Οδηγός κηπουρού για λουλούδια φιλοξενίας – Home For The Harvest

Τα λουλούδια Hosta μπορεί να είναι όμορφα και απίστευτα αρωματικά. Ενώ οι οικοδεσπότες καλλιεργούνται συνήθως για το όμορφο φύλλωμά τους, τα λουλούδια τους αξίζουν επίσης να θαυμάσετε!

Τα άνθη Hosta αναπτύσσονται σε ψηλούς, λεπτούς μίσχους λουλουδιών πάνω από το ανάχωμα των φύλλων. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες έχουν ανοιχτόχρωμα μοβ ή λευκά άνθη που έχουν σχήμα καμπάνας ή σχήμα χωνιού. Τα άνθη αναπτύσσονται σε ομάδες στην κορυφή των ευθύγραμμων μίσχων που συγκρατούν τη συστάδα των ανθέων πάνω από τα φύλλα. Ορισμένες ποικιλίες έχουν εξαιρετικά αρωματικά λουλούδια ή άνθη με αρκετά κομψή εμφάνιση. Οι οικοδεσπότες τείνουν να ανθίζουν τα μέσα του καλοκαιριού.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για τα λουλούδια hosta!

Hosta “Μπλε αυτιά ποντικιού”

Εισαγωγή στα λουλούδια hosta

Τα άνθη Hosta είναι αρωματικά μοβ ή λευκά άνθη που αναπτύσσονται σε ομάδες στην κορυφή των ψηλών μίσχων λουλουδιών. Το συγκρότημα των λουλουδιών, που ονομάζεται “raceme” μπορεί να είναι πυκνό ή τα άνθη μπορούν να απέχουν κατά μήκος του στελέχους (ονομάζεται “scape”). Κάθε μεμονωμένο λουλούδι hosta διαρκεί για μία ημέρα (μάλλον όπως ένα κρίνι).

Οι περισσότεροι οικοδεσπότες έχουν απαλά μοβ άνθη. Μερικοί τύποι hostas έχουν λευκά λουλούδια, όπως Hosta plantaginea. Άλλοι έχουν σκούρα μοβ άνθη ή λουλούδια λεβάντας με σκούρες μοβ ρίγες. Οι οικοδεσπότες τείνουν να ανθίζουν στα μέσα έως τα τέλη του καλοκαιριού (ο Ιούλιος είναι συνηθισμένος σε εύκρατα κλίματα).

Τα άνθη Hosta έχουν και ωοθήκες και στήμονα (αρσενικά και θηλυκά όργανα). Τα άνθη μπορούν να γονιμοποιηθούν από έντομα που μεταφέρουν γύρη από το λουλούδι ενός φυτού στο στίγμα ενός διαφορετικού φυτού ξενιστή. Οι γονιμοποιημένες ωοθήκες των λουλουδιών μπορούν να παράγουν λοβούς σπόρων, οι οποίοι χρειάζονται περίπου έξι εβδομάδες για να αναπτυχθούν στο τοπίο μετά την επικονίαση.

Λουλούδια Hosta plantaginea
Hosta plantaginea

Οι οικοδεσπότες γνωστοί για τα λουλούδια τους

Ορισμένες ποικιλίες hostas είναι περισσότερο γνωστές για τα άνθη τους από άλλες. Εδώ είναι πέντε από τις κορυφαίες ποικιλίες hosta για να καλλιεργηθούν για εξαιρετικά λουλούδια.

1. Μπλε αυτιά ποντικιού hosta

Το «Blue Mouse Ears» είναι ένας μίνι οικοδεσπότης με μπλε φύλλα με όμορφα μωβ λουλούδια σε σχήμα καμπάνας. Τα λουλούδια αναπτύσσονται σε πυκνές συστάδες σε ένα τοπίο 8 ιντσών πάνω από το ανάχωμα των 6 ιντσών με μπλε φύλλα. Κάθε λουλούδι είναι ένας τόνος λεβάντας με σκούρες βιολετί ραβδώσεις, που ανθίζουν στα μέσα του καλοκαιριού.

2. Royal standard hosta

Το «Royal Standard» είναι ένα κλασικό μεγάλο πράσινο οικοδεσπότη με μάζες από λευκά λουλούδια σε σχήμα χωνιού. Ενώ τα μπουμπούκια των λουλουδιών έχουν λιλά χρώμα, τα λουλούδια είναι καθαρά λευκά από το χιόνι μόλις ανοίξουν. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης υπέροχα αρωματική. Τα τοπία είναι περίπου 40 ίντσες ψηλά, κρατώντας τα ράσα πάνω από το ύψος των 36 ιντσών ανάχωμα φύλλων. Το βασιλικό πρότυπο ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού.

3. Μυρωδάτο μπουκέτο hosta

Το «Fragrant Bouquet» είναι ένας οικοδεσπότης που πήρε το όνομά του για τα γλυκά λουλούδια του. Τα μεγάλα άνθη έχουν σχήμα χωνιού και έχουν ένα πολύ απαλό λιλά χρώμα που είναι πολύ κοντά στο να είναι καθαρό λευκό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν επίσης υπέροχο άρωμα. Οι μίσχοι των λουλουδιών έχουν συνήθως ύψος περίπου 36 ίντσες, κρατώντας τα λουλούδια πολύ πάνω από το ανάχωμα φύλλων 18 ιντσών. Το αρωματικό μπουκέτο hosta ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού.

4. Η Νταϊάνα θυμήθηκε τον hosta

Το «Diana Remembered» είναι μια ποικιλόμορφη ποικιλία hosta γνωστή για τα μεγάλα και αρωματικά άνθη της. Αυτό το hosta έχει λουλούδια μήκους 3″ λιλά-λευκά με ένα υπέροχο γλυκό άρωμα. Τα άνθη είναι στενά και σχεδόν σωληνοειδή. Κάθε σκηνικό έχει ύψος περίπου 22 ίντσες, κρατώντας τα λουλούδια πάνω από το ανάχωμα των 16 ιντσών των φύλλων. Η Νταϊάνα θυμήθηκε τις ανθοφορίες στα τέλη του καλοκαιριού.

5. Hosta plantaginea

Hosta plantaginea είναι ένα μεγάλο πράσινο είδος hosta με πολύ μακριά καθαρά λευκά άνθη σε σχήμα χωνιού. Οι κηπουροί αγαπούν αυτό το είδος όχι μόνο επειδή τα σωληνοειδή λουλούδια είναι τόσο μακριά και κομψά, αλλά και επειδή έχουν ένα πολύ δυνατό άρωμα λουλουδιών. Τα τοπία λουλουδιών έχουν συνήθως μήκος περίπου 32 ίντσες, κρατώντας τα λουλούδια πάνω από το ψηλό ανάχωμα 24 ιντσών με πράσινα φύλλα. Hosta plantaginea ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού.

Συμβουλές για την καλλιέργεια λουλουδιών hosta

Τώρα που ξέρετε λίγα περισσότερα για τα λουλούδια hosta, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να τα καλλιεργήσετε στον κήπο σας.

1. Φυτέψτε οικοδεσπότες σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη σε μέρος που κάνει μερικό ήλιο το πρωί (εκτός αν η ποικιλία δεν είναι καθόλου ανεκτική στον ήλιο). Λίγος άμεσος πρωινός ήλιος ενισχύει τη φωτοσύνθεση και βοηθά το φυτό να αποθηκεύει την ενέργεια που χρειάζεται για την ανθοφορία του. Ακολουθούν περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη φύτευση ξενιστών.

2. Ποτίζετε τακτικά τα hostas κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ειδικά εάν καλλιεργούνται σε δοχεία. Οι οικοδεσπότες ευδοκιμούν με 1,5 ίντσες νερό κάθε εβδομάδα, κάτι που είναι περισσότερο από αυτό που προσφέρουν φυσικά τα περισσότερα κλίματα.

3. Λιπάνετε τους οικοδεσπότες με ένα ισορροπημένο λίπασμα hosta στις αρχές της άνοιξης και ξανά στα μέσα του καλοκαιριού. Ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τη διατροφή των οικοδεσποτών.

4. Τα άνθη του Deadhead hosta καθώς ξεθωριάζουν για να διατηρήσουν το φυτό τακτοποιημένο και για να αποτρέψουν το σχηματισμό λοβών σπόρων. Οι λοβοί μπορεί να είναι αντιαισθητικοί και επίσης να εξαφανίζουν την ενέργεια του φυτού που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τα λουλούδια του επόμενου έτους.

Με αυτές τις συμβουλές, θα πρέπει να είστε σε καλό δρόμο για την καλλιέργεια λουλουδιών hosta στον κήπο σας!

Leave a Comment