Πώς να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες – Home For The Harvest

Αναρωτιέστε πώς να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες; Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να ταΐσετε αυτά τα υπέροχα πλούσια φυλλώδη φυτά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες είναι να ραντίσετε ένα κοκκώδες λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης στην επιφάνεια του εδάφους την άνοιξη. Τα θρεπτικά συστατικά θα ρέουν προς τις ρίζες κάθε φορά που το φυτό ποτίζεται. Μπορείτε επίσης να ταΐσετε τους οικοδεσπότες με ένα συμπυκνωμένο υγρό λίπασμα που είναι αραιωμένο είτε σε ποτιστήρι είτε με εξάρτημα ακροφυσίου σωλήνα. Οι λάτρεις του οικοδεσπότη μπορεί επίσης να θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα διαφυλλικό λίπασμα στα φύλλα την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τέλος, η εφαρμογή ενός οργανικού σάπια φύλλα στην επιφάνεια του εδάφους είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να ταΐσετε αυτά τα υπέροχα καλλωπιστικά φυτά.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε όλους τους διαφορετικούς τρόπους για να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες!

Πώς να γονιμοποιήσετε τους οικοδεσπότες με ένα ισορροπημένο λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης

Τα κοκκώδη λιπάσματα βραδείας αποδέσμευσης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ταΐσετε τα φυτά σας. Αυτά τα συσκευασμένα προϊόντα τείνουν να έχουν μια ισορροπημένη αναλογία θρεπτικών ουσιών που απελευθερώνονται στο έδαφος σε μια περίοδο 8-12 εβδομάδων. Μερικά είναι σφαιρίδια ή σε σκόνη, αλλά τα περισσότερα είναι κοκκώδη.

Ακολουθούν οι βασικές οδηγίες για μερικά δημοφιλή λιπάσματα για οικοδεσπότες:

1. Jobe’s Organics Purpose Granular Fertilizer 4-4-4

Το Jobe’s Organics Purpose Granular Fertilizer είναι ένα ισορροπημένο οργανικό λίπασμα για όλες τις χρήσεις που είναι εύκολο στη χρήση. Αυτό το προϊόν διατίθεται σε μεγάλες τσάντες των 16 λιβρών και μετριέται με το κύπελλο. Υπάρχουν περίπου 3 φλιτζάνια σε μια λίβρα, επομένως μια μεγάλη τσάντα περιέχει περίπου 48 φλιτζάνια.

Χρησιμοποιήστε 1 ½ φλιτζάνι λίπασμα για κάθε τετραγωνικό πόδι αλειμμάτων. Οι περισσότεροι οικοδεσπότες έχουν πλάτος πάνω από ένα πόδι, αλλά υπάρχουν μερικές ποικιλίες mini hosta που θα χρειαστούν λιγότερο από αυτήν την ποσότητα. Εάν ο οικοδεσπότης σας έχει πλάτος πάνω από 3 πόδια, χρησιμοποιήστε απλώς 2 φλιτζάνια λίπασμα Jobe’s Organics.

Το κοκκώδες λίπασμα εφαρμόζεται συνήθως στη «γραμμή σταγόνας» γύρω από τον ξενιστή. Οι ρίζες είναι γενικά λίγο πιο φαρδιές από το φύλλωμα, επομένως το λίπασμα μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα φαρδύ δακτύλιο γύρω από τη βάση του φυτού, που εκτείνεται λίγο πέρα ​​από τα φύλλα. Μην εφαρμόζετε λίπασμα ακριβώς στη βάση του φυτού, καθώς αυτό μπορεί να κάψει τους μίσχους.

3. Espoma Holly-Tone 4-3-4

Το Espoma Holly-Tone Organic Fertilizer είναι ένα άλλο λίπασμα γενικής χρήσης που χρησιμοποιείται συνήθως για οικοδεσπότες. Αυτό το λίπασμα είναι επίσης κοκκώδες, αλλά είναι λίγο πιο λεπτό από αυτό του Jobe. Το Espoma Holly-Tone διατίθεται σε διάφορα μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των τσάντες των 4, 8, 18, 36 και 50 λιβρών. Υπάρχουν περίπου 3 φλιτζάνια λίπασμα ανά κιλό.

Για μικρού και μεσαίου μεγέθους οικοδεσπότες, χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι Holly-Tone ανά διάμετρο ποδιού των φύλλων του φυτού hosta. Για οικοδεσπότες που έχουν πλάτος τρία πόδια ή μεγαλύτερο, χρησιμοποιήστε 2 φλιτζάνια Holly-Tone ανά πόδι διαμέτρου. Αυτό σημαίνει ότι ένας τεράστιος οικοδεσπότης πλάτους 5 μέτρων μπορεί να τραφεί με έως και 10 φλιτζάνια Holly-Tone την άνοιξη! Τούτου λεχθέντος, είναι πάντα καλύτερο να μην χρησιμοποιείτε λίπασμα παρά να το υπερβάλλετε.

2. Down to Earth All Natural Acid Mix Fertilizer 4-3-6

Το Down to Earth All Natural Acid Mix Fertilizer είναι ένα λίπασμα για όλες τις χρήσεις για φυτά που ευδοκιμούν σε όξινο έδαφος συσκευασμένο σε μικρό κουτί. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν μικρότερους οικοδεσπότες ή μόνο λίγα φυτά για να ταΐσουν.

Χρησιμοποιήστε 2-4 ουγγιές λιπάσματος Down-to-Earth ανά οικοδεσπότη. Αυτό το λίπασμα είναι «στρωμένο στο πλάι», δηλαδή το πασπαλίζετε απλά στην επιφάνεια του εδάφους δίπλα στη βάση του φυτού. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, προσπαθήστε να μην πάρετε το λίπασμα στη βάση του ίδιου του φυτού. Θα πρέπει να εφαρμόζεται στο έδαφος.

Διαφυλλικοί ψεκασμοί λιπασμάτων

Οι ειδικοί καλλιεργητές ξενιστών χρησιμοποιούν συχνά διαφυλλικούς ψεκασμούς λιπασμάτων την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού. Ορισμένα προϊόντα είναι έτοιμα για χρήση σε μπουκάλι ψεκασμού, ενώ άλλα πρέπει να αραιωθούν και/ή να προστεθούν στο δικό σας μπουκάλι ψεκασμού ή στη συσκευασία του ψεκαστήρα στο σπίτι.

1. FOOP Mist Ready to Use Organic Foliar Spray

Το FOOP Mist Ready to Use Organic Foliar Spray διατίθεται σε φιάλη ψεκασμού. Αυτό το μείγμα είναι πολύ εύκολο στη χρήση καθώς δεν υπάρχει ανάμειξη ή μετάγγιση. Απλώς ψεκάστε το στα φύλλα των hostas το πρωί ή το βράδυ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε εβδομάδα ή δύο την άνοιξη και τις αρχές του καλοκαιριού.

2. Bloom City Organic SuperGreen Kelp Foliar Spray

Το Organic SuperGreen Kelp Foliar Spray της Bloom City είναι ένα εμφιαλωμένο διαφυλλικό λίπασμα που ανακατεύετε και βάζετε στο δικό σας ψεκαστήρα στο σπίτι. Για τη χρήση, ανακατέψτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα λίτρο νερό σε έναν ψεκαστήρα χειρός ή μεγαλύτερη συσκευασία ψεκαστήρα. Στη συνέχεια, ψεκάστε τη διαφυλλική τροφή στα φυτά νωρίς το πρωί ή το βράδυ (όχι κατά τη διάρκεια της ζέστης του μεσημεριού, ακόμη και στη σκιά). Αυτό το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Λιπάσματα εκκίνησης για φύτευση και μεταφύτευση

Το αρχικό λίπασμα είναι ένα κοινό προϊόν που αναμειγνύεται στο έδαφος του κήπου σας πριν από τη φύτευση οικοδεσποτών. Αυτό μπορεί να γίνει εάν φυτεύετε νέα φυτά hosta ή μεταφυτεύετε υπάρχοντα hosta σε νέες τοποθεσίες (ή απλώς διαιρείτε τους οικοδεσπότες σας).

1. Espoma Bio-Tone Starter Plus Fertilizer

Το λίπασμα Bio-Tone Starter Plus της Espoma είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λιπάσματα εκκίνησης για μεταφύτευση οικοδεσποτών. Χρησιμοποιήστε 1 φλιτζάνι λίπασμα για οικοδεσπότες σε γλάστρες μέχρι 2 γαλόνια (ή όταν φυτεύετε ξενιστές γυμνής ρίζας) και χρησιμοποιήστε 2 φλιτζάνια για μεγαλύτερους οικοδεσπότες σε γλάστρες των 5 γαλονιών. Ανακατέψτε το λίπασμα και κάποια οργανική ύλη στο έδαφος πριν σκάψετε τον λάκκο φύτευσης. Φροντίστε να τροποποιήσετε το έδαφος σε όλο το μελλοντικό αποτύπωμα του φυτού.

2. Down to Earth Starter Mix

Το Down to Earth’s Starter Mix είναι ένα άλλο δημοφιλές λίπασμα φύτευσης. Αυτό είναι καλύτερο για τη φύτευση μικρών φυτών, καθώς είναι συσκευασμένο σε ένα μικρό κουτί. Απλώς προσθέστε 1-2 κουταλιές της σούπας στον λάκκο φύτευσης και ανακατέψτε το λίπασμα στο υπάρχον χώμα. Ποτίστε καλά μετά τη φύτευση.

Μολτσάρισμα οικοδεσπότες

Το να στραγγίζετε τους οικοδεσπότες σας με οργανική ύλη βοηθά να διατηρούνται οι ρίζες δροσερές και υγρές το καλοκαίρι, και επίσης καταστέλλει τα ζιζάνια. Παρέχει επίσης μια αργή και σταθερή ροή θρεπτικών συστατικών στα φυτά σας. Αυτό είναι το μόνο λίπασμα που πρέπει να εφαρμόζεται το φθινόπωρο, καθώς συνήθως είναι αρκετά ήπιο.

Οι καλές επιστρώσεις για τους οικοδεσπότες περιλαμβάνουν τεμαχισμένο φλοιό, κομπόστ, κελύφη κακάο, κοκοφοίνικα καρύδας, πευκοβελόνες ή τσιπς σκληρού ξύλου. Το επίστρωμα προστατεύει τους ξενιστές από την ακραία ζέστη και την υγρασία και βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο έδαφος.

Κρατήστε το σάπια φύλλα μακριά από τη βάση του οικοδεσπότη κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να αποτρέψετε τη μυκητίαση. Το καλοκαίρι, φροντίστε το σάπια φύλλα να απλώνονται πιο μακριά από τα φύλλα του φυτού.

Leave a Comment