Ιδέες για τον κήπο του φεγγαριού και τα κορυφαία 25 λουλούδια που πρέπει να συμπεριλάβετε – Home For The Harvest

Ενώ το φεγγάρι συνδέεται συχνά με ρομαντισμό και μυστήριο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει ίντριγκα και ενθουσιασμό στον κήπο σας. Με μερικές απλές συμβουλές, μπορείτε να δημιουργήσετε τον δικό σας σεληνόκηπο που είναι τέλειος για νυχτερινή περισυλλογή ή απλά για να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης. Λοιπόν, τι περιμένεις; Ξεκινήστε σήμερα!

Moon Gardens: Evening Landscapes That Shine

Οι λεγόμενοι «φεγγαρόκηποι» είναι τοπία σχεδιασμένα έτσι ώστε να σας επιτρέπουν να τα απολαύσετε τη νύχτα, ακόμη και χωρίς να πλημμυρίσετε την αυλή σας με τόνους τεχνητού φωτός

Νυχτερινός κήπος με φωτισμό τοπίου

Οι κήποι του φεγγαριού πρέπει να περιλαμβάνουν λουλούδια και φυτά που φωτίζονται από το φως του φεγγαριού και ευχάριστα και αρωματικά όταν το φεγγάρι είναι κρυμμένο ή νέο.

Τα λευκά λουλούδια πρέπει να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου σας, μαζί με φυτά με ασημί και γκρι φύλλωμα. Άλλες ανοιχτές αποχρώσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι το ροζ, το κίτρινο και το λεβάντα.

Λουλούδια στον κήπο του φεγγαριού τη νύχτα

Λουλούδια του Κήπου της Σελήνης

Αναρωτιέστε τι να φυτέψετε σε έναν κήπο με φεγγάρι; Οι νυχτερινοί κήποι είναι κατάλληλοι για ανθισμένα φυτά με λευκά ή άλλα ανοιχτόχρωμα άνθη, καθώς και για καλλωπιστικά φυτά με ασημί φύλλωμα. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα φυτά που ταιριάζουν απόλυτα για έναν βραδινό κήπο.

Moonflower - Ipomoea alba - τροπική λευκή πρωινή δόξα - φεγγάρι αμπέλι

1. Φεγγαρόλουθο

Νυχτολούλουδο (Ipomoea alba), που μερικές φορές ονομάζεται τροπική λευκή πρωινή δόξα ή κλήμα φεγγαριού, είναι ένα είδος πρωινής δόξας που ανθίζει τη νύχτα. Αυτή η δημοφιλής άνθιση μπορεί να βρεθεί σε όλο το ανατολικό μισό της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, από την Αργεντινή έως το βόρειο Μεξικό, καθώς και τη Φλόριντα και τις Δυτικές Ινδίες. Τα κλήματα αναρρίχησης μπορούν να ξεκινήσουν σε εσωτερικούς χώρους από τους μεγάλους σπόρους και να φυτευτούν σε εξωτερικούς χώρους ως ανθοφόρο ετήσιο αναρριχητικό κλήμα σε εύκρατες περιοχές.

2. Pricklyburr

Pricklyburr (Datura innoxia) είναι ένα λευκό λουλούδι που μερικές φορές ονομάζεται επίσης “Moonflower”. Τα μεγάλα, λευκά λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας ξεδιπλώνονται τη νύχτα και αντανακλούν το φως του φεγγαριού. Τείνουν να έχουν άρωμα εσπεριδοειδών αλλά είναι αρκετά δηλητηριώδη.

3. Νυχτολούλουδο

Νυχτολούλουδο (Oenothera biennis) είναι ένα όμορφο κίτρινο λουλούδι που ανθίζει το βράδυ αναδίδοντας ένα γλυκό άρωμα. Είναι εγγενές στη Βόρεια Αμερική, αλλά τώρα μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

4. Τέσσερις

τέσσερις η ώρα (Mirabilis jalapa) είναι ένα άλλο αρωματικό, νυκτόβιο λουλούδι. Ανθίζουν σε πολλές διαφορετικές φωτεινές αποχρώσεις, όπως ροζ, κίτρινο και κόκκινο. Επιλέξτε πιο ανοιχτές αποχρώσεις για να βοηθήσετε τα λουλούδια να κάνουν αντίθεση με το σκοτάδι.

5. Η βελόνα της Εύας

η βελόνα της Εύας (Yucca filamentosa) είναι ένα είδος γιούκα με μακριά, λεπτά φύλλα που καλύπτονται με λευκές κλωστές. Ανθίζει το καλοκαίρι με μεγάλα, λευκά άνθη. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα σκηνικό από αρχιτεκτονικό φύλλωμα και ψηλές ράβδους λευκών λουλουδιών.

6. Τρομπέτα του αγγέλου

η τρομπέτα του αγγέλου (Μπρουγκμανσία spp.) είναι ένας θάμνος που μοιάζει με δέντρο με μεγάλα κρεμαστά άνθη σαν τρομπέτα. Οι περισσότερες ποικιλίες έχουν ανοιχτοκίτρινα άνθη, αλλά υπάρχουν και ποικιλίες με απαλά ροζ άνθη.

7. Λευκή πετούνια

Λευκές πετούνιες (Πετούνια spp.) είναι ετήσια ανθοφόρα φυτά που υπάρχουν σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Οι πετούνιες είναι εύκολο να αναπτυχθούν και παράγουν πολλά άνθη όλο το καλοκαίρι.

8. Κρίνος Stargazer

Ο κρίνος αστεροειδής (Lilium candidum) είναι ένα απίστευτα αρωματικό λουλούδι που πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη που σημαίνει «παράδεισος». Τα κρίνα Stargazer ανθίζουν στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού και μπορούν να φτάσουν έως και τα 6 πόδια σε ύψος!

9. Στοκ με άρωμα νύχτας

Στοκ με άρωμα νύχτας (Matthiola longipetala) είναι ένα ανθοφόρο καλλωπιστικό με απαλό μωβ λουλούδι που έχει μακριά κρεμαστά πέταλα. Όπως υποδηλώνει το όνομα, αυτό το φυτό είναι επίσης αρκετά αρωματικό (ειδικά το βράδυ). Θα ανθίσουν στις αρχές του καλοκαιριού και το καλοκαίρι εάν ποτίζονται σε τακτική βάση.

10. Φλοξ νύχτας

νυχτερινό φλοξ (Zaluzianskya ovata) είναι ένα φυτό με λευκά άνθη που ανθίζει τη νύχτα. Εγγενές στην Αφρική, αυτό το φυτό είναι πολυετές σε θερμά κλίματα (ζώνες 9 και άνω).

Νυχτερινά ανθισμένα λουλούδια Cereus

11. Νυχτερινός ανθισμένος κήτος

Τα νυχτερινά ανθισμένα δημητριακά, τα οποία περιλαμβάνουν πολλά είδη κάκτων σε σχήμα στήλης, είναι υπέροχα λουλούδια για νυχτερινούς κήπους σε ζεστά κλίματα. Ένα από τα πιο δημοφιλή είναι η Βασίλισσα της Νύχτας (Epiphyllum oxypetalum), που είναι κάκτος με λευκά άνθη που ανθίζει τη νύχτα.

12. Λευκό τριαντάφυλλο

Λευκά τριαντάφυλλα (Ρόζα spp.) είναι κλασικά σύμβολα αγάπης, αγνότητας και αθωότητας. Αποτελούν μια όμορφη προσθήκη σε κάθε κήπο και πολλές ποικιλίες είναι εκπληκτικά εύκολο να αναπτυχθούν.

13. Λευκός ασφόδελος

Λευκοί νάρκισσοι (Νάρκισσος spp.) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια. Έρχονται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, και μερικά έχουν ακόμη και ένα λεπτό άρωμα. Ενώ οι περισσότεροι νάρκισσοι είναι κίτρινοι, υπάρχουν μερικές εκπληκτικές λευκές ποικιλίες.

14. Λευκή τουλίπα

λευκές τουλίπες (Τουλίπα spp.) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ανοιξιάτικα λουλούδια. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες λευκής τουλίπας που καλλιεργούνται εύκολα και μερικές που επιστρέφουν αξιόπιστα χρόνο με το χρόνο. Η αγαπημένη μου ποικιλία λευκής τουλίπας είναι η Haakon, καθώς επιστρέφει αξιόπιστα χρόνο με το χρόνο με κομψές μονόπεταλα άνθη.

15. Αυτί αρνιού

Το αυτί του αρνιού (βυζαντινό Stachys) είναι ένα μαλακό, ασαφές φυτό που χρησιμοποιείται συχνά ως διακοσμητικό εδαφοκάλυψη. Είναι εύκολο να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει σε πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Τα φύλλα έχουν μια ασημί εμφάνιση που τα καθιστά ιδανικά για να περιπλανηθούν σε έναν κήπο με φεγγάρι ή να επενδύσουν ένα μονοπάτι.

16. Καπνός ανθοφορίας

καπνός ανθοφορίας (Νικοτιάνα) έχει λουλούδια με γλυκό άρωμα που ανθίζουν στα μέσα-τέλη του καλοκαιριού.

17. Πλωτά φανάρια

Τα πλωτά φανάρια (Nymphaeaceae) προσθέτουν μια νότα μαγείας σε κάθε κήπο. Αυτά τα υπέροχα λευκά νούφαρα είναι ιδανικά για νυχτερινό κήπο με λιμνούλα ή υδάτινο στοιχείο. Κυκλοφορούν σε πολλά χρώματα, αλλά το λευκό είναι μακράν το πιο δημοφιλές.

18. Λευκός κρίνος

λευκά κρίνα (Λίλιουμ spp.) είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα λουλούδια στον κόσμο. Συμβολίζουν την αγνότητα και την κομψότητα και κυκλοφορούν σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Έχουν ένα όμορφο, αρωματικό άρωμα και αποτελούν μια εκπληκτική προσθήκη σε κάθε κήπο.

19. Meadow rue

Meadow Rue (Thalictrum rochebrunianum) είναι πολυετές με γαλαζοπράσινο φύλλωμα και συστάδες λουλουδιών που δείχνουν χνουδωτά. Οι περισσότερες ποικιλίες είναι ροζ ή μοβ, αλλά υπάρχουν και λευκές ποικιλίες.

20. Αστέρι γιασεμί

αστέρι γιασεμί (Trachelospermum jasminoides) είναι ένα ανθισμένο αναρριχώμενο κλήμα με απίστευτο άρωμα. Τα λευκά άνθη σε σχήμα αστεριού κάνουν πολύ καλή αντίθεση με το σκούρο πράσινο φύλλωμα. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό για δίπλα σε μια σκάλα, πάνω από μια πόρτα ή για να αναρριχηθείτε σε μια καμάρα ή σε άλλη διακοσμητική δομή στον κήπο.

Cestrum nocturnum - η κυρία της νύχτας - νυχτερινή τζεσαμίνη ή γιασεμί

21. Νυχτοανθισμένο γιασεμί

γιασεμί που ανθίζει τη νύχτα (Cestrum nocturnum) είναι ένας ανθοφόρος θάμνος με απίστευτα αρωματικά άνθη. Τα λουλούδια ανθίζουν μόνο τη νύχτα, αλλά το άρωμα είναι τόσο δυνατό που μπορείτε να το απολαύσετε και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

22. Θάμνος λευκής πεταλούδας

Θάμνος λευκής πεταλούδας (Buddleja davidii) είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος θάμνος που είναι τέλειος για κήπο με φεγγάρι.

23. Μαργαρίτα

Οι μαργαρίτες (Leucanthemum) είναι τέλεια λευκά λουλούδια για κήπο. Το Sweet Daisy™ Birdy Leucanthemum είναι ένα από τα αγαπημένα σε φεγγαρόκηπους καθώς είναι πολυετές και έχει πολύ χαμηλή συντήρηση. Μπορείτε επίσης να φυτέψετε αφρικανικές μαργαρίτες ως ετήσιες (μερικές ωραίες είναι Osteospermum Akila Daisy White και Osteospermum Άστι Λευκό).

24. Η αναπνοή του μωρού

Ανάσα μωρού (Γυψοφιλία) είναι ένα πολυετές φυτό που παράγει λεπτά λευκά άνθη. Οι μίσχοι χρησιμοποιούνται συχνά σε συνθέσεις λουλουδιών.

25. Αυγούδι

Yarrow (Achillea millefolium) είναι ένα πολυετές βότανο με φύλλα που μοιάζουν με φτέρη και συστάδες από μικρά λευκά άνθη. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί, και τα άνθη είναι αξιόπιστα, ανθίζοντας ακόμη και σε περιόδους ξηρασίας.

Moon Garden - Λευκά λουλούδια

Leave a Comment