Ολιστική Προσέγγιση στη Στοματική Υγεία

Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι την ολιστική μου προσέγγιση στη στοματική υγεία. Έχω μάθει τόσα πολλά για τη στοματική υγεία τα τελευταία χρόνια. Πραγματικά πιστεύω ότι θα γίνει πολύ μεγάλη υπόθεση. Τόσες πολλές συνδέσεις γίνονται τώρα για τη σχέση μεταξύ της στοματικής υγείας και της υγείας του εντέρου. Τα κομμάτια αρχίζουν να ενώνονται όσον αφορά τη στοματική υγεία και ό,τι αυτή συνεπάγεται στο συνολικό σώμα. (1)

*Αποκάλυψη συνεργατών: Έχω συνδέσμους συνεργατών σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Εάν αγοράσετε κάτι από τον σύνδεσμό μου, θα λάβω μια μικρή προμήθεια από την πώληση. Αυτό έρχεται χωρίς κόστος για εσάς, αλλά πληρώνεται από την εταιρεία. Δεν παίρνω ελαφρά το να γίνω συνεργάτης με οποιαδήποτε εταιρεία. Αν είμαι, είναι επειδή πιστεύω στην εταιρεία και το προϊόν της.

*Η Suzi (Gurl Gone Green) συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με το amazon.com.

Νομίζω ότι παλαιότερα θεωρούσαμε το σώμα μας ξεχωριστό από το συνολικό μας σώμα. Ότι δεν ήταν συνδεδεμένοι. Ωστόσο, όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν πόσο συνδεδεμένο είναι το σώμα μας με τη στοματική μας υγεία. Τα ίδια βακτήρια στο στόμα σας μπορούν να ταξιδέψουν στο σώμα σας και να προκαλέσουν φλεγμονή και μόλυνση. Από Καρδιοπάθειες, σε Αλτσχάιμερ/Άνοια, Διαβήτη, Λοίμωξη του Αναπνευστικού και πολλά άλλα. (2) Με άλλα λόγια, το σώμα είναι ΤΟΣΟ συνδεδεμένο με το στόμα. Καιρός λοιπόν να αρχίσουμε να προσέχουμε τι συμβαίνει στο στόμα μας και να φροντίζουμε τη στοματική μας υγεία!

Έχω διαβάσει πολλά βιβλία όλα αυτά τα χρόνια για τη στοματική υγεία και τον αντίκτυπο που έχει στη συνολική μας υγεία. Ήθελα να μοιραστώ τη λίστα μαζί σας σε περίπτωση που θέλετε να βουτήξετε ακόμη πιο βαθιά στο θέμα.

Βιβλία για τη Στοματική Υγεία

*Ένας ακόμη πόρος που λατρεύω είναι αυτό το podcast. Τόσες πολλές πληροφορίες για τη στοματική υγεία.

Πώς να βρείτε έναν Ολιστικό Οδοντίατρο

Συχνά με ρωτούν πώς να βρω έναν ολιστικό οδοντίατρο. Η Διεθνής Ακαδημία Στοματικής Ιατρικής και Τοξικολογίας (IAOMT) είναι μια εξαιρετική πηγή για την εύρεση ενός ολιστικού οδοντιάτρου. Μπορείτε να ελέγξετε την περιοχή σας εδώ.

Παίρνω πολύ σοβαρά την προφορική μου ρουτίνα!

Η προφορική μου ρουτίνα

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τη ρουτίνα στοματικής φροντίδας μου. Επίσης, γιατί κάνω ορισμένα πράγματα. Είναι εύκολο να σκεφτούμε ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με μια φυσική οδοντόκρεμα, να χρησιμοποιούμε νήμα και να το κάνουμε μια μέρα, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει κάτι περισσότερο από αυτό – ειδικά όταν πρόκειται για τα φυσικά προϊόντα από το στόμα που χρησιμοποιείτε.

Πρωινή Προφορική Ρουτίνα:

  • Ξύσιμο γλώσσας- Πρώτα ξύνω τη γλώσσα πριν βουρτσίσω τα δόντια μου, πολύ καλά πριν κάνω οτιδήποτε άλλο. Να πιω ακόμα και το νερό μου! Το ξύσιμο της γλώσσας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βγάλετε τα βακτήρια από το προηγούμενο βράδυ από το στόμα σας. Σύμφωνα με την Αγιουρβέδα, είναι ένας άμεσος τρόπος για να αφαιρέσετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Υπάρχουν πάνω από 600 είδη βακτηρίων μόνο στο στόμα μας. Κάποια είναι καλά, άλλα όχι. (3) Η πρακτική της απόξεσης της γλώσσας βοηθά στη δημιουργία ισορροπίας στο στοματικό μικροβίωμα. Αυτή είναι η ξύστρα γλώσσας που έχω και προτείνω. Όταν ξύνετε τη γλώσσα θα πρέπει να μετακινείτε ξύνετε τη γλώσσα σας 7-14 φορές από πίσω προς τα εμπρός. Μπορείτε να ξεπλύνετε το ξύστρα της γλώσσας σας ενδιάμεσα, αν θέλετε. Το ξύσιμο της γλώσσας όχι μόνο βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, αλλά βοηθά και στην κακοσμία του στόματος αφαιρώντας τη συσσώρευση.
  • Βούρτσα με οδοντόκρεμα υδροξυαπατίτη- Μετά το ξύσιμο της γλώσσας βουρτσίζω τα δόντια μου με υδροξυαπατίτη. Αυτό είναι ένα μέταλλο που βοηθά στην ενδυνάμωση των δοντιών και στην επαναμεταλλοποίηση τους. Τα δόντια μας περνούν συνεχώς από μια διαδικασία υποβάθμισης από τις τροφές που τρώμε. Ο υδροξυαπατίτης βοηθά στην επαναμεταλλοποίηση των δοντιών. Γι’ αυτό βουρτσίζω με αυτή την οδοντόκρεμα. Περιέχει υδροξυαπατίτη.
  • στοματικό διάλυμα – Μόλις τελειώσω το βούρτσισμα των δοντιών μου, θα χρησιμοποιήσω ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει υδροξυαπατίτη. Αυτό είναι το στοματικό διάλυμα που λατρεύω! Δίνει σε ολόκληρο το στόμα σας την πιο φρεσκάδα και σας βοηθά να δώσετε φρέσκια μυρωδιά αναπνοής.

Υπάρχουν πάνω από 600 είδη βακτηρίων μόνο στο στόμα μας. Κάποια είναι καλά, άλλα όχι. (3) Η πρακτική της απόξεσης της γλώσσας βοηθά στη δημιουργία ισορροπίας στο στοματικό μικροβίωμα.

Νυχτερινή Προφορική Ρουτίνα:

*Θα μοιραστώ περισσότερα σχετικά με το γιατί χρησιμοποιώ ορισμένα προϊόντα σε μια επερχόμενη ανάρτηση.

Συμβουλές από έναν Ολιστικό Παιδοδοντίατρο:

Ο ολιστικός παιδοδοντίατρός μου στον οποίο πηγαίνουν τα παιδιά μου είχε την καλοσύνη να της στείλει πέντε κορυφαίους τρόπους για την πρόληψη της τερηδόνας στο παιδί σας. Ένας τόσο μεγάλος πόρος!

Σαν ολιστικός εκπαιδευτής στοματικής υγείαςο ιδρυτής του NoPo Kids Dentistryκαι ο ιδρυτής του Happy Floss, Ο γιατρός Staci Whitman είναι σε μια αποστολή να δημιουργήσει έναν κόσμο χωρίς κοιλότητες. Με την εκτεταμένη εκπαίδευσή της τόσο στη συμβατική οδοντιατρική όσο και στη λειτουργική υγεία, η Doctor Staci είναι πρωτοπόρος για την ολιστική και προληπτική οδοντιατρική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες.

5 τρόποι για την πρόληψη της τερηδόνας στα παιδιά:

  1. Η ρινική αναπνοή είναι το κλειδί- Ένας από τους πιο παραγνωρισμένους παράγοντες που συμβάλλουν στην τερηδόνα είναι η στοματική αναπνοή. Όταν αναπνέουμε από το στόμα μας, όχι μόνο παίρνουμε λιγότερο οξυγόνο (έως και 20% λιγότερο!) που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη, αλλά οι στοματικοί ιστοί και τα δόντια «στεγνώνουν», μειώνοντας την καλή προστασία της κοιλότητας που παρέχει το σάλιο μας. , ρίχνοντας το pH σε πιο όξινη κατάσταση και αλλάζοντας το μικροβίωμα του στόματος. Εάν το παιδί σας αναπνέει συχνά από το στόμα του κατά τη διάρκεια της ημέρας ή κατά τη διάρκεια του ύπνου, συνιστάται να φτάσετε στη βασική αιτία του προβλήματος. Είναι αλλεργίες; Φυσική απόφραξη; Πρόβλημα με τη θέση της γνάθου; Γλωσσοδέτη; Μια κακή συνήθεια; Μιλήστε με την ομάδα υγείας ολόκληρου του σώματος σας για να συζητήσετε επιλογές εάν το βλέπετε αυτό στο παιδί σας.
  2. Μείνετε ενυδατωμένοι- Ένα άλλο όφελος του νερού είναι να διατηρεί το σάλιο μας υγιές και τους στοματικούς ιστούς μας να ευημερούν. Για παρόμοιους λόγους όπως η στοματική αναπνοή, χρειαζόμαστε ένα ωραίο και υγρό στοματικό περιβάλλον για σωστή ισορροπία και υγεία. Προσπαθήστε να προσφέρετε νερό μόνο στο παιδί σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας φρέσκους χυμούς, ροφήματα που μοιάζουν με κομπούχα ή smoothies φρούτων ως ειδικές λιχουδιές ή με τα γεύματα. Το μέτρο είναι το κλειδί και προσφέρετε πάντα σκέτο νερό μετά από ένα ποτό χωρίς νερό.
  3. Χρησιμοποιήστε οδοντικό νήμα που αγγίζετε- Αυτό είναι το πάθος της ζωής μου… να κάνω όλους να πλένουν τα δόντια τους κάθε βράδυ. Αυτό περιλαμβάνει τα παιδιά! Πολλοί γονείς ξεγελιούνται βλέποντας τα ωραία φαρδιά κενά στα μπροστινά δόντια του παιδιού τους και νομίζοντας ότι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα. Δυστυχώς, αυτό είναι λάθος. Το νούμερο ένα σημείο που βρίσκω κοιλότητες στα παιδιά είναι -μεταξύ των γομφίων της πλάτης. Αυτές οι κοιλότητες «που χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα», «κρυμμένες» ή «φιλιούν», βρίσκονται σχεδόν πάντα σε παιδιά που δεν χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα ή δεν χρησιμοποιούν σωστά το νήμα. Τα περισσότερα παιδιά έχουν γομφίους που αγγίζουν περίπου την ηλικία των 2,5 ετών, οπότε η έναρξη νωρίς είναι ΚΛΕΙΔΙ! Συνήθως δεν μπορούμε να δούμε αυτούς τους τύπους κοιλοτήτων έως ότου μπορέσουμε να κάνουμε ακτινογραφίες και τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να τις ανεχθούν μέχρι την ηλικία των 4 περίπου ετών. Μέχρι τότε, μπορεί να είναι πολύ αργά. Πρέπει καθημερινά να αφαιρούμε μικροσκοπικά σωματίδια τροφής και βακτηριακές μεμβράνες ανάμεσα στα δόντια μας… σημεία που δεν μπορεί να φτάσει η οδοντόβουρτσά μας. Θυμηθείτε ότι η πρόληψη είναι το κλειδί εδώ!
  4. Φάτε σε ένα πρόγραμμα- Ένα άλλο θέμα που συχνά συζητείται είναι η σημασία της οργανωμένης διατροφής. Με αυτό, εννοώ να μην βόσκουν ή να τσιμπολογούν όλη την ημέρα, αλλά να τρώνε με πρόγραμμα. Το στόμα μας χρειάζεται μεταξύ 2-3 ωρών για να ανανεωθεί με φυσικό τρόπο μετά την προσκόλληση με οξύ σε τρόφιμα ή ποτά εκτός από το απλό νερό. Πολλά παιδιά (και ενήλικες) τείνουν να καταναλώνουν σνακ και να πίνουν ποτά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διατηρώντας το στόμα τους σε σταθερή κατάσταση και επομένως αυξάνοντας τον κίνδυνο τερηδόνας. Η πρότασή μου… δοκιμάστε να προσφέρετε φαγητό μόνο συγκεκριμένες ώρες. Σκεφτείτε πρωινό στις 8 π.μ., στις 10 π.μ. σνακ όπου καθόμαστε και το τρώμε εντελώς, στις 12 μ.μ. μεσημεριανό, στις 3 μ.μ. όπως τα ξυλάκια τυριού, τα ξυλάκια κρέατος, οι σπόροι, οι ξηροί καρποί, τα βραστά αυγά, κ.λπ., τα οποία αποτελούν πολύ μικρότερο κίνδυνο τερηδόνας και κρατούν τα παιδιά χορτάτα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα), μετά χρησιμοποιήστε νήμα και βουρτσίστε! Καθαρό νερό μόνο μετά τη ρουτίνα της στοματικής σας υγιεινής!
  5. Περιορίστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα όσο μπορείτε- Ξέρω… αυτό είναι δύσκολο, αλλά πολλά συσκευασμένα τρόφιμα που διατίθενται στο εμπόριο για παιδιά είναι πραγματικά τρομερά για τα δόντια μας. Είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα με πολλές τεχνητές γεύσεις, χρωστικές, ραφιναρισμένα αλεύρια και σάκχαρα… ακόμη και οι βιολογικές εκδόσεις δεν είναι ιδανικές. μου αρέσει να λέω. «Προσπαθήστε να τρώτε ασυσκευασμένα τρόφιμα όσο περισσότερο μπορείτε». Κρακεράκια, κουλουράκια, σφολιάτες τυριού, μπάρες γκρανόλα, αποξηραμένα δημητριακά, σνακ με φρούτα… θα πρέπει να περιορίσουν όσο καλύτερα μπορείτε. Κολλάνε στα δόντια μας και διασπώνται σε σάκχαρα και οξέα πολύ γρήγορα, προκαλώντας πολλά οδοντικά προβλήματα. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε μπαστουνάκια λαχανικών και χούμους ή γκουακαμόλε, σπόρους και ξηρούς καρπούς, ελιές και τουρσιά, τυρί, σνακ με φύκια, μούρα και φρούτα, βραστά αυγά, ραβδιά κρέατος κ.λπ. και φρούτα για έτοιμα σνακ για την εβδομάδα που έρχεται. Είναι ένα κομμάτι pay-it-forward που βρήκα ότι βοηθάει απίστευτα την οικογένειά μου.

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, φροντίστε να δείτε προηγούμενες δημοσιεύσεις παρακάτω:

Πόροι:

Πηγή 1

Πηγή 2

Πηγή 3

Leave a Comment