Πώς να επιλέξετε ένα μη τοξικό αντηλιακό + τα προσωπικά μου αγαπημένα –

Καθώς έρχεται το καλοκαίρι, ίσως αναρωτιέστε πώς να επιλέξετε ένα μη τοξικό αντηλιακό. Είμαι εδώ για να σας δώσω πόρους για το τι να αναζητήσετε και τι να αποφύγετε καθώς και τα προσωπικά μου αγαπημένα.

Πρόσφατα, τόσες περισσότερες πληροφορίες κυκλοφόρησαν σχετικά με τα είδη προσωπικής φροντίδας μας και τις δυνητικά επιβλαβείς παρενέργειές τους. Σίγουρα δεν θέλετε να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό όταν ξεσπάτε με αντηλιακό!

Ελπίζω ότι μέχρι το τέλος αυτού του άρθρου, θα νιώθετε τη δύναμη να επιλέξετε όχι μόνο ποιο αντηλιακό είναι καλύτερο για εσάς, αλλά και πότε πρέπει να το φοράτε.

Μας είπαν να φοράμε αντηλιακό καθημερινά, αλλά πρέπει;

Εδώ είναι κάτι που μπορεί να σας εκπλήξει. Δεν φοράω αντηλιακό καθημερινά και ουσιαστικά δεν το προτείνω.

Στην πραγματικότητα, έγραψα ένα άρθρο για το 8 λόγοι για τους οποίους δεν φοράω καθημερινά αντηλιακό. Από τις δυσμενείς επιπτώσεις στον θυρεοειδή μέχρι την εκπληκτική αύξηση της ανάπτυξης κακοήθων κυττάρων και όχι μόνο, νομίζω ότι θα βρείτε τους 8 λόγους για τους οποίους δεν φοράω καθημερινά αντηλιακό απίστευτα επιτακτικοί.

επιλέγω να ενισχύω τη δική μου ικανότητα να καταπολεμώ τις βλάβες από τον ήλιο ενισχύοντας το δέρμα μου από μέσα προς τα έξω. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνετε άφθονη τροφή ολικής άλεσης βιταμίνης Α και D καθώς και ισχυρών αντιοξειδωτικών τροφών.

Τούτου λεχθέντος, αν πρόκειται να μείνω στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα ή αν πάω στην παραλία, θα φορέσω αντηλιακό. Απλώς φροντίζω να επιλέγω με σύνεση!

UVA εναντίον UVB:

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό μας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV). Υπάρχουν δύο τύποι υπεριωδών ακτίνων που εκπέμπονται από τον ήλιο, αλλά ποια ακριβώς είναι η διαφορά;

    • Υπεριώδες Α (UVA) – έχει μεγαλύτερο μήκος κύματος, διεισδύει βαθύτερα στο δέρμα και σχετίζεται με τη γήρανση του δέρματος, τη γενετική βλάβη και τον καρκίνο
    • Υπεριώδες Β (UVB) – έχει μικρότερο μήκος κύματος, δεν διεισδύει τόσο βαθιά και σχετίζεται με κοκκίνισμα και κάψιμο του δέρματος


Μια εκπληκτική σημείωση για το SPF:

Σύμφωνα με το Skin Cancer Foundation, SPF σημαίνει Sun Protection Factor. Ο αριθμός σας λέει πόσο χρόνο θα χρειαστούν οι ακτίνες UVB του ήλιου για να κοκκινίσουν το δέρμα σας εάν εφαρμόσετε το αντηλιακό σε σύγκριση με το χρόνο χωρίς αντηλιακό.

Το έπιασες; Ο δείκτης SPF μετρά ΜΟΝΟ προστασία από τις ακτίνες UVB. Ωστόσο, όπως διαβάσατε παραπάνω, οι ακτίνες UVA είναι στην πραγματικότητα οι ακτίνες βαθύτερης διείσδυσης που συνδέονται συχνότερα με τον καρκίνο του δέρματος και τη γήρανση.

Τα αντηλιακά με υψηλό δείκτη προστασίας SPF τείνουν να έχουν χειρότερη προστασία UVA σε σύγκριση με την προστασία UVB. Για αυτόν τον λόγο και όχι μόνο, η FDA έχει κρίνει τα αντηλιακά SPF άνω των 50 ως «εγγενώς παραπλανητικά».

Ίσως εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το αντηλιακό SPF έχει περιοριστεί στο 50 από ευρωπαϊκές και ιαπωνικές ρυθμιστικές αρχές. Η Αυστραλία κλείνει το δικό της με SPF 30!

Είναι πολύ σημαντικό να εξετάζετε παράγοντες πέρα ​​από το SPF όταν επιλέγετε ένα αντηλιακό.

Ακολουθούν τέσσερις από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που εξετάζω όταν επιλέγω ένα μη τοξικό αντηλιακό:

1. Επιλέξτε ένα ορυκτό αντηλιακό αντί για ένα χημικό αντηλιακό.

Τα μεταλλικά αντηλιακά, όπως αυτά που χρησιμοποιούν ψευδάργυρο ως αντηλιακό, λειτουργούν πολύ διαφορετικά από τα χημικά αντηλιακά, τα οποία χρησιμοποιούν χημικές ουσίες όπως οξυβενζόνη, αβοβενζόνη, οκτισαλικό, οκτοκρυλένιο, ομοσαλικό και οκτινοξικό.

Τα ορυκτά αντηλιακά κάθονται πάνω από το δέρμα σας και λειτουργούν ως πραγματικό φυσικό εμπόδιο στον ήλιο.

Τα χημικά αντηλιακά, από την άλλη πλευρά, απορροφώνται στο δέρμα σας (και στη συνέχεια βρίσκονται συχνά στην κυκλοφορία του αίματος). Μέσω μιας χημικής αντίδρασης απορροφούν και διαλύουν τις ακτίνες UV του ήλιου.

Πολλές από τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα χημικά αντηλιακά είναι γνωστά ερεθιστικά, καρκινογόνα και ενδοκρινικοί διαταράκτες. Επιπλέον, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι Τα χημικά αντηλιακά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ερυθρότητας, φλεγμονής, ροδόχρου ακμής και υπερμελάγχρωσης.

2. Να ανησυχείτε περισσότερο για το «Ευρύ φάσμα» από το SPF.

Το αντηλιακό ευρέος φάσματος προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVB και UVA.

Αντί να επιλέξετε ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας που μπορεί να μην έχει μεγάλη προστασία UVA, επιλέξτε ένα ευρύ φάσμα που θα προστατεύει από όλους τους βλαβερούς τύπους ακτίνων UV.

3. Μάθετε ποια συστατικά να αποφύγετε και ποια να αναζητήσετε.

Αποφύγετε αυτά τα συστατικά:

Octonoxate – συνδέεται με ενδοκρινική διαταραχήπου μπορεί να δημιουργήσει ορμονική ανισορροπία
Οξυβενζόνη – ένας ενδοκρινικός διαταράκτης και
έχει συσχετιστεί με μείωση της τεστοστερόνης στα έφηβα αγόρια
Homosalate – έχει συνδεθεί με τοξικότητα στον οργανισμό.
Parabens και φθαλικές ενώσεις – ενδοκρινικοί διαταράκτες, που μπορούν να δημιουργήσουν ορμονική ανισορροπία
Προστέθηκε εντομοαπωθητικό
Άρωμα – συχνά περιλαμβάνει χημικές ουσίες που προκαλούν ενδοκρινικές διαταραχές

*Σημείωση, καλό είναι επίσης να μείνετε μακριά από τα αντηλιακά σπρέι αεροζόλ. Τα σπρέι αεροζόλ συχνά περιέχουν ξυλόλιο και φορμαλδεΰδη, οι οποίες είναι γνωστές νευροτοξίνες και καρκινογόνες ουσίες.

Αντί γι’ αυτό:

Οξείδιο του ψευδαργύρου – ένα λευκό, σε σκόνη ορυκτό που χρησιμοποιείται για αντηλιακή προστασία

*Σημείωση, αντί για σπρέι αεροζόλ, αναζητήστε αντηλιακό σε μορφή κρέμες, λοσιόν ή στικ.

4. Ελέγξτε τις επιλογές σας χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων Skin Deep του EWG.

ο Βάση δεδομένων Skin Deep της Environmental Working Group (EWG). δίνει στους ανθρώπους λύσεις για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους από την έκθεση σε δυνητικά τοξικές χημικές ουσίες στα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Το Skin Deep παραθέτει αξιολογήσεις επικινδυνότητας εύκολα στην πλοήγηση για σχεδόν 70.000 προϊόντα και 9.000 συστατικά στην αγορά.

Όσο χαμηλότερη είναι η βαθμολογία στη βάση δεδομένων του EWG (σε κλίμακα 1-10), τόσο πιο καθαρό είναι το προϊόν. Μου αρέσει πάντα να διασφαλίζω ότι τα προϊόντα μου είναι σωστά στο 1.

Ελπίζω να νιώθετε τώρα τη δύναμη να επιλέξετε ένα μη τοξικό αντηλιακό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής και τις ανάγκες σας! Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μου:

thinksport Αντηλιακό Stick σώματος και προσώπου, SPF 30 EWG βαθμολογία: 1
All Good Sports Sunscreen Butter Stick, SPF 50+ Βαθμολογία EWG: 1
Αντηλιακό Badger Active Mineral, SPF 30 EWG βαθμολογία: 1
Αυτή η συνταγή για σπιτικό αντηλιακό

Μια τελευταία σημείωση για την ασφαλή (και ωφέλιμη!) έκθεση στον ήλιο

Η ασφαλής έκθεση στον ήλιο, που συχνά σημαίνει χωρίς αντηλιακό για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έχει πράγματι αποδειχθεί ότι είναι καλή για την υγεία σας. Ενισχύει την παραγωγή βιταμίνης D, είναι ζωτικής σημασίας για τον κιρκάδιο συγχρονισμό και πολλά άλλα.

Υπάρχει όμως η καλύτερη στιγμή για να είσαι έξω στον ήλιο;

Παραδόξως, ο ήλιος παρέχει διαφορετικά οφέλη σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η έκθεση στον ήλιο κατά την ανατολή, όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι στο χαμηλότερο σημείο της, επαναφέροντας τον κιρκάδιο ρυθμό του σώματός σας. Με την καθημερινή έκθεση στην ανατολή του ηλίου, θα δείτε οφέλη όπως καλύτερος ύπνος, περισσότερη ενέργεια και βελτιωμένη εστίαση.

Η έκθεση του δέρματός σας στον ήλιο το πρωί (γύρω στις 10 π.μ.), όταν η υπεριώδης ακτινοβολία δεν έχει ακόμη κορυφωθεί, βοηθά στη δημιουργία της περιεκτικότητάς σας σε μελανίνη. Μπορεί να προετοιμάσει το δέρμα σας για να χειριστεί καλύτερα τον μεσημεριανό ήλιο με κορυφαία υπεριώδη ακτινοβολία, που τυχαίνει να είναι η βέλτιστη στιγμή για την απορρόφηση της βιταμίνης D. Η προετοιμασία για το μεσημέρι του ήλιου μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμη για την φυσική προστασία του δέρματός σας από το κάψιμο.

Τέλος, η έκθεση στον ήλιο κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, παρόμοια με την ανατολή του ηλίου, βοηθά στη ρύθμιση του κιρκάδιου ρυθμού σας. Εκείνη την εποχή, το φάσμα έχει υψηλά επίπεδα κόκκινων και κίτρινων μηκών κύματος, τα οποία είναι ηρεμιστικά και επανορθωτικά.

Ελπίζω να μπορείτε τώρα να δείτε ότι δεν χρειάζεται να φοβάστε ή να δαιμονοποιείτε τον ήλιο. Έχουμε όμως κάθε λόγο να προσέχουμε στην επιλογή των μέσων αντηλιακής μας προστασίας!

Η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά τον Μάιο του 2018 και ενημερώθηκε τον Μάιο του 2022.

Leave a Comment