Πώς να φυτέψετε τις αφρικανικές βιολέτες 🪴 Μάθετε πώς να καλλιεργείτε πράγματα 👩‍🌾 Φυτά εσωτερικού χώρου

Η αφρικανική βιολέτα είναι ένα από τα πιο διάσημα και αγαπημένα φυτά εσωτερικού χώρου από γενιά σε γενιά. Εκτιμάται όχι μόνο για το θολό φύλλωμά του, αλλά και για τα υπέροχα λουλούδια που παράγει σχεδόν όλο το χρόνο στις σωστές συνθήκες.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που χρειάζεστε είναι το σωστό μείγμα εδάφους, μια νέα γλάστρα και ένα ψαλίδι κλαδέματος. Κόψτε τυχόν κατεστραμμένα ή ξεθωριασμένα φύλλα για να δημιουργήσετε χώρο για νέα και κόψτε τις ρίζες εάν χρειάζεται για να εξισορροπήσετε την ανάπτυξη. Φυτέψτε στη νέα γλάστρα στο ίδιο επίπεδο εδάφους, ποτίζοντας αμέσως μετά για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων ριζών.

Δοκιμάστε τον πράσινο αντίχειρά σας και μάθετε πώς να μεταμοσχεύετε τις αφρικανικές βιολέτες!

Πόσο συχνά χρειάζονται μεταφύτευση οι αφρικανικές βιολέτες;

Όπως πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, έτσι και οι αφρικανικές βιολέτες τα καταφέρνουν καλύτερα όταν οι ρίζες τους είναι ελαφρώς στριμωγμένες. Δεν τους πειράζει να είναι λίγο ριζωμένοι, εφόσον υπάρχει ακόμα χώρος για να επεκταθούν οι ρίζες και αρκετό χώμα για να διατηρήσει την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, θα ανθίσουν πολύ καλύτερα όταν είναι γεμάτοι από ό,τι όταν φυτεύονται σε μια εκτεταμένη γλάστρα με πολύ χώρο στο χώμα.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να επαναφυτευθείτε μέχρι το φυτό της αφρικανικής βιολέτας σας να το χρειαστεί πραγματικά. Εάν τα φύλλα αρχίσουν να μαραίνονται, το φυτό σταματήσει να αναπτύσσεται ή εντοπίσετε ρίζες κάτω από τις τρύπες αποστράγγισης ή πάνω από τη γραμμή του εδάφους, ήρθε η ώρα να επαναφυτευθείτε. Λάβετε επίσης υπόψη τις συνθήκες του εδάφους. Καθώς το χώμα υποβαθμίζεται με την πάροδο του χρόνου, το African Violet σας θα χρειαστεί ανανέωση του εδάφους εάν μείνει στο ίδιο δοχείο για λίγο χωρίς συμπλήρωμα.

Μερικοί κηπουροί προτείνουν να μεταφυτεύετε τις αφρικανικές βιολέτες έως και δύο φορές το χρόνο για να αποτρέψετε τους «λαιμούς» και να διασφαλίσετε ότι το φυτό σας ζει μέχρι την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του. Ωστόσο, η μεταφύτευση μπορεί να είναι μια τραυματική διαδικασία για τα φυτά σας και να σας εκθέσει στον κίνδυνο σοκ από τη μεταμόσχευση. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και να περιορίσει την ανθοφορία αν δεν αποφευχθεί.

Εάν πιστεύετε ότι η Αφρικανική Βιολέτα σας χρειάζεται λίγο επιπλέον χώρο για να αναπτυχθεί καλύτερα ή αν φαίνεται να τεντώνεται, προχωρήστε και μεταφορτώστε την. Διαφορετικά, περιμένετε μερικούς μήνες για να αποφύγετε οποιαδήποτε περιττή ζημιά.

Εξατομικευμένη Φροντίδα Αφρικανικής Βιολετί: Νερό, Φως, Θρεπτικά συστατικά |  Greg App

Τι μίγμα εδάφους χρειάζονται οι αφρικανικές βιολέτες; Αγοράστε το σωστό!

Οι Αφρικανικές Βιολέτες απαιτούν ένα εξειδικευμένο μείγμα γλαστρών που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Το φυτό σε γλάστρα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει χώμα κήπου ή τυπικό χώμα γλάστρας καθώς δεν είναι κατάλληλο. Αυτά τα υλικά διατηρούν πάρα πολύ υγρασία, εκθέτοντας το φυτό σας σε πιθανή σήψη των ριζών.

Θα πρέπει να μπορείτε να βρείτε ένα μείγμα γλάστρας ειδικά για το African Violet στο τοπικό σας φυτώριο. Μπορείτε επίσης να ψωνίσετε στο διαδίκτυο για ένα μείγμα γλάστρας, φροντίστε να βρείτε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε κανένα στην περιοχή σας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας τροποποιώντας κανονικό χώμα γλάστρας με περλίτη, άμμο, τύρφη σφάγνου και βερμικουλίτη. Αυτό το μείγμα θα κρατήσει αρκετό νερό για να κρατήσει το πλούσιο φύλλωμα χαρούμενο και το φυτό να ανθίσει ενώ στραγγίζει αρκετά καλά ώστε να περιορίσει τις πιθανότητές σας να σαπίσουν.

Καλλιέργεια αφρικανικών βιολετών: Συμβουλές για το πώς να φροντίσετε τις αφρικανικές βιολέτες

Τι θα χρειαστείτε: Μια λίστα για να ξεκινήσετε!

Δεν χρειάζεστε πολλά για να επανατοποθετήσετε τις Αφρικανικές Βιολέτες σας. Μόλις έχετε το σωστό μείγμα εδάφους, το μόνο άλλο απαραίτητο στοιχείο είναι μια νέα γλάστρα.

Το μέγεθος της γλάστρας είναι απίστευτα σημαντικό. Θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από την προηγούμενη γλάστρα για να υπάρχει χώρος για νέα ανάπτυξη, αλλά και αρκετά μικρό ώστε τα φύλλα να ακουμπούν στις άκρες, κρατώντας τα μακριά από τη γραμμή του εδάφους. Οποιοδήποτε υλικό είναι κατάλληλο για αυτά τα φυτά, αλλά η τερακότα βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και πραγματικά κάνει τα λουλούδια να σκάνε.

Θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε ένα κοφτερό ψαλίδι κλαδέματος στο χέρι για να κόψετε τυχόν κατεστραμμένα φύλλα και ρίζες. Καθαρίστε το ψαλίδι σας πριν από τη χρήση για να σταματήσετε οποιαδήποτε μεταφορά επιβλαβών βακτηρίων στο African Violet σας.

African Violet Care 101: Γνωρίστε το φυτό εσωτερικού χώρου με χαμηλή συντήρηση που ανθίζει όλο το χρόνο - Bob Vila

Πώς να επανατοποθετήσετε τις αφρικανικές βιολέτες: Ένας φιλικός οδηγός για αρχάριους

Αφού έχετε όλα όσα χρειάζεστε, ήρθε η ώρα να επανατοποθετήσετε. Κατά τη μεταφόρτωση σε εσωτερικούς χώρους, βάλτε λίγη εφημερίδα πριν ξεκινήσετε να κάνετε τον καθαρισμό ευκολότερο.

Πιέστε τα πλαϊνά του υπάρχοντος δοχείου για να χαλαρώσει το χώμα και απελευθερώστε το από τα πλαϊνά της γλάστρας. Εάν έχετε φυτέψει σε ένα άκαμπτο δοχείο, περάστε ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος των άκρων και γυρίστε τη γλάστρα στο πλάι για να την ανασηκώσετε απαλά.

Κόψτε τυχόν λουλούδια και κατεστραμμένα και ξεθωριασμένα φύλλα για να κατευθύνετε την ενέργεια του φυτού προς την ανάκαμψη και την ανάπτυξη νέων ριζών. Μην αφαιρείτε περισσότερα από το ένα τρίτο έως το μισό των φύλλων (ανάλογα με το μέγεθος του φυτού) για να αποφύγετε το σοκ.

Εάν οι ρίζες είναι πολύ μακριές και μπερδεμένες, μπορείτε να κόψετε το κάτω τρίτο ταυτόχρονα. Αυτό θα δημιουργήσει χώρο για νέα ανάπτυξη και θα δημιουργήσει ισορροπία μετά την αφαίρεση πολλών φύλλων από το πάνω μισό του φυτού.

Γεμίστε ελαφρώς τη νέα σας γλάστρα με το μείγμα εδάφους που έχετε προετοιμάσει. Χαμηλώστε το φυτό μέσα στη γλάστρα, κρατώντας το έτσι ώστε η γραμμή του εδάφους να είναι ακριβώς κάτω από το χείλος της γλάστρας. Στη συνέχεια, γεμίστε τυχόν κενά γύρω από τις ρίζες με περισσότερο μίγμα εδάφους έως ότου το νέο χώμα συναντήσει εκεί που ήταν προηγουμένως το παλιό χώμα. Μην θάβετε το φυτό πολύ βαθιά γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σήψη στο κύριο στέλεχος.

Πιέστε απαλά γύρω από τη βάση για να στερεώσετε το φυτό στη θέση του χωρίς να συμπιέζετε πολύ το έδαφος. Ποτίστε καλά και μετακινήστε το φυτό σας πίσω στο προηγούμενο σπίτι του για να ανακάμψει. Εάν το φυτό αρχίσει να μαραίνεται και να φαίνεται πιεσμένο, χρησιμοποιήστε μια γυάλινη ή πλαστική σακούλα για να αυξήσετε την υγρασία γύρω από τη γλάστρα και να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη νέων ριζών.

Leave a Comment