώ είναι μερικές καλές επιλογές για ανάμειξη στην τρύπα φύτευσης:

1. Espoma Bio-Tone Starter Plus Fertilizer

Το Bio-Tone Starter Plus Fertilizer της Espoma είναι μια εξαιρετική επιλογή για οικοδεσπότες (ή οποιοδήποτε άλλο είδος φυτού). Αυτό το προϊόν περιέχει μυκόρριζους μύκητες, οι οποίοι βοηθούν τους οικοδεσπότες να αναπτύξουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα και επίσης ενισχύεται με αλεύρι φύκια για να παρέχει θρεπτικά συστατικά που μπορεί να λείπουν στην περιοχή φύτευσης.

2. Down to Earth Starter Mix

Το Down to Earth’s Starter Mix είναι ένα ισορροπημένο (3-3-3) προϊόν που αποτελείται από φυσικά υλικά όπως ιχθυάλευρο και αλεύρι μηδικής. Αυτό το προϊόν περιέχει επίσης μυκόρριζους μύκητες για να βοηθήσει τους οικοδεσπότες να αναπτύξουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα.

Τροποποιήσεις Φυσικού Εδάφους Πλούσιες σε Θρεπτικά Στοιχεία

Εκτός από τα συσκευασμένα προϊόντα λιπασμάτων, οι φυσικές τροποποιήσεις του εδάφους μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν έναν οικοδεσπότη να ευδοκιμήσει. Αυτό περιλαμβάνει την ανάμειξη οργανικών υλικών με το έδαφος πριν από τη φύτευση, καθώς και την προσθήκη ενός φρέσκου λεπτού στρώματος οργανικής κάλυψης την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Όσον αφορά τις τροποποιήσεις του εδάφους πριν από τη φύτευση, πολλοί κηπουροί επεξεργάζονται το έδαφος σε ολόκληρο το ώριμο αποτύπωμα του φυτού και αναμειγνύονται με οργανικά όπως κοκοφοίνικα, τύρφη, λίπασμα ή σάπια κοπριά. Μπορείτε επίσης να διορθώσετε το υπερβολικά αλκαλικό έδαφος προσθέτοντας οξινιστή εδάφους (κάντε πάντα μια δοκιμή εδάφους).

Για σάπια φύλλα, σε πολλούς κηπουρούς αρέσει να χρησιμοποιούν τεμαχισμένο φλοιό, κομπόστ, κελύφη κακάο, κοκοφοίνικα καρύδας, πευκοβελόνες ή ροκανίδια σκληρού ξύλου. Ένα στρώμα σάπιας επιφάνειας 1 ίντσας προστατεύει τους οικοδεσπότες από ακραίες θερμοκρασίες και βοηθά επίσης το έδαφος να διατηρεί την υγρασία.

Φροντίστε να τραβήξετε πίσω το σάπια φύλλα νωρίς την άνοιξη, έτσι ώστε τα φύλλα του ξενιστή να μπορούν να αναδυθούν χωρίς πρόβλημα. Κρατήστε το σάπια φύλλα μακριά από τη βάση του φυτού κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να μειώσετε την πιθανότητα μυκητιακής νόσου. Το σάπια φύλλα πρέπει επίσης να απλώνονται πιο μακριά από τα φύλλα του φυτού το καλοκαίρι.

Leave a Comment