Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας φυτού Earth angel hosta – Home For The Harvest

Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές ποικιλίες οικοδεσπότη, αλλά το hosta «Earth Angel» αναφέρεται συχνά ως το αγαπημένο όλων των εποχών από τους λάτρεις του hosta.

Το Earth angel hosta είναι μια πολύ μεγάλη ποικιλία με μεγάλα ματ γαλαζοπράσινα φύλλα. Αυτά τα εκπληκτικά δείγματα φυτών αναπτύσσονται καλύτερα σε μερική σκιά (και αρκετό χώρο για να απλωθούν). Ο γήινος άγγελος είναι ένας από τους καλύτερους μεγάλους βαρύγδουπους οικοδεσπότες για να φυτέψεις. Αναπτύσσεται καλά στις ζώνες 3-9 και προτιμά καλά στραγγιζόμενα ελαφρώς όξινα εδάφη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για τον hosta του Earth angel!

Εισαγωγή στον άγγελο της γης

Ο γήινος άγγελος hosta είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να βρεθεί σε κήπους και τοπία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το φυτό είναι ένα ανθεκτικό πολυετές φυτό που μπορεί να ευδοκιμήσει σε ποικίλα κλίματα στις ζώνες 3-9 σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Αν και είναι ανεκτικοί στο αργιλώδες έδαφος, οι οικοδεσπότες αναπτύσσονται καλύτερα σε αμμώδες αργιλώδες έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία και με pH περίπου 6 (ελαφρώς όξινο).

Ο γήινος άγγελος hosta έχει μεγάλα φύλλα σε σχήμα καρδιάς που είναι μπλε-πράσινα με πρασινοκίτρινα περιθώρια Chartreuse. Στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, ο γήινος άγγελος hosta παράγει λευκά λουλούδια σε σχήμα καμπάνας που αγαπούν οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Αν ψάχνετε για ένα φυτό που είναι εύκολο στη φροντίδα και θα προσθέσει ομορφιά στον κήπο σας, το γήινο άγγελος hosta είναι μια εξαιρετική επιλογή!

Οι οικοδεσπότες αγγέλων της Γης τείνουν να μεγαλώνουν περίπου 5 πόδια πλάτος και 3 πόδια ύψος. Κάθε φύλλο μπορεί να έχει μήκος έως και ένα πόδι σε ώριμα φυτά, συχνά στριφογυρίζοντας (και με κυματιστή άκρη). Τα λουλούδια αναπτύσσονται σε μίσχους που έχουν ύψος λίγο περισσότερο από 3 πόδια, ανθίζοντας ακριβώς πάνω από τα διαφοροποιημένα φύλλα.

Το γήινο άγγελο hosta εκτράφηκε από τον Hans Andrew Hansen των Walters Gardens στο Μίσιγκαν και εισήχθη το 2002. Αυτή η ποικιλία προήλθε ως άθλημα του διάσημου hosta «Blue Angel», που εκτράφηκε από την πρωτοπόρο υβριδοποιό hosta Florence Shaw. Ο επίγειος άγγελος hosta ανακηρύχθηκε ο οικοδεσπότης της χρονιάς το 2009 από την American Hosta Society.

αγοράζοντας φυτά ξενιστή

Πού να αγοράσετε hosta Earth Angel

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα φυτό hosta Earth angel, μπορείτε να το βρείτε στα περισσότερα κέντρα κήπου και φυτώρια. Μπορείτε επίσης να τα παραγγείλετε ηλεκτρονικά από διάφορες πηγές.

Όταν επιλέγετε έναν οικοδεσπότη γήινου αγγέλου, φροντίστε να αναζητήσετε φυτά που έχουν μεγάλα φύλλα με μπλε-πράσινο ματ χρώμα και πρασινοκίτρινα περιθώρια Chartreuse. Τα φύλλα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από ατέλειες ή άλλες φθορές.

Πού να φυτέψετε γήινο άγγελο hosta

Ο γήινος άγγελος είναι ένας μεγάλος οικοδεσπότης που προτιμά τη σκιά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για αυτό το hosta να απλωθεί στο ώριμο πλάτος των 5 ποδιών. Αυτή η ποικιλία είναι καλύτερα όταν διαιρείται συχνά, επομένως θα υπάρχει η ευκαιρία να την μετακινήσετε αργότερα, εάν το επιθυμείτε.

Απαιτήσεις φωτός

Ο γήινος άγγελος hosta τα πάει καλά στη μερική σκιά, αλλά μπορεί να ανεχθεί τον πρωινό ήλιο στις ζώνες 3-7. Για την καλύτερη αντίθεση στην ποικιλότητα, επιλέξτε μια τοποθεσία φύτευσης που θα παρέχει στο φυτό σας αρκετές ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Το φως του ήλιου πρέπει να μειώνεται το πρωί στα πιο ζεστά κλίματα (ζώνες 8-9).

Απαιτήσεις εδάφους

Οι οικοδεσπότες τα καταφέρνουν καλύτερα σε αμμώδες αργιλώδες έδαφος που είναι πλούσιο σε οργανική ουσία. Μπορείτε να βελτιώσετε το λιγότερο από τέλειο έδαφος αναμειγνύοντας οργανική ύλη όπως το λίπασμα πριν από τη φύτευση, καθώς και με σάπια φύλλα με οργανικές ουσίες κάθε χρόνο. Όσον αφορά το pH, οι οικοδεσπότες γήινων αγγέλων προτιμούν ελαφρώς όξινο έδαφος με pH 6.

φύλλο της γης άγγελος hosta

Πότε να φυτέψετε γήινο άγγελο hosta

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε γηγενή άγγελο hosta είναι η άνοιξη μετά την τελευταία ημερομηνία παγετού για την περιοχή σας. Αυτό θα δώσει στο φυτό σας χρόνο να δημιουργήσει ένα ισχυρό ριζικό σύστημα πριν φτάσει ο ζεστός καλοκαιρινός καιρός. Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να φυτέψετε οικοδεσπότες οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αρκεί το έδαφος να μην είναι παγωμένο. Απλά φροντίστε να ποτίζετε πολύ συχνά σε ζεστό καιρό.

Πώς να φυτέψετε γήινο άγγελο hosta

Οι οικοδεσπότες είναι γενικά αρκετά εύκολο να φυτευτούν. Φροντίστε να ξεκινήσετε με ένα καλά ποτισμένο υγιές δείγμα. Εδώ είναι τα βασικά βήματα:

  1. Προετοιμάστε το έδαφος ανακατεύοντας με κάποια οργανική ύλη όπως το κομπόστ.
  2. Σκάψτε μια τρύπα που έχει διπλάσιο πλάτος από τη ρίζα και αρκετά βαθιά, ώστε το φυτό να είναι στο ίδιο επίπεδο που ήταν στη γλάστρα.
  3. Αφαιρέστε προσεκτικά το γήινο άγγελο hosta από τη γλάστρα του, προσέχοντας να μην καταστρέψετε τις ρίζες. Εάν οι ρίζες τυλίγονται σφιχτά γύρω από το κάτω μέρος της σφαίρας ρίζας, τραβήξτε τις απαλά χαλαρά ώστε να είναι ελεύθερες να αναπτυχθούν προς τα έξω.
  4. Τοποθετήστε το φυτό στην προετοιμασμένη τρύπα και γεμίστε με χώμα, προσέχοντας να μην θάψετε το στέμμα (εκεί που βγαίνουν τα φύλλα από το χώμα).
  5. Ποτίστε καλά και καλύψτε με οργανική ύλη όπως λίπασμα ή τεμαχισμένα φύλλα.

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Εδώ είναι τα λεπτομερή βήματα για το πώς να φυτέψετε ξενιστές.

Φυτό Earth Angel hosta

Πώς να φροντίζετε τους οικοδεσπότες των γήινων αγγέλων

Οι οικοδεσπότες αγγέλων της Γης είναι εύκολο να τους φροντίσετε, ειδικά αν τους κάνετε μια καλή αρχή. Κρατήστε τα καλά ποτισμένα και προσέξτε για σημάδια προβλημάτων.

Απαιτήσεις ποτίσματος για hosta Earth Angel

Ποτίστε τα φυτά γηγενών άγγελων hosta τακτικά, διατηρώντας το έδαφος υγρό αλλά όχι υγρό. Σε πολύ ζεστό καιρό, μπορεί να χρειαστεί να τα ποτίζετε πολλές φορές την εβδομάδα όταν φυτεύτηκαν για πρώτη φορά. Τα εγκατεστημένα φυτά είναι γενικά ανθεκτικά στην ξηρασία, αλλά αναπτύσσονται καλύτερα όταν ποτίζονται εβδομαδιαία σε όλα εκτός από τα πιο βροχερά κλίματα.

Γονιμοποιώντας γήινο άγγελο hosta

Οι οικοδεσπότες γενικά δεν χρειάζονται πολύ λίπασμα. Μια ελαφριά εφαρμογή κομπόστ την άνοιξη είναι συνήθως το μόνο που χρειάζονται. Τούτου λεχθέντος, για τους πραγματικά ευημερούντες οικοδεσπότες, στους περισσότερους κηπουρούς αρέσει να τους ταΐζουν (κυρίως την άνοιξη, αλλά και στις αρχές του καλοκαιριού). Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα λίπασμα hosta, επιλέξτε ένα πλούσιο σε άζωτο. Το άζωτο είναι συνήθως ανεπαρκές στα εδάφη κατοικιών και είναι το κλειδί για την ανάπτυξη καταπράσινων φύλλων.

Κλαδεύοντας γήινος άγγελος hosta

Οι οικοδεσπότες δεν απαιτούν πολύ κλάδεμα. Απλώς αφαιρέστε τυχόν νεκρά ή πεθαμένα φύλλα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Ολόκληρο το φυτό μπορεί να κοπεί στο επίπεδο του εδάφους στα τέλη του φθινοπώρου, αφού ο σκληρός παγετός έχει σκοτώσει τα φύλλα.

Φυτά συντροφιάς για hosta Earth Angel

Αν ψάχνετε για καλά συντροφικά φυτά για τον οικοδεσπότη γήινου αγγέλου, έχετε έρθει στο σωστό μέρος. Αυτό το ευέλικτο φυτό ταιριάζει καλά με μια ποικιλία άλλων φυτών, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία ενός όμορφου κήπου. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

  • Φτέρες: Οι φτέρες είναι ένα κλασικό φυτό συντροφιάς για τους οικοδεσπότες. Έχουν παρόμοιες απαιτήσεις ανάπτυξης και προτιμούν σκιερές τοποθεσίες. Προσθέτουν επίσης μια πινελιά κομψότητας σε κάθε κήπο.
  • Κρίνοι: Τα κρίνα είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για πολύχρωμα συντροφικά φυτά για τον οικοδεσπότη των γήινων αγγέλων. Έρχονται σε μια ποικιλία χρωμάτων και μπορούν να προσθέσουν μια πραγματική ποπ στον κήπο σας. Ενώ αναπτύσσονται καλύτερα σε ηλιόλουστες συνθήκες, μπορούν ακόμα να ανθίσουν σε μερικό ήλιο μπροστά σε έναν μεγαλύτερο οικοδεσπότη σαν αυτόν.
  • Διακοσμητικά χόρτα: Διακοσμητικά χόρτα όπως το ιαπωνικό δασικό χόρτο είναι μια άλλη καλή επιλογή για τα φυτά συντροφιάς. Είναι χαμηλής συντήρησης και μπορούν να προσφέρουν αντίθεση τόσο στο χρώμα όσο και στην υφή.
hosta φύλλο - γη

Παράσιτα που επηρεάζουν τον οικοδεσπότη των γήινων αγγέλων

Υπάρχουν μερικά κοινά παράσιτα στον κήπο που μπορούν να επηρεάσουν τους οικοδεσπότες αγγέλων της γης. Αυτά περιλαμβάνουν γυμνοσάλιαγκες, σαλιγκάρια και αφίδες. Οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια λατρεύουν να μοσχοβολούν τα φύλλα οικοδεσπότη, οπότε φροντίστε να τα προσέχετε. Οι αφίδες μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά γενικά είναι περισσότερο ενόχληση παρά σοβαρή απειλή. Εάν βρείτε παράσιτα στον οικοδεσπότη του γήινου αγγέλου σας, φροντίστε να τα αφαιρέσετε με το χέρι ή να χρησιμοποιήσετε μια βιολογική μέθοδο ελέγχου παρασίτων.

Ασθένειες που επηρεάζουν τον οικοδεσπότη των γήινων αγγέλων

Υπάρχουν μερικές κοινές ασθένειες των φυτών που μπορούν να επηρεάσουν τους οικοδεσπότες των γήινων αγγέλων. Αυτά περιλαμβάνουν νηματώδεις φυλλώματος, σήψη μίσχων και ιό ξενιστή X. Οι νηματώδεις φυλλώματος είναι μικροσκοπικά σκουλήκια που ζουν στα φύλλα και μπορούν να τα κάνουν να κιτρινίσουν και να πεθάνουν. Η σήψη του μίσχου είναι μια μυκητιακή ασθένεια που προσβάλλει τους μίσχους των ξενιστών. Ο ιός ξενιστή Χ είναι μια ιογενής ασθένεια που μπορεί να προκαλέσει καθυστέρηση στην ανάπτυξη, στίγματα στα φύλλα και θάνατο των μπουμπουκιών ανθέων.

Εάν υποψιάζεστε ότι ο οικοδεσπότης του γήινου αγγέλου σας έχει κάποια από αυτές τις ασθένειες, φροντίστε να επικοινωνήσετε με το τοπικό γραφείο Συνεταιριστικής Επέκτασης για διάγνωση και επιλογές θεραπείας.

Leave a Comment