Πότε να γονιμοποιήσετε οικοδεσπότες – Home For The Harvest

Αναρωτιέστε πότε να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες; Ευτυχώς, αυτά τα υπέροχα φυτά δεν έχουν πολύ υψηλή συντήρηση.

Η καλύτερη εποχή για τη γονιμοποίηση των οικοδεσποτών είναι η άνοιξη. Ένα κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης μπορεί να εφαρμοστεί στην επιφάνεια του εδάφους νωρίς την άνοιξη, αφού το έδαφος έχει ξεπαγώσει και οι οικοδεσπότες αρχίζουν να φυτρώνουν. Τα περισσότερα λιπάσματα ξενιστή βραδείας αποδέσμευσης μπορούν να εφαρμόζονται κάθε ή δύο μήνες την άνοιξη μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού. Μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε διαφυλλικά λιπάσματα κάθε εβδομάδα για ιδιαίτερα ειδικά φυτά. Σταματήστε να γονιμοποιείτε τους οικοδεσπότες σας στα τέλη του καλοκαιριού και το φθινόπωρο. Τούτου λεχθέντος, μια λεπτή στρώση οργανικής κάλυψης μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για το πότε πρέπει να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες!

Λίπανση οικοδεσποτών στις αρχές της άνοιξης

Η λίπανση των φυτών ξενιστή ξεκινά στις αρχές της άνοιξης. Αυτό είναι συνήθως οποιαδήποτε στιγμή από τα τέλη Μαρτίου έως τον Απρίλιο και έως τον Μάιο (ανάλογα με το τοπικό κλίμα). Εφαρμόστε ένα κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης γύρω από τη βάση του φυτού. Προσπαθήστε να μην βάλετε το λίπασμα στα λάχανα, αλλά αν το κάνετε, απλώς ξεπλύνετε τα με νερό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα πρέπει να ποτίσετε το λίπασμα αφού το ραντίσετε στο χώμα.

Ενώ οι οδηγίες για τα προϊόντα διαφέρουν, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν περίπου ένα φλιτζάνι οργανικό λίπασμα για κάθε τετραγωνικό πόδι της περιοχής που καλύπτεται από τα φύλλα του οικοδεσπότη (όταν ο ξενιστής έχει ξεφυλλίσει πλήρως). Οι οικοδεσπότες έχουν γενικά πλάτος πάνω από ένα πόδι, αν και υπάρχουν μερικοί μικροσκοπικοί τύποι hosta που απαιτούν λιγότερη από αυτήν την ποσότητα. Εάν ο οικοδεσπότης σας έχει μήκος μεγαλύτερο από 3 πόδια, χρησιμοποιήστε 2 φλιτζάνια λίπασμα γύρω από τη βάση του φυτού.

Η άνοιξη είναι επίσης μια φανταστική εποχή για να φυτέψετε νέους οικοδεσπότες. Εάν φυτέψετε νέους ξενιστές την άνοιξη, μπορείτε να αναμίξετε ένα αρχικό λίπασμα στο έδαφος πριν από τη φύτευση. Το Bio-Tone Starter Plus Fertilizer της Espoma είναι μια δημοφιλής επιλογή (και είναι εύκολο να βρεθεί και να χρησιμοποιηθεί).

γονιμοποίηση οικοδεσπότες στις αρχές του καλοκαιριού

Λίπανση οικοδεσποτών στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού

Μόλις ξεφυλλίσουν οι οικοδεσπότες στα τέλη της άνοιξης (συνήθως τον Μάιο ή τον Ιούνιο), τα περισσότερα οργανικά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Κοκκώδες λίπασμα εφαρμόζεται συχνά γύρω από τη γραμμή σταγόνας του οικοδεσπότη (διαβάστε περισσότερα για το πώς να γονιμοποιήσετε τους ξενιστές).

Επειδή οι ρίζες είναι πιο πλατιές από τα φύλλα, μπορεί να εφαρμοστεί κοκκώδες λίπασμα σε έναν ευρύ κύκλο γύρω από τη βάση του φυτού, που εκτείνεται λίγο πιο πέρα ​​από τα φύλλα. Το λίπασμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται κοντά ή στη ρίζα του φυτού. θα μπορούσε να τα κάψει.

Μπορείτε επίσης να αρχίσετε να ταΐζετε τους οικοδεσπότες σας με λίπασμα με διαφυλλικό ψεκασμό μόλις τα φύλλα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται την άνοιξη. Αυτά τα προϊόντα έχουν γενικά υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και μαγνήσιο και ψεκάζονται ακριβώς πάνω στα φύλλα. Ορισμένα είδη είναι διαθέσιμα έτοιμα προς χρήση σε μπουκάλι ψεκασμού, ενώ άλλα αραιώνονται στο δικό σας μπουκάλι ή σε μεγαλύτερο ψεκαστήρα.

Τα λιπάσματα με διαφυλλικό ψεκασμό πρέπει να εφαρμόζονται νωρίς το πρωί ή το βράδυ μόλις πέσει ο ήλιος. Οι περισσότεροι οργανικοί ψεκασμοί φυλλώματος μπορούν να εφαρμόζονται κάθε εβδομάδα εάν το επιθυμείτε.

Σταματήστε να γονιμοποιείτε οικοδεσπότες στα τέλη του καλοκαιριού

Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού, θα θέλετε να σταματήσετε να γονιμοποιείτε τους οικοδεσπότες σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό θα προετοιμαστεί για το χειμώνα και δεν θα χρειαστεί τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Η σίτιση στα τέλη του καλοκαιριού μπορεί να προκαλέσει τρυφερή ανάπτυξη δισκέτας που είναι επιρρεπής σε ζημιά από γυμνοσάλιαγκες στα τέλη της σεζόν.

Η λίπανση πολύ κοντά στο χειμώνα μπορεί πραγματικά να βλάψει το φυτό όταν οδεύει προς τον λήθαργο καθώς οι μέρες μικραίνουν. Απολαύστε τα λουλούδια που έχουν απομείνει στον κήπο και αφιερώστε λίγο χρόνο από το να ταΐσετε τους οικοδεσπότες σας!

Αποφύγετε τη λίπανση των οικοδεσποτών το φθινόπωρο ή το χειμώνα

Όλα και ο χειμώνας είναι εποχές σχετικής λήθαργου και το φυτό θα πρέπει να αφήνεται να ξεκουράζεται αντί να ταΐζεται κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών. Ποτέ μην εφαρμόζετε λίπασμα εάν το έδαφος είναι ακόμα παγωμένο (ακόμα κι αν είστε βέβαιοι ότι η θερμοκρασία του αέρα χαρακτηρίζεται ως «πρώιμη άνοιξη»).

Αν και η λίπανση δεν είναι στο τραπέζι το φθινόπωρο ή το χειμώνα, μπορείτε σίγουρα να πολτοποιήσετε τα φυτά σας ως μέρος του φθινοπωρινού καθαρισμού της αυλής σας. Το να στραγγίζετε τους οικοδεσπότες σας με οργανικό υλικό βοηθά να διατηρούνται οι ρίζες δροσερές και υγρές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς και τα ζιζάνια. Παρέχει επίσης μια σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών στα φυτά σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι το μόνο λίπασμα που πρέπει να χρησιμοποιείται το φθινόπωρο, καθώς συνήθως είναι αρκετά ήπιο.

Οι καλές επιστρώσεις για τους οικοδεσπότες περιλαμβάνουν τεμαχισμένο φλοιό, κομπόστ, κελύφη κακάο, κοκοφοίνικα καρύδας, πευκοβελόνες ή τσιπς σκληρού ξύλου. Το επίστρωμα προστατεύει τους ξενιστές από την ακραία ζέστη και την υγρασία και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος. Κρατήστε το σάπια φύλλα μακριά από τη βάση των στελεχών του ξενιστή για να μειώσετε τις πιθανότητες ασθένειας.

ραντίζοντας οργανικό λίπασμα στη βάση ενός οικοδεσπότη με μάτια φιδιού

Οργανικά λιπάσματα για οικοδεσπότες

Υπάρχει πληθώρα οργανικών λιπασμάτων στην αγορά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διατροφή των οικοδεσποτών. Τα κοκκώδη οργανικά λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης εφαρμόζονται συχνά στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού γύρω από τη γραμμή σταγόνας του φυτού (όπου στάζει νερό από τα φύλλα όταν βρέχει).

Μερικά παραδείγματα οργανικών κοκκωδών λιπασμάτων περιλαμβάνουν:

Μερικά παραδείγματα λιπασμάτων διαφυλλικού ψεκασμού περιλαμβάνουν:

Διαβάστε περισσότερα για τα καλά λιπάσματα για οικοδεσπότες.

Τα οργανικά λιπάσματα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αποφύγουν τη χρήση συνθετικών χημικών ουσιών στους κήπους τους. Είναι επίσης ασφαλή για χρήση γύρω από κατοικίδια.

πότε να ταΐζετε τους οικοδεσπότες την άνοιξη και το καλοκαίρι

Leave a Comment