10 ιδέες κήπου κολιμπρί 🪴 Μάθετε πώς να καλλιεργείτε πράγματα 👩‍🌾 Κήπος λουλουδιών

Αν ψάχνετε για τον καλύτερο τρόπο για να αυξήσετε τον αριθμό των κολιμπρί στον κήπο σας, υπάρχουν τουλάχιστον 10 εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε ως τρόπο να τα προσκαλέσετε να τα επισκεφτούν στις αρχές της άνοιξης και του καλοκαιριού. Με τόσες πολλές διαθέσιμες ιδέες κήπου για κολιμπρί, ο κήπος σας θα έχει βουή!

1. Φυτέψτε λουλούδια κολιμπρί

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε επικονιαστές όπως τα κολίβρια θα είναι πολύ πιο εύκολος εάν έχετε έναν κήπο με λουλούδια κολιμπρί που τα προσελκύουν.

Τα κολίβρια έλκονται ιδιαίτερα από φωτεινά λουλούδια που έχουν σωληνωτό σχήμα. Θέλετε πραγματικά να εστιάσετε στο να συμπεριλάβετε κόκκινα και ροζ λουλούδια, καθώς αυτά τείνουν να τα πάνε πολύ καλά με τα κολίβρια.

Εδώ είναι μερικά μακριά σωληνοειδή λουλούδια που πρέπει να λάβετε υπόψη στον κήπο σας με κολίβρια:

 1. Πένστεμον
 2. Catmint
 3. Agastache
 4. Τρομπέτα μελισσόχορτο
 5. Σάλβια
 6. Ανθισμένος καπνός
 7. Τρομπέτα αναρριχητικό ή αμπέλι
 8. Βάλσαμο μελισσών

Το αγιόκλημα τρομπέτας και το βάλσαμο μελισσών είναι τα αγαπημένα των θαυμαστών.

Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα λουλούδια του κολιμπρί και θα προσθέσουν περισσότερο χρώμα στο όμορφο παρτέρι σας και περισσότερες πιθανότητες να προσελκύσετε κολίβρια!

Επιλέξτε λουλούδια που σας αρέσουν αναμεμειγμένα με μερικά παραπάνω και θα προσελκύσετε και πεταλούδες.

Υπάρχουν πολλά πιο ελκυστικά λουλούδια και αρωματικό φύλλωμα που μπορείτε επίσης να φυτέψετε και εδώ είναι ένα άρθρο σχετικά με μερικά υπέροχα, πολύχρωμα λουλούδια για να ξεκινήσετε την έρευνά σας.

2. Φτιάξτε το δικό σας νέκταρ κολιμπρί

Δεν είστε σίγουροι τι να βάλετε στις ταΐστρες κολιμπρί;

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας νέκταρ κολιμπρί με δύο απλά υλικά: νερό και ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό σωστά;

 1. Ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ζάχαρη με τέσσερα φλιτζάνια νερό.
 2. Παρά τα όσα μπορεί να σας πουν ορισμένοι ιστότοποι, μην χρησιμοποιείτε κόκκινη βαφή για να χρωματίσετε το νερό.
 3. Τοποθετήστε διάλυμα ζάχαρης νερού στον τροφοδότη κολιμπρί και περιμένετε τους επισκέπτες σας.
 4. Θα θέλετε να αλλάζετε αυτό το νερό κάθε δύο μέρες και να φροντίζετε να καθαρίζετε τον τροφοδότη σας κάθε εβδομάδα για να διασφαλίσετε ότι δεν θα αναπτυχθεί μούχλα!

Τώρα ξέρετε την πιο απλή και αποτελεσματική προσέγγιση για να φτιάξετε το δικό σας νέκταρ κολιμπρί. Αυτά είναι πιθανώς συστατικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας! Η επίσκεψη σε κολίβρια θα είναι τόσο ευγνώμων.

Έχετε ακόμα ερωτήσεις; Μην ανησυχείτε, έχουμε αυτόν τον εύχρηστο οδηγό για όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με τη διατροφή των κολιμπρί!

3. Προσθέστε τροφοδότες κολιμπρί παραθύρων

Καθώς μαθαίνετε, η παροχή εύκολης πρόσβασης σε πηγές τροφής είναι το κλειδί για την προσέλκυση κολιμπρί.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένοι, ένας τροφοδότης κολιμπρί παραθύρων διατίθεται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, αλλά όλα αποτελούνται από ένα ή δύο φλιτζάνια που μπορείτε να τοποθετήσετε στο παράθυρό σας. Πολλοί επιλέγουν αυτές τις ταΐστρες πουλιών, ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να δουν κολίβρια όταν περάσουν από εκεί.

Υπάρχει ένα πιάσιμο.

Θα θέλετε να αγοράσετε τα κουτιά παραθύρων που είναι στενά συνδεδεμένα με το παράθυρο και όχι αυτά που προσφέρουν γάντζο για να κρεμάσετε έναν τροφοδότη. Έχοντας έναν τροφοδότη παραθύρου που είναι πιο κοντά στο τζάμι θα αποτρέψει καλύτερα τα πουλιά και τα κολίβρια από το να πέσουν στο παράθυρο.

Αυτή είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για έναν κήπο με λουλούδια κολιμπρί, εάν δεν έχετε χρόνο να διαχειριστείτε φυτά κολιμπρί ή να έχετε στενούς κήπους.

4. Κάντε ένα μπάνιο με κολιμπρί

Ενώ κάποιοι μπορεί να επιλέξουν ένα statement κομμάτι για το μπάνιο τους με κολίβρια, δεν χρειάζεστε τίποτα φανταχτερό για να προσελκύσετε τα κολίβρια.

Το να κάνετε τη δική σας επιλογή μπορεί να είναι πιο ικανοποιητικό και θα είναι λιγότερο ανησυχητικό για εσάς εάν συμβεί κάτι σε αυτήν. Αν συμβεί κάτι σε αυτό, θα ξέρετε ότι είναι εύκολο να το φτιάξετε και να το αντικαταστήσετε αν χρειαστεί!

 • Για να κάνετε μπάνιο με κολίβριο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε αποκλειστικά ρηχά νερά. Πρέπει να είναι αρκετά ρηχό ώστε να περιέχει μόλις ένα εκατοστό νερό. Τα μικροσκοπικά πουλιά όπως τα κολίβρια δεν θα κάνουν μπάνιο και δεν θα παίζουν σε βαθύτερα νερά όπως τα μεγαλύτερα πουλιά.
 • Στα κολίβρια δεν αρέσει το στάσιμο νερό. Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να έχουν λειτουργικά σιντριβάνια στους κήπους ή τις αυλές τους για να κρατούν το νερό σε κίνηση.
 • Τα κολίβρια αγαπούν τους βρεγμένους βράχους γιατί πιάνουν εύκολα και βοηθούν στον καθαρισμό των φτερών τους. Φροντίστε λοιπόν να τα έχετε κοντά για να φιλοξενήσετε τα πουλάκια σας.
 • Σκεφτείτε να φτιάξετε ένα DIY Rock Fountain! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι τρία αντικείμενα: ένα μπολ, πέτρες και μια υποβρύχια αντλία! Η αντλία θα πρέπει να μπαίνει στο κέντρο του μπολ σας και οι βράχοι μπορούν να το περιτριγυρίσουν. Προσθέστε αρκετό νερό για να καλύψει την αντλία εκτός από το πάνω μέρος. Μερικοί βράχοι πρέπει να βρίσκονται πάνω από την ίσαλο γραμμή για να είναι πιο ωφέλιμοι. Στη συνέχεια, τοποθετήστε όπου θέλετε και απολαύστε!

Αυτές είναι υπέροχες προσθήκες στους κήπους κολιμπρί, καθώς παρέχουν περισσότερα για τα μικρά πουλιά να απολαμβάνουν όταν επισκέπτονται.

5. Προσθέστε μια κούνια κολιμπρί στον κήπο σας

Εάν δεν έχετε ακούσει ή δει ποτέ ένα κολίβριο να κουνιέται, είναι σαν μια κούνια πουλιών που μπορεί να δείτε σε κλουβιά πουλιών (αν όχι πιο λεπτή). Είναι εξαιρετικά απλοϊκά και πιθανότατα μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αν θέλετε.

Βεβαιωθείτε ότι τα κρεμάτε στον ήλιο κοντά στα ανθοφόρα φυτά σας ή/και στις ταΐστρες πουλιών.

Μην ανησυχείτε αν δεν χρησιμοποιήσουν αμέσως τη νέα σας κούνια. Δώστε τους χρόνο να ζεσταθούν πριν αρχίσουν να το χρησιμοποιούν. Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσελκύσετε κολίβρια.

Οι θαυμαστές παρατηρητές πουλιών θα δουν τους φίλους τους κολιμπρί αν έχουν απλώς λίγη υπομονή!

6. Φυτέψτε μια αψίδα κολιμπρί με λουλούδια

Μια αψίδα κολιμπρί μπορεί να είναι τόσο μεγάλη όσο μια αψίδα κληματαριάς πλήρους μεγέθους ή τόσο μικρή όσο ένα διακοσμητικό στεφάνι. Απλά φροντίστε να διακοσμήσετε την εν λόγω καμάρα με λουλούδια πλούσια σε νέκταρ!

Υπάρχουν αναρριχώμενα φυτά που αγαπούν τα κολίβρια, όπως το κυπαρίσσι, ο καρδινάλιος ορειβάτης ή το αμπέλι.

Το κυπαρίσσι είναι καλύτερο αν ζείτε σε ψυχρότερο κλίμα, αλλά μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε καρδινάλιο ορειβάτη από σπόρους σε εσωτερικούς χώρους και να μεταφυτεύσετε έξω μετά τον τελευταίο παγετό.

Αυτά θα είναι ιδανικά για να μεγαλώσετε σε οποιαδήποτε πέργκολα. Όχι μόνο θα είναι ελκυστικό οπτικά για τους φίλους σας που επισκέπτονται τα κολίβρια, αλλά και για όλους όσους επισκέπτονται τον κήπο σας!

7. Φυτέψτε λουλούδια που είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε γλάστρες ή κρεμαστά καλάθια

Αν είστε λάτρης των κρεμαστών φυτών, είστε τυχεροί! Υπάρχουν πολλά που θα προσελκύσουν κολίβρια στον κήπο σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε ερευνώντας τα παρακάτω καλύτερα φυτά για να δείτε ποια προτιμάτε:

 1. Φούξιας
 2. Πετούνιες
 3. Γεράνια
 4. Nasturtiums
 5. Impatiens
 6. Λαντάνα

Ευτυχώς, δεν περιορίζεστε σε αυτές τις επιλογές, καθώς υπάρχουν περισσότερες από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Οι κοραλλιογενείς καμπάνες, η λουίζα και η σάλβια είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές!

8. Φυτέψτε δέντρα, θάμνους και αμπέλια που παράγουν μούρα.

Δεδομένου ότι τα κολίβρια αγαπούν ένα διάλυμα νερού και ζάχαρης, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη που αγαπούν τον φυσικό γλυκό χυμό που παρέχουν τα μούρα. Η διατήρηση φυτών που παράγουν μούρα τριγύρω μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προσέλκυση κολιμπρί.

Μπορείτε να σκεφτείτε τα ροδάκινα, τα κόκκινα φρούτα ή αυτά με ροζ αποχρώσεις, καθώς αυτά τα φωτεινά χρώματα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τα κολίβρια. Φρούτα με έντονα χρώματα όπως τα κόκκινα μούρα θα φέρουν κολίβρια από παντού.

9. Φύτευση αυτοφυών φυτών

Η έρευνα και η φύτευση ειδικά ιθαγενών φυτών στον κήπο σας με κολιμπρί θα είναι ευκολότερη στη διαχείριση και θα είναι μια απόλαυση για όλους τους τοπικούς επικονιαστές σας. Τα κολίβρια ευνοούν αυτά τα φυτά, ειδικά αυτά με μεγάλα φύλλα, για να γεννήσουν τα αυγά τους και να τροφοδοτήσουν τις προνύμφες τους.

10. Παρέχετε υλικό φωλιάς

Τα κολίβρια χρησιμοποιούν γενικά βρύα, φτερά, μετάξι αράχνης, λειχήνες και κομμάτια φυτών για να φωλιάσουν — ωστόσο, υπάρχουν αντικείμενα που μπορείτε να προσθέσετε στο ρεπερτόριό τους κρατώντας τα γύρω για να βοηθήσετε τις επιχειρήσεις τους να φτιάξουν φωλιές!

 • Μπαλάκια βαμβακιού – Τους αρέσει να τραβούν μικρά κομμάτια από το βαμβάκι για να βοηθήσουν να χτίσουν τη φωλιά τους
 • Νεκρά φύλλα και κλαδιά – Κρατήστε μια συλλογή από νεκρά φύλλα και κλαδιά για τα κολίβρια ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση
 • Κορδόνι ή κλωστή – Πιθανότατα το έχετε ήδη γύρω από το σπίτι σας (το νήμα λειτουργεί επίσης)
 • Αποκόμματα γρασιδιού – Μπορείτε να αφήσετε έξω το νεκρό γρασίδι ή τα κανονικά κομμάτια χόρτου μετά το κούρεμα

Μπορεί ακόμη να θέλετε να προσθέσετε μερικά σπιτάκια γλυκών πουλιών για να ενθαρρύνετε τα κολίβρια να κολλήσουν. Παρέχετε τροφοδότες γεμάτους με πράγματα που θα απολαύσουν και τα κολίβρια.

11. Πείτε όχι στα δηλητήρια και τα φυτοφάρμακα

Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα πουλιά είναι προστατευμένα από αρπακτικά όταν δεν είναι ορατά στο φυσικό τους περιβάλλον. Για να προστατέψετε τα κολίβρια από ασθένειες των κολιμπρί, αποφύγετε τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών ή φυτοφαρμάκων.

Θυμηθείτε, οτιδήποτε βάζετε μέσα στον κήπο σας θα συμβάλει στην παραγωγή του νέκταρ λουλουδιών που χρειάζονται τα πουλιά σας. Λάβετε υπόψη αυτά τα πράγματα κατά την επιλογή συντήρησης κήπου.

Το άρθρο της American Bird Conservancy παρέχει πληροφορίες για το πώς τα φυτοφάρμακα και οι δηλητηριώδεις χημικές ουσίες επηρεάζουν τον πληθυσμό των πτηνών.

Για καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε αυτές τις ιδέες για τον ιδανικό σας κήπο με κολίβρια και είναι βέβαιο ότι θα δείτε κολίβρια σε εύθετο χρόνο.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί καθώς τα σχέδια κήπου σας για κολιμπρί ζωντανεύουν. Ίσως χρειαστεί χρόνος για να μάθουν πού βρίσκονται οι πηγές τροφοδοσίας σας και στη συνέχεια να επιστρέψουν και να το πουν σε όλους τους φίλους τους!

Στο μεταξύ, απολαύστε τον ηλιόλουστο κήπο σας και τις πολύχρωμες, πλούσιες σε νέκταρ άνθη, που σύντομα θα προσελκύσουν πολλά κολίβρια που φωλιάζουν.

Leave a Comment