Οδηγός φροντίδας και καλλιέργειας φυτών Bressingham blue hosta – Home For The Harvest

Χρειάζεστε έναν μεγάλο ξενώνα με μπλε φύλλα για τον σκιερό κήπο σας; Δοκιμάστε το Bressingham blue hosta!

Το Bressingham blue hosta είναι μια μεγάλη ποικιλία με μπλε ματ φύλλα και λευκά άνθη το μεσοκαλόκαιρο. Αυτό το φυτό αναπτύσσεται καλύτερα σε μερική έως πλήρη σκιά. Ενώ ευδοκιμεί σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη, είναι επίσης ανεκτικό στο αργιλώδες έδαφος. Τα ώριμα φυτά φτάνουν περίπου τα 4 πόδια πλάτος και 2 πόδια ύψος. Το Bressingham blue hosta μπορεί να καλλιεργηθεί στις ζώνες 3-9.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το Bressingham blue hosta!

Εισαγωγή στο μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Το Bressingham blue hosta είναι ένα όμορφο φυτό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κήπους και στον εξωραϊσμό. Είναι ένα ανθεκτικό φυτό που μπορεί να επιβιώσει στα περισσότερα κλίματα. Έχει πλατιά γαλαζοπράσινα φύλλα και λευκά άνθη που ανθίζουν το καλοκαίρι. Το Bressingham blue hosta είναι ένα εξαιρετικό φυτό για αρχάριους, επειδή είναι εύκολο να το φροντίσετε και να το μεγαλώσετε.

Πού να αγοράσετε Bressingham blue hosta

Αν ψάχνετε να αγοράσετε ένα φυτό μπλε οικοδεσπότη Bressingham, υπάρχουν μερικά μέρη που μπορείτε να πάτε. Μπορείτε να τα αγοράσετε από κέντρα κήπου, φυτώρια ή διαδικτυακούς λιανοπωλητές. Φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας πριν αγοράσετε ένα για να βεβαιωθείτε ότι έχετε την καλύτερη ποιότητα φυτού για τις ανάγκες σας.

Πού να φυτέψετε Bressingham blue hosta

Όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε το μπλε οικοδεσπότη σας στο Bressingham, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου. Πρώτον, αυτά τα φυτά χρειάζονται μερική έως πλήρη σκιά. Προτιμούν επίσης καλά στραγγιζόμενα εδάφη αλλά μπορούν να ανεχθούν αργιλώδες έδαφος. Αυτό το φυτό είναι ανθεκτικό στις ζώνες 3-9, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τη ζώνη σας πριν τη φύτευση.

Μπρέσσινγκχαμ μπλε λουλούδια hosta

Πότε να φυτέψετε το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Η καλύτερη εποχή για να φυτέψετε το Bressingham blue hosta είναι την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Αυτό θα δώσει στο φυτό χρόνο να εδραιωθεί πριν από τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες ή τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Πώς να φυτέψετε το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Όταν είστε έτοιμοι να φυτέψετε, σκάψτε μια τρύπα που έχει διπλάσιο πλάτος από τη γλάστρα στην οποία βρίσκεται το φυτό σας. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο συνολικός χώρος του κήπου είναι αρκετά μεγάλος ώστε τελικά να χωρέσει την ώριμη διάμετρο περίπου 4 πόδια πλάτους.

Τοποθετήστε το φυτό σας στην τρύπα και γεμίστε με χώμα. Φροντίστε να σφίξετε το έδαφος γύρω από το φυτό έτσι ώστε να είναι σταθερό. Ποτίστε καλά το φυτό σας και στραγγίστε το γύρω από τη βάση για να διατηρήσετε την υγρασία.

Πώς να φροντίσετε τον μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Η φροντίδα του Bressingham blue hosta είναι εύκολη. Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά στην ξηρασία μόλις εγκατασταθούν. Φροντίστε να τα ποτίζετε τακτικά κατά την πρώτη καλλιεργητική περίοδο για να τα βοηθήσετε να δημιουργήσουν ένα ισχυρό ριζικό σύστημα. Μπορείτε να λιπάνετε το φυτό σας την άνοιξη με ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης.

Το Bressingham blue hosta είναι επίσης ανεκτικό στα ελάφια και τα κουνέλια, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως τρώνε τα φυτά σας.

μπλε φύλλο hosta με νερό πάνω του

Απαιτήσεις ποτίσματος για το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Τα φυτά Bressingham blue hosta θα πρέπει να ποτίζονται πολλές φορές την εβδομάδα για την πρώτη καλλιεργητική περίοδο για να βοηθήσουν τις ρίζες να εδραιωθούν. Επιδιώξτε τουλάχιστον 1-2 ίντσες νερό την εβδομάδα.

Μόλις το φυτό μείνει στο έδαφος για ένα ή δύο χρόνια, η συχνότητα ποτίσματος μπορεί να μειωθεί. Θα εξακολουθήσετε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα με σταθερό πότισμα, αν και αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά στην ξηρασία όταν εγκατασταθούν.

Οι καλύτερες μέθοδοι ποτίσματος για το Bressingham blue hosta είναι η χρήση στάγδην άρδευσης ή το πότισμα του εδάφους στη βάση του φυτού με λάστιχο ή ραβδί ποτίσματος/ποτιστήρι. Προσπαθήστε να μην βρέχονται τα φύλλα σε τακτική βάση, καθώς μπορεί να διαταράξει την κηρώδη ματ επιφάνεια.

Γονιμοποίηση μπλε οικοδεσπότη Bressingham

Τα φυτά του Bressingham blue hosta θα πρέπει να λιπαίνονται την άνοιξη με οργανικό λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης.

Τα λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης είναι ιδανικά για πολυετή φυτά επειδή απελευθερώνουν θρεπτικά συστατικά σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Αυτό αποτρέπει τις αιχμές στην ανάπτυξη που μπορεί να εμφανιστούν με άλλους τύπους λιπασμάτων. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε την υπερβολική λίπανση των φυτών σας, καθώς αυτό μπορεί να βλάψει τις ρίζες και τα φύλλα.

Κλάδεμα Bressingham blue hosta

Το Bressingham blue hosta απαιτεί ελάχιστο κλάδεμα. Εάν θέλετε να τακτοποιήσετε το φυτό, μπορείτε να κόψετε τα φύλλα το φθινόπωρο αφού έχουν ξαναψηθεί. Μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε τυχόν νεκρά ή κατεστραμμένα φύλλα κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Πώς να διαδώσετε το Bressingham blue hosta

Η διαίρεση είναι ο ευκολότερος τρόπος πολλαπλασιασμού αυτού του φυτού. Μπορείτε να χωρίσετε το φυτό σας την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Για να το κάνετε αυτό, σκάψτε το φυτό σας και χωρίστε το προσεκτικά σε τμήματα με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ξαναφυτέψτε αμέσως τα τμήματα και ποτίστε τα καλά.

Φυτά συντροφιάς για το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Το Bressingham blue hosta είναι ένα όμορφο πολυετές φυτό που μπορεί να προσθέσει χρώμα και υφή σε κάθε κήπο. Αυτό το φυτό τα πάει καλά όταν φυτεύεται με άλλα πολυετή φυτά σκιάς, όπως φτέρες, αστίλβη και αλεπού. Το Bressingham blue hosta προσελκύει επίσης πεταλούδες και κολίβρια στον κήπο. Εδώ είναι μερικοί ακόμη σύντροφοι hosta για να φυτέψετε.

λευκά λουλούδια hosta

Παράσιτα που επηρεάζουν τον μπλε ξενιστή του Bressingham

Μερικά παράσιτα στον κήπο επηρεάζουν το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham. Ευτυχώς, αυτή η ποικιλία είναι αρκετά ανθεκτική στις γυμνοσάλιαγκες λόγω των παχύρρευστων δερματωδών φύλλων. Ωστόσο, οι γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια μπορούν να προκαλέσουν ζημιά εάν υπάρχουν σε μεγάλους αριθμούς.

Άλλα παράσιτα που μπορεί να επηρεάσουν τον μπλε ξενιστή του Bressingham είναι οι αφίδες, οι κάμπιες και τα ιαπωνικά σκαθάρια. Αυτά τα παράσιτα μπορούν να καταπολεμηθούν με οργανικά φυτοφάρμακα ή με το χέρι να τα μαζέψουν από το φυτό.

Ασθένειες που επηρεάζουν το μπλε οικοδεσπότη του Bressingham

Το Bressingham blue hosta είναι σχετικά ανθεκτικό στις ασθένειες. Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες που μπορούν να επηρεάσουν αυτά τα φυτά περιλαμβάνουν το ωίδιο, τη σκουριά και την κηλίδα στα φύλλα. Αυτές οι ασθένειες προκαλούνται συνήθως από υπερβολική υγρασία στα φύλλα ή στο έδαφος. Εάν παρατηρήσετε κάποια από αυτές τις ασθένειες στο φυτό σας, φροντίστε να αφαιρέσετε τυχόν προσβεβλημένα φύλλα και να τα πετάξετε σωστά.

Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε στην πρόληψη αυτών των ασθενειών φυτεύοντας τον ξενιστή σας σε μια περιοχή με καλή κυκλοφορία αέρα και παρέχοντας επαρκή αποστράγγιση για τις ρίζες.

Leave a Comment