Το OFRF παρέχει μαρτυρία στην πλήρη Επιτροπή Ag της Βουλής σχετικά με τον ρόλο της έρευνας για το κλίμα που υποστηρίζει την ανθεκτικότητα του Ag

ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

(6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022) – Η Διευθύντρια Προγράμματος Έρευνας και Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Βιολογικής Γεωργίας (OFRF) Thelma Vélez, PhD, κατέθεσε πρόσφατα στην ακρόαση της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής με θέμα «Ο ρόλος της έρευνας για το κλίμα στην υποστήριξη της αγροτικής ανθεκτικότητας». Ως ένας από τους πέντε συμμετέχοντες σε πάνελ που προσκλήθηκαν να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους, ο Vélez συνόψισε τα ερευνητικά ευρήματα που καταδεικνύουν τη δυνατότητα των οργανικών συστημάτων να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή και να ενισχύσουν την ανθεκτικότητα. Η μαρτυρία της και οι εκτενείς ερωτήσεις και απαντήσεις της αντικατοπτρίζουν την 15+ χρόνια διεπιστημονικής ερευνητικής εμπειρίας της Δρ. Vélez και διεξοδικές συστάσεις για περισσότερες επενδύσεις στη βιολογική έρευνα, την εκπαίδευση και την επέκταση για την υποστήριξη των Αμερικανών αγροτών και κτηνοτρόφων. Η ακρόαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022 στις 10:00 π.μ. ET και είναι δημόσια διαθέσιμη για προβολή στο κανάλι του House Ag Democrats στο YouTube.

«Το OFRF τιμήθηκε με την πρόσκληση να μιλήσει ενώπιον της ολομέλειας της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής», δήλωσε η Brise Tencer, Εκτελεστική Διευθύντρια του OFRF. «Είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία μας που βασίζεται σε πολυετή ανασκόπηση και παρακολούθηση της έρευνας που σχετίζεται με τη βιολογική γεωργία και τον μετριασμό και την προσαρμογή του κλίματος».

Ο Vélez ήταν ο πρώτος που μίλησε ενώπιον της ολομέλειας της Επιτροπής Γεωργίας της Βουλής, περίπου 20 λεπτά μετά την ακρόαση που μεταδόθηκε ζωντανά. «Ενώ η βιολογική μέθοδος έχει αποδειχθεί ότι έχει μεγάλες δυνατότητες να συμβάλει τόσο στον μετριασμό του κλίματος όσο και στην ανθεκτικότητα του κλίματος, απαιτείται πολύ περισσότερη έρευνα προσανατολισμένη στη δράση για να καταστεί δυνατή η ευρεία υιοθέτηση», κατέθεσε ο Vélez.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τρίωρης συνάντησης, ο Vélez απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων της Βουλής, συμπεριλαμβανομένων των Alma Adams, Shontel Brown, Bobby Rush, Chellie Pingree, Glenn Thompson, Rick Allen, Annie Kuster, Angie Craig και Jim Baird.

«Ήταν τιμή μου να κληθώ να σταθμίσω ένα κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το έθνος μας και επηρεάζει τη ραχοκοκαλιά του διατροφικού μας συστήματος», είπε ο Βέλεζ. «Είναι σαφές ότι πολλοί εκπρόσωποι ενδιαφέρονται για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε όλες τις φάρμες της Αμερικής και το μήνυμα ότι οι βιολογικοί καλλιεργητές είναι ηγέτες σε αυτό το κίνημα έγινε καλά δεκτό».

Στην κατάθεσή της, η Vélez ανέφερε το Εθνικό Πρόγραμμα Βιολογικής Έρευνας για το 2022 (NORA) του OFRF, μια έκθεση 230 σελίδων που συγκεντρώνει αποτελέσματα έρευνας και δεδομένα συνεδρίας ακρόασης από περισσότερους από 1.000 πιστοποιημένους παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. Περισσότεροι από τους μισούς αγρότες που ερωτήθηκαν ανησυχούσαν για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και σχεδόν το 90% δήλωσαν ότι εφάρμοσαν αναγεννητικές πρακτικές διαχείρισης της υγείας του εδάφους, όπως η καλλιέργειες, μια πρακτική φιλική προς το κλίμα.

Όταν υποβλήθηκε μια ερώτηση από τον εκπρόσωπο Kat Cammack, ο Vélez άντλησε από την εμπειρία με αγρότες της Νότιας Φλόριντα που επικεντρώθηκαν στη δέσμευση άνθρακα και τη γονιμότητα του εδάφους. Σε συνομιλία με τον εκπρόσωπο Stacey Plaskett, ο Vélez υποστήριξε την αύξηση των επενδύσεων στην έρευνα για το κλίμα για τα εδάφη των ΗΠΑ. Έχοντας ερευνήσει και συνεργαστεί με αγρότες για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας σε ένα μεταβαλλόμενο κλίμα στην Καραϊβική, ο Vélez συνέστησε να δοθεί έμφαση στην εργασία που καθοδηγείται από τους αγρότες και στους «ερευνητές επί τόπου με τους αγρότες».

Το OFRF ηγείται πρωτοβουλιών βιολογικής γεωργίας και έρευνας από την έναρξή του το 1993 και έχει υποστηρίξει την ομοσπονδιακή πολιτική που υποστηρίζει την ολοκληρωμένη έρευνα, την εκπαίδευση και την προσέγγιση των αγροτών που χτίζουν υγιή ανθεκτικά συστήματα γεωργίας που αντέχουν στην κλιματική αλλαγή και διαχειρίζονται τη γη για τις μελλοντικές γενιές. «Είναι μια απόδειξη του πώς το OFRF χρησιμεύει ως αξιόπιστη και συνεπής πηγή για την ορθή επιστήμη πίσω από τα συστήματα βιολογικής γεωργίας», δήλωσε ο Tencer.

Στις 24 Ιουνίου 2022, το OFRF υπέβαλε συμπληρωματική μαρτυρία στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας. Ο οργανισμός συνιστά διευρυμένη υποστήριξη βασικών ερευνητικών προγραμμάτων του USDA, συμπεριλαμβανομένου του Organic Research and Extension Initiative (OREI) και του προγράμματος Sustainable Agriculture Research and Education (SARE), στο επόμενο Farm Bill. Επικαλούμενη την έκθεσή του NORA για το 2022, το OFRF υποστηρίζει επίσης επενδύσεις σε τεχνική βοήθεια, επέκταση πανεπιστημίου και κατάρτιση αγροτών.

Η μαρτυρία αναφέρει επίσης ότι η βιολογική γεωργία είναι μια αποδεδειγμένη στρατηγική που βοηθά στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας απέναντι στις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και την κλιματική αλλαγή. Η βιολογική γεωργία μεγιστοποιεί την αποτελεσματική χρήση και την ανακύκλωση των πόρων στο αγρόκτημα και τις περιφερειακές πηγές και ελαχιστοποιεί την εξάρτηση από βιομηχανικά παραγόμενες εισροές. Οι βιολογικοί αγρότες παράγουν τρόφιμα καθημερινά χωρίς να βασίζονται σε συνθετικά λιπάσματα – προμήθειες για τα οποία έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το OFRF υποστηρίζει την έρευνα με δυνατότητα δράσης που επικεντρώνεται στην ευρεία υιοθέτηση των οργανικών συστημάτων παραγωγής και των υπηρεσιών ανθεκτικότητας στο κλίμα που προσφέρει.

###

Σχετικά με το Ίδρυμα Ερευνών Βιολογικής Γεωργίας
Το Ίδρυμα Έρευνας Βιολογικής Γεωργίας εργάζεται για να προωθήσει τη βελτίωση και την ευρεία υιοθέτηση των συστημάτων βιολογικής γεωργίας. Το OFRF καλλιεργεί τη βιολογική έρευνα, την εκπαίδευση και τις ομοσπονδιακές πολιτικές που φέρνουν περισσότερους αγρότες και εκτάσεις στη βιολογική παραγωγή. http://www.ofrf.org/

Επικοινωνία μέσων
Caroline Baptist, Υπεύθυνη Επικοινωνίας OFRF, caroline@ofrf.org

Leave a Comment