10 ιδέες κήπου με ηλίανθο

Οι κήποι με ηλίανθους είναι ένας όμορφος τρόπος για να στολίσετε το τοπίο σας οποιαδήποτε στιγμή. Αυτά τα λουλούδια έρχονται σε μεγάλες και μικρές ποικιλίες, και υπάρχουν μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι για να τους δώσετε σκοπό στη γη σας. Δημιούργησα μια λίστα με όμορφες ιδέες κήπου με ηλίανθο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Είτε φυτεύετε νάνους ηλίανθους είτε γιγάντιους ηλίανθους, υπάρχει μια ιδέα εδώ για εσάς. Δείτε αυτές τις 10 ιδέες για κήπους ηλίανθων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στους κήπους σας.

Ιδέες κήπου ηλίανθου - φτιάξτε έναν φράκτη

1. Φυτέψτε έναν φράχτη από ηλίανθους

Ένας φράχτης από ηλίανθους είναι ένας όμορφος τρόπος για να δημιουργήσετε ένα περίγραμμα γύρω από την ιδιοκτησία σας ή ένα κρεβάτι κήπου. Φυτέψτε ψηλές ποικιλίες ηλίανθου για να αποκλείσετε τη θέα των γειτόνων ή για να διατηρήσετε τον κήπο σας περιορισμένο. Θα φαίνεται τόσο ωραίο στην καταπράσινη αυλή σας.

Ένα περίγραμμα ηλίανθου χρησιμεύει επίσης ως μεγάλη προστασία από τον ήλιο. Εάν δεν θέλετε το σπίτι σας ή άλλα λιγότερο ανεκτικά φυτά να καταστραφούν από τον ήλιο, χρησιμοποιήστε ένα περίγραμμα ηλίανθου για να προστατέψετε αυτόν τον χώρο.

2. Δοκιμάστε μερικούς νάνους ηλίανθους

Οι νάνοι ηλίανθοι είναι ένα υπέροχο φυτό για να έχετε στον κήπο σας αν δεν θέλετε στην αυλή σας ηλιοτρόπια σε μέγεθος ουρανοξύστη. Φτάνουν πιο κοντά σε ένα πόδι σε ύψος και σας επιτρέπουν να φυτέψετε περισσότερα από αυτά. Αυτοί οι μικροσκοπικοί ηλίανθοι είναι φανταστικοί για την κοπή κήπων και διατίθενται σε διάφορα χρώματα, σχήματα και μεγέθη.

Οι ποικιλίες νάνων είναι ιδανικές για κάθε μεγάλο κήπο και κάνουν υπέροχες καλοκαιρινές συνθέσεις λουλουδιών. Εδώ είναι 10 από τα αγαπημένα μου νάνους ηλίανθους για καλλιέργεια στον κήπο. Επιλέξτε οποιοδήποτε είδος νάνου ηλίανθου που σας κάνει χαρούμενους. Αυτές οι ιδέες κήπου με ηλίανθο περιλαμβάνουν έναν νάνο ηλίανθο ή δύο, αλλά ποιος θα παραπονεθεί;

3. Δημιουργήστε έναν κήπο κοπής καλλιεργώντας ποικιλίες ηλίανθων ανθοπωλείων

Οι ηλίανθοι είναι υπέροχα λουλούδια για να προσθέσετε σε οποιαδήποτε ανθοδέσμη ή σύνθεση λουλουδιών. Φυτέψτε έναν κήπο γεμάτο με αυτά, ώστε να έχετε πάντα μερικά πρόχειρα. Φυτέψτε ηλίανθους που ξέρετε ότι δεν θα παράγουν γύρη αφού πιθανότατα θα καταλήξουν σε εσωτερικούς χώρους.

Μερικές δημοφιλείς ποικιλίες ηλίανθου κοπής είναι το Autumn Beauty, το Sunrich Summer Provence, το Teddy Bear, το Red Torch Mexican Sunflower, το Chianti, το Buttercream και το Jade Sunflowers.

Μπορείτε να διαβάσετε για τα δημοφιλή ηλιοτρόπια για την κοπή κήπων στην ανάρτηση του ιστολογίου μου.

Είσοδος λαβύρινθο ηλίανθου

4. Καλλιεργήστε έναν λαβύρινθο ηλίανθου

Η καλλιέργεια του δικού σας λαβύρινθου ηλίανθου είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος προετοιμασίας για τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Για να φυτέψετε ένα, περιγράψτε τον λαβύρινθο σας σε αλεύρι και μετά φυτέψτε ανάλογα. Συνιστάται να φυτέψετε σπόρους σε απόσταση 6 ιντσών ο ένας από τον άλλο και να αφήσετε το αλεύρι σας μια μέρα χωρίς αέρα (ώστε να μην φυσούν όλα μακριά).

Τοποθετήστε σάπια φύλλα πάνω από τους ηλιόσπορους σας για να τους κρατήσετε στη θέση τους και μετά παρακολουθήστε καθώς αρχίζουν να μεγαλώνουν και να σχηματίζουν τον λαβύρινθο σας. Ποτίστε τα σπορόφυτά σας καθημερινά. Αυτός είναι ένας τόσο διασκεδαστικός τρόπος για να κάνετε τον κήπο σας ενδιαφέρον!

Μόλις ο λαβύρινθος σας μεγαλώσει, είναι ένα διασκεδαστικό μέρος για να περπατήσετε και να φάτε τους βρώσιμους σπόρους σας. Φέρτε μια μικρή σακούλα ηλίανθου και μαζέψτε σπόρους από τα κεφάλια των λουλουδιών καθώς πηγαίνετε.

5. Φυτέψτε ένα σκηνικό φωτογραφίας ηλίανθου

Σε πολλές πολιτείες, είναι πολύ ενδιαφέρον να περάσετε μια μέρα στο τοπικό ηλιοτρόπιο. Οι άνθρωποι θα ταξιδέψουν πολύ μακριά για να βγάλουν φωτογραφίες και να δουν τα γιγάντια λουλούδια. Δημιουργούν υπέροχα σκηνικά, είτε σε χωράφι είτε φυτεμένα σε τοίχο. Εάν τα φυτέψετε ηλίανθους στον τοίχο, επιλέξτε έναν τοίχο με κάποιο χρώμα ή υφή που θα φαίνεται ωραίο στα λουλούδια. Ένας τοίχος από κόκκινο τούβλο ή βαμμένες παλέτες θα φαινόταν ωραία.

Εάν τα φυτέψετε στην αυλή σας, τοποθετήστε τα κοντά μεταξύ τους για ένα όμορφο σκηνικό το τέλος του καλοκαιριού και τους φθινοπωρινούς μήνες. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε φώτα μαρκίζα κοντά για μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα τη νύχτα. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου ιδέες κήπου με ηλίανθο!

6. Φυτέψτε διακλαδισμένους ηλίανθους για παρατεταμένη περίοδο ανθοφορίας

Τα διακλαδισμένα ηλιοτρόπια είναι υπέροχα γιατί παρατείνουν την περίοδο ανθοφορίας των ηλίανθων. Μπορείτε να κόψετε μερικά από τα λουλούδια ενώ αφήνετε άλλα πίσω. Θα μπορείτε να απολαύσετε νέες ανθοφορίες σε διάστημα μηνών αντί για λίγες εβδομάδες.

Αυτοί οι ψηλοί ηλίανθοι παρέχουν εξαιρετική κάλυψη και για άλλα φυτά από κάτω. Χρησιμοποιήστε τα για να εμποδίσετε τον ήλιο από μικρότερα φυτά που δεν τους αρέσει τόσο πολύ ο ήλιος. Εδώ είναι 10 ηλίανθοι με διακλάδωση που θα λατρέψετε. Απλώς φυτέψτε ένα δενδρύλλιο ηλίανθου και παρακολουθήστε το να κάνουν τη δουλειά τους. Θα φαίνονται τόσο όμορφα στον κήπο με τα λουλούδια σας.

7. Γράψτε ένα διάδρομο με ηλιοτρόπια

Εάν έχετε ένα μεγάλο χώρο γης που θέλετε να καλύπτεται από φυτά, επενδύστε το διάδρομό σας με ψηλούς ηλίανθους. Φτιάχνει ένα υπέροχο μονοπάτι που φέρνει ανθίσεις με έντονα χρώματα κατά τη διάρκεια των τελευταίων καλοκαιρινών και φθινοπωρινών μηνών.

Φυτέψτε μια ποικιλία από ηλιοτρόπια με διακλάδωση και μονή στέλεχος για διασκεδαστική ποικιλία κατά μήκος του μονοπατιού. Θα φαίνεται ωραίο να έχετε διαφορετικά χρώματα αντί για το ίδιο φυτό που περπατάτε.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια ποικιλία από ηλιόσπορους που θα βγάλουν διαφορετικά χρώματα. Οι ηλίανθοι έρχονται σε ανοιχτό κίτρινο, πορτοκαλί, ακόμη και καστανόξανθο χρώμα. Επιλέξτε όποιο χρώμα σας αρέσει και γίνετε δημιουργικοί.

8. Φυτέψτε μια ηλιόλουστη είσοδο

Έχετε φράχτη ή πύλη που προστατεύει την περιουσία σας; Εδώ είναι μερικές διασκεδαστικές ιδέες κήπου με ηλίανθο. Φυτέψτε ψηλούς ηλίανθους ακριβώς δίπλα στην είσοδο για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας. Είναι ένα φωτεινό και χαρούμενο καλωσόρισμα σε όποιον έρχεται να επισκεφθεί. Είναι ένα υπέροχο φυτό που μεγαλώνει δίπλα σε έναν ψηλό στύλο φράχτη. Ο στύλος του φράχτη θα υποστηρίξει τα κοτσάνια του ηλίανθου αν χρειαστεί να τα δέσετε σε έναν πάσσαλο, και τα ηλιοτρόπια θα δώσουν χρώμα με τα κίτρινα άνθη τους.

Αυτή η μεγαλύτερη από τη ζωή οθόνη προσελκύει μέλισσες και άλλα σφάλματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.

Αν ψάχνετε για μακροπρόθεσμες επιλογές για τον ηλιόσπορο σας, αυτοί οι πολυετείς ηλίανθοι ανθίζουν κάθε χρόνο.

  • Τέφρα ηλίανθος
  • Δυτικό ηλίανθο
  • Ηλίανθος βάλτου
  • Γίγαντας ηλίανθος
  • Χαρούμενος ηλίανθος
  • Ηλίανθος Μαξιμιλιανός
  • Αγκινάρα Ιερουσαλήμ

9. Φυτέψτε ηλίανθους σε γλάστρες για μια ηλιόλουστη προσθήκη

Φυτέψτε μινιατούρες ηλίανθους σε γλάστρες, ώστε να μπορείτε να τους καθίσετε στο κατάστρωμα ή στο αίθριο σας. Αποτελούν μια υπέροχη ηλιόλουστη προσθήκη σε κάθε χώρο καθιστικού και σίγουρα θα φέρουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. Η φύτευση ηλίανθων δεν είναι δύσκολη και απαιτεί απλώς άφθονο πότισμα. Τοποθετήστε τους ηλίανθους σε γλάστρες όπου θέλετε και μετακινήστε τους όσο χρειάζεται.

Εάν είστε αρκετά φιλόδοξοι, τα ηλιοτρόπια με καλάθι με ηλίανθο ή μια vintage γλάστρα μπανιέρας είναι μια ωραία αισθητική για μια βεράντα ή το κατάστρωμα. Αντί για ηλίανθους σε γλάστρες, χρησιμοποιήστε ένα διασκεδαστικό δοχείο επενδεδυμένο με καλά στραγγισμένο χώμα για να φιλοξενήσετε τους ηλίανθους σας.

10. Φτιάξτε μια πέργκολα ηλίανθου στον ηλιόσπορο σας

Επειδή οι ηλίανθοι μεγαλώνουν προς τα πάνω, φυτέψτε τους κάτω από ένα ξύλινο καφασωτό. Αντί να βάλετε το καφασωτό κάθετα, ποντάρετε ή αναρτήστε το πάνω από το έδαφος, ώστε να δημιουργήσετε ένα μοτίβο σαν πλέγμα.

Καθώς μεγαλώνουν, θα βρουν το δρόμο τους μέσα από τις υποδοχές πέργκολας, δημιουργώντας μια υπέροχη εμφάνιση στον κήπο. Η πέργκολα μπορεί να δώσει στήριξη στους ψηλούς ηλίανθους και είναι πολύ όμορφο να το δεις. Τα μεγάλα ηλιοτρόπια με φωτεινά κίτρινα άνθη κάνουν το καλύτερο για αυτή τη διακόσμηση κήπου.

Μια πέργκολα ηλίανθου μπορεί εύκολα να κατασκευαστεί από μίσχους μπαμπού, παλιά κομμάτια ξύλου και πασσάλους κήπου καρφωμένους μεταξύ τους. Τα κεφάλια των λουλουδιών θα φαίνονται τόσο όμορφα που εμφανίζονται στο καφασωτό.

Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει ένα DIY φρούριο Sunflower για παιδιά. Ο κήπος με ηλιέλαιο μπορεί να λειτουργήσει ως διασκεδαστικό φρούριο για μικρά παιδιά. Απλώς φυτέψτε τα σπορόφυτα ηλίανθου σε έναν μεγάλο κύκλο και προσθέστε κομμάτια ξύλου για να τα βοηθήσετε να μεγαλώσουν όμορφα και ψηλά. Μόλις μεγαλώσει πλήρως, θα υπάρχει ένας μικρός χώρος παιχνιδιού για τα παιδιά.

Leave a Comment