Καλύτερος καθαριστής αέρα για το σπίτι σας: Austin Air Purifier

Ο καθαρός αέρας είναι ένα μεγάλο μέρος ενός καθαρού και υγιεινού σπιτιού. Είτε πρόκειται για τα προϊόντα καθαρισμού σας, τα έπιπλά σας, τα χρώματα, τα δάπεδα κ.λπ. εκπέμπουν και απομακρύνουν επιβλαβή χημικά αέρια. Προσθέστε σε αυτά ιούς, βακτήρια, μούχλα και μυκοτοξίνες ή τρίχωμα κατοικίδιων και γρήγορα η ποιότητα του εσωτερικού αέρα που αναπνέουμε όλη μέρα κάθε μέρα δεν είναι τόσο καθαρή όσο θα θέλαμε. Όμως, σταδιακά τα Austin Air Systems! Μοιράζομαι γιατί πιστεύω ότι είναι πραγματικά η καλύτερη επιλογή στην αγορά για ένα φίλτρο αέρα και γιατί.

*Αποκάλυψη συνεργατών: Έχω συνδέσμους συνεργατών σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Αν αγοράσετε κάτι από τον σύνδεσμό μου, θα λάβω μια μικρή προμήθεια από την πώληση. Αυτό έρχεται χωρίς κόστος για εσάς, αλλά πληρώνεται από την εταιρεία. Δεν παίρνω ελαφρά το να γίνω συνεργάτης με οποιαδήποτε εταιρεία. Αν είμαι, είναι επειδή πιστεύω στην εταιρεία και το προϊόν της.

Austin Air Systems

Η Austin Air Systems ιδρύθηκε από τον Richard Taylor αφού προσπάθησε να βρει μια λύση για τα αναπνευστικά προβλήματα της συζύγου του. Ανακαλύφθηκε ότι οι δυσκολίες της ήταν αποτέλεσμα της εισπνοής ατμοσφαιρικών ρύπων. Σημείωσαν επίσης ότι ένιωθε καλύτερα όταν βρισκόταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου και ήξερε ότι έπρεπε να αναπαράγουν αυτό το περιβάλλον για να νιώσει καλύτερα. Έτσι, ο Ρίτσαρντ ήξερε ότι έπρεπε να δημιουργήσει ένα φίλτρο αέρα παρόμοιο με αυτά που χρησιμοποιούνται σε ιατρικές εγκαταστάσεις. Και έκανε ακριβώς αυτό! Χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό αληθινής ιατρικής ποιότητας HEPA (σωματιδιακός αέρας υψηλής απόδοσης) και κοκκώδη ενεργό άνθρακα για να δημιουργήσει ένα φίλτρο που θα βοηθούσε με τα αιωρούμενα σωματίδια ΚΑΙ τη χημική τοξικότητα.

Αυτό το νέο φίλτρο αέρα ήταν τόσο επιτυχημένο που ο Richard πέρασε από την κατασκευή μερικών Austin Air Healthmate Units στο εργαστήριο του σπιτιού του τον πρώτο χρόνο, στον επόμενο χρόνο κατασκευάζοντας περισσότερες από 1.500 σε ένα μισθωμένο συνεργείο. Και τώρα, πάνω από 3 δεκαετίες αργότερα, η Austin Air Systems είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής φίλτρων αέρα στον κόσμο – η οποία εδρεύει στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης.

Χαρακτηριστικά του Austin Air Purifier

Τα προϊόντα της Austin Air προσφέρουν μια εκπληκτική τεχνολογία που θα σας επιτρέψει να έχετε μόνο τον καλύτερο καθαρισμό του αέρα στο σπίτι σας και να αναπνέετε μόνο καθαρό αέρα.

Όλα τα φίλτρα αέρα Austin ξεκινούν με α Στάδιο 1 προφίλτρο μεγάλων σωματιδίων. Αυτό θα αφαιρέσει τη σκόνη, τις τρίχες και το τρίχωμα των κατοικίδιων – πράγματα που μπορείτε να δείτε με γυμνό μάτι.

Στάδιο 2 είναι ένα μεσαίο προφίλτρο σωματιδίων. Αυτό θα αφαιρέσει σωματίδια μικρού έως μεσαίου μεγέθους που περιλαμβάνουν πράγματα όπως μούχλα, σπόρια και γύρη.

Στάδιο 3 είναι όπου τα φίλτρα αρχίζουν να διαφέρουν λίγο. Το Healthmate και το Bedroom Machine έχουν και τα δύο 780 κυβικές ίντσες ενεργού άνθρακα και ζεόλιθου για την αφαίρεση χημικών, αερίων και οσμών. Το Αλλεργικό μηχάνημα έχει 60 τετραγωνικά πόδια αληθινού HEPA ιατρικής ποιότητας για την αφαίρεση του 99,97% όλων των σωματιδίων μεγαλύτερων από 0,3 microns και 99% όλων των σωματιδίων μεγαλύτερων από 0,1 microns. Το Healthmate Plus έχει 780 κυβικές ίντσες ενεργού άνθρακα, άνθρακα εμποτισμένου με ιωδιούχο κάλιο και ζεόλιθο για την αφαίρεση πτητικών οργανικών ενώσεων (VOC’s), φορμαλδεΰδης, βενζολίων, χημικών ουσιών, αερίων και οσμών.

Στάδιο 4 είναι επίσης λίγο διαφορετικό από μοντέλο σε μοντέλο. Για το Healthmate, το Healthmate Plus και το μηχάνημα κρεβατοκάμαρας, εδώ χρησιμοποιούν τα 60 τετραγωνικά πόδια του πραγματικού HEPA ιατρικού βαθμού. Το αλλεργικό μηχάνημα διαθέτει ύφασμα άνθρακα στρατιωτικού βαθμού HEGA (High Efficiency Gas Arrestance), το οποίο παρέχει εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια για την απορρόφηση χημικών ουσιών, αερίων, ιών και βακτηρίων.

Η μηχανή κρεβατοκάμαρας διαθέτει ένα Στάδιο 5 στο οποίο διαθέτει το Στρατιωτικό Βαθμό HEGA.

Δείτε τους καθαριστές αέρα Austin εδώ!

Κόστος καθαριστή αέρα Austin

Με αυτό το επίπεδο απόλυτης προστασίας που παρέχεται από τις Austin Air Units, το κόστος σίγουρα δεν είναι φθηνό. Το κόστος οποιασδήποτε μονάδας τυπικού μεγέθους μπορεί να κυμαίνεται από $715-$995. Το κόστος αντικατάστασης του φίλτρου ξεκινά από 205 $. Αλλά γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε αυτό το φίλτρο για 5 χρόνια, αυτό το κόστος φαίνεται πολύ πιο προσιτό!

Χρησιμοποιούμε το Austin Healthmate στο σπίτι μας και το λατρεύουμε!

Διαθέσιμα προϊόντα Austin Air

Έχετε 4 μοντέλα για να διαλέξετε:

 • Συνάδελφος υγείας (αυτό είναι το μοντέλο που έχουμε στο σπίτι μας!): Αυτή είναι η πρωτότυπη και πιο δημοφιλής μονάδα τους! Κατασκευάστηκε για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές ανησυχίες για την ποιότητα του αέρα – σε αυτές περιλαμβάνονται ιοί, βακτήρια, σκόνη, τρίχωμα και αλλεργιογόνα.
 • Healthmate Plus™: Αυτό το μηχάνημα έχει σχεδιαστεί για όσους αντιμετωπίζουν υψηλή ποιότητα αέρα. Εκείνοι που ασχολούνται με πράγματα όπως ο καπνός (από τις πυρκαγιές) ή ακόμη και οι οδοντίατροι που θέλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους ασθενείς τους.
 • Μηχάνημα κρεβατοκάμαρας: Αυτό το μηχάνημα είναι το καλύτερο για όσους δυσκολεύονται να κοιμηθούν ή/και έχουν κακή ποιότητα ύπνου. Επίσης, εάν υποφέρετε από οτιδήποτε όπως ΧΑΠ, αλλεργίες ή κρίσεις άσθματος τη νύχτα. Ή αν απλά αναζητάτε μια βελτίωση στην υγεία και τη γενική σας ευεξία.
 • Αλλεργικό μηχάνημα: Όπως λέει και το όνομα, αυτό το μοντέλο σχεδιάστηκε για όσους υποφέρουν από αλλεργίες ή ζουν σε υγρά περιβάλλοντα.

Σύμφωνα με την εξυπηρέτηση πελατών της Austin Air, όλα τα τυπικά φίλτρα τους είναι εναλλάξιμα στη μονάδα τυπικού μεγέθους.

*** Η Austin Air προσέφερε προϊόντα Junior Size, αλλά τα διέκοψε πριν από ένα χρόνο, επειδή υπήρχε τέτοια ζήτηση για τα προϊόντα τυπικού μεγέθους. Έτσι θα συνεχίσετε να βλέπετε τα ανταλλακτικά φίλτρα για το μέγεθος Junior να πωλούνται για να υποστηρίξουν αυτά που αγοράστηκαν προηγουμένως***

Δείτε τους καθαριστές αέρα Austin εδώ!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που πήγα με το φίλτρο αέρα Austin. Πρώτον, η Austin Air υπάρχει εδώ και πολύ καιρό – πάνω από 30 χρόνια. Είναι ρεζερβουάρ και είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, σε αντίθεση με πλαστικό όπως μερικά φίλτρα αέρα, ώστε να μην έχετε την πρόσθετη απαέρωση. Πρέπει να αλλάζετε το φίλτρο αέρα μόνο κάθε πέντε χρόνια σε κανονικές συνθήκες κατοικίας, σε σύγκριση με πολλά φίλτρα αέρα που είναι από 6 μήνες έως ένα χρόνο ανάλογα με τα φίλτρα. Τόσο μακροπρόθεσμα εξοικονομείτε περισσότερα χρήματα. Μου αρέσει επίσης ότι τα φίλτρα αέρα Austin κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και είναι φίλτρα HEPA ιατρικής ποιότητας. Δοκιμάζονται στο Πανεπιστήμιο John Hopkins και κάνουν δοκιμές τρίτων, το οποίο είναι τεράστιο. Πολλές εταιρείες θα κάνουν ανεξάρτητες δοκιμές, αλλά αυτές μπορούν εύκολα να επηρεαστούν στα επιθυμητά αποτελέσματα. Το Austin έχει επίσης 15 λίβρες άνθρακα και 60 τετραγωνικά πόδια HEPA που είναι περισσότερα από οποιονδήποτε στον κλάδο. Αυτό από μόνο του είναι εκπληκτικό και η καθαριστική δύναμη είναι πραγματικά επόμενο. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να αλλάξετε τόσο πολύ το φίλτρο. Είναι αυτά που χρησιμοποιεί η FEMA και ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός.

Ο Air Doctor σίγουρα έχει κάνει όνομα στα social media. Θέλω λοιπόν να μοιραστώ γιατί επέλεξα το Austin Air αντί του Air Doctor για την οικογένειά μου.

Austin Air Versus Air Doctor:

 • Φίλτρο μεγάλης διάρκειας- Πρέπει να αλλάζετε μόνο ένα φίλτρο Austin κάθε 5 χρόνια, έναντι ενός Air Doctor που πρέπει να αλλάζει κάθε 6 μήνες για το φίλτρο άνθρακα/αερίου/παγίδας/VOC και το φίλτρο UltraHEPA είναι κάθε 12 μήνες.
 • Από τι είναι φτιαγμένα – Το Austin είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και μια βαφή πούδρας που ψήνεται, έτσι ώστε να μην βγάζουν αέριο. Το Air Doctor είναι κατασκευασμένο από πλαστικό και έχω διαβάσει κριτικές χρηστών που έλεγαν ότι την πρώτη φορά που το έβαλαν στην πρίζα μπορούσαν να μυρίσουν το αέριο.
 • Δοκιμές τρίτων- Το Austin εκτελεί δοκιμές τρίτων, ενώ το Air Doctor κάνει απλώς ανεξάρτητες δοκιμές. Μου αρέσει η δοκιμή τρίτων επειδή τα αποτελέσματα είναι όσο πιο ειλικρινή μπορείτε να πάρετε. Οι ανεξάρτητες δοκιμές μπορεί να επηρεάζονται συχνά.
 • Ανθρακας- Το Austin χρησιμοποιεί 15 λίβρες ενεργού άνθρακα στα φίλτρα αέρα του. Δεν υπάρχει κανείς που χρησιμοποιεί τόσο πολύ άνθρακα και γι’ αυτό οι δοκιμές από το περιοδικό Wirecutter έδειξαν ότι το Austin Air ήταν το μόνο φίλτρο αέρα που μπορούσε να αφαιρέσει τις VOC από το περιβάλλον.
 • Πλαϊνός εξαερισμός Vs./ Επάνω εξαερισμός- Το Austin χρησιμοποιεί πλευρικούς αεραγωγούς που σπρώχνουν τη ροή του αέρα προς τα έξω και διανέμουν καλύτερα τη ροή του αέρα σε όλο το δωμάτιο και όχι μόνο στον αέρα. Το Air Doctor χρησιμοποιεί έναν κορυφαίο αεραγωγό.
 • Χρησιμοποιεί φίλτρο HEGA στρατιωτικού βαθμού- Το HEGA σημαίνει απορρόφηση αερίου υψηλής απόδοσης. Είναι κάτι ξεχωριστό για τους καθαριστές αέρα Austin. Μελέτες έχουν δείξει ότι παρέχει μια μεγάλη περιοχή για τη σύλληψη της ρύπανσης. Αφαίρεση πραγμάτων όπως βακτήρια, ιούς και αέρια.
 • Φίλτρα HEPA- Το Austin χρησιμοποιεί 60 πόδια HEPA ιατρικής ποιότητας. Αυτό αφαιρεί τους ιούς. Το Air Doctor χρησιμοποιεί HEPA αλλά όχι τόσο πολύ και γι’ αυτό το Austin μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των φίλτρων του για 5 χρόνια.
 • Ατμοσφαιρικοί Ρύποι- Το Austin διαθέτει σύστημα 360 που επιτρέπει στους ατμοσφαιρικούς ρύπους να εισέρχονται από όλες τις πλευρές του φίλτρου αέρα. Το Air Doctor έχει μόνο δύο πλευρές.
 • Εγγύηση- Τα φίλτρα αέρα Austin (όταν αγοράζονται από τον ιστότοπό τους) προσφέρουν 5 χρόνια εγγύηση από την ημερομηνία αγοράς της μονάδας και 5 χρόνια κατ’ αναλογία εγγύηση φίλτρου – το πιο ολοκληρωμένο στον κλάδο. Έτσι, εάν ένα φίλτρο διαρκεί λιγότερο από 5 χρόνια, το Austin θα κάνει έκπτωση στο κόστος του φίλτρου με βάση το πόσα χρόνια το έχετε. Η Air Doctors προσφέρει 1 έτος εγγύηση.
 • Κλινικές δοκιμές- Η Austin Air έχει πραγματοποιήσει πολλαπλές κλινικές δοκιμές στους καθαριστές αέρα της. Εδώ είναι μόνο μερικά. Η δίκη του Τζον Χόπκιν εδώ. Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής εδώ. Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον εδώ.

Δείτε τους καθαριστές αέρα Austin εδώ!

Το Austin διαθέτει σύστημα 360 που επιτρέπει στους ατμοσφαιρικούς ρύπους να εισέρχονται από όλες τις πλευρές του φίλτρου αέρα.

Συχνές ερωτήσεις για το Austin Air

Πόσο διαρκεί το φίλτρο αέρα Austin;

Το φίλτρο διαρκεί 5 χρόνια. Είναι εγγυημένο ότι θα διαρκέσει τόσο πολύ. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν το κάνει, η Austin Air θα κάνει έκπτωση στην τιμή του φίλτρου με βάση πόσα χρόνια χρησιμοποιείται. Εξαρτάται πραγματικά από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεστε. Για παράδειγμα, ένα νέο σπίτι μπορεί να απαιτεί αντικατάσταση φίλτρων νωρίτερα. Το μέσο σπίτι όμως είναι 5 χρόνια.

Είναι δυνατοί οι καθαριστές αέρα του Austin;

Τα Austin Air Machines έχουν 3 διαφορετικές ταχύτητες ανεμιστήρα. Κυμαίνονται από 50 dB (ντεσιμπέλ) έως περίπου 65 dB. Στη χαμηλότερη ρύθμιση δύσκολα μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ενεργοποιημένο μετά από λίγο, ενώ η τρίτη ρύθμιση μοιάζει με πιο δυνατό θόρυβο ανεμιστήρα. Δεν με ενοχλεί. Νομίζω ότι τα έχεις συνηθίσει κι εσύ.

Πρέπει να λειτουργώ τον καθαριστή αέρα μου όλη μέρα και νύχτα;

Ναί! Η συνεχής χρήση του Austin Air Purifier είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας σας καθαρίζεται συνεχώς και είναι φρέσκος. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τη νύχτα όταν περνάμε αρκετό χρόνο σε ένα δωμάτιο. Θέλετε ο αέρας να είναι όσο πιο καθαρός γίνεται. Λειτουργώ τους καθαριστές αέρα μου ασταμάτητα. Πάνε πάντα. Από τα υπνοδωμάτια στο playroom μας.

Χρειάζεται να καθαρίσω τον καθαριστή αέρα Austin;

Αυτό είναι ένα άλλο μεγάλο προνόμιο ενός Austin Air Purifier! Απαιτούν λίγη συντήρηση σε σύγκριση με άλλους καθαριστές αέρα. Όπως ανέφερα παραπάνω, δεν χρειάζεται να αλλάξετε το φίλτρο για 5 χρόνια συνήθως. Μπορείτε να καθαρίσετε την περιοχή εισαγωγής του φίλτρου αέρα με το εξάρτημα της βούρτσας σας και μετά να σκουπίσετε το εξωτερικό με ένα υγρό πανί, αλλά μέχρι εκεί!

Είναι οι Austin Air Purifiers ενεργειακά αποδοτικοί;

Η συσκευή καθαρισμού αέρα Austin θα κοστίζει λιγότερο από μια δεκάρα (0,7 σεντ) ανά ώρα κατά μέσο όρο, με την υψηλότερη ρύθμιση να αντλεί 135 watt (πηγή).

Τι φίλτρο αέρα χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας;

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις προηγούμενες αναρτήσεις:

Leave a Comment