10 ιδέες κήπου με φράουλες 🪴 Μάθετε πώς να μεγαλώνετε πράγματα 👩‍🌾

Εάν ο κήπος σας με φράουλες χρειάζεται κάποια καινοτομία, δοκιμάστε μερικές από αυτές τις διασκεδαστικές ιδέες κήπου με φράουλες. Εφαρμόστε μια κάθετη ζαρντινιέρα DIY ή προσθέστε λίγη ποικιλία στο έμπλαστρο φράουλας με διαφορετικά είδη.

Δείτε αυτές τις εύκολες και χρήσιμες ιδέες φυτευτών φράουλας!

Φυτέψτε μια γλάστρα με φράουλα

Τα φυτά σε γλάστρες μπορούν να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε έναν εσωτερικό χώρο κηπουρικής!

Αν δεν έχετε ξαναδεί, ένα δοχείο με φράουλα είναι ένα κεραμικό ή πήλινο δοχείο με πολλές μικρές τρύπες γύρω από το εξωτερικό. Οι φράουλες μπορούν να βρουν τις τρύπες και να αναπτυχθούν μέσα από αυτές.

Στη συνέχεια, τα φρούτα κρέμονται από κάθε τρύπα, δίνοντάς τους περισσότερο χώρο για να αναπτυχθούν από ό,τι σε μια παραδοσιακή γλάστρα. Η καλλιέργεια φράουλας σε ζαρντινιέρες φράουλας φαίνεται επίσης πιο δροσερή και είναι πολύ πιο εύκολη.

Αυτές οι γλάστρες με φράουλα είναι επίσης ιδανικές για παχύφυτα, βότανα, αμπέλια και λουλούδια! Δείτε τα σε αυτήν την ανάρτηση.

Απλώς προσθέστε λίγο χώμα για γλάστρες, οργανικό λίπασμα και τους σπόρους φράουλας σας και αφήστε τους να κάνουν τα υπόλοιπα.

Μπορείτε να βρείτε ένα πακέτο σπόρων φράουλας σε ένα κέντρο κήπου ή παντοπωλείο. Θα έχετε σπορόφυτα φράουλας σε χρόνο μηδέν.

Φυτέψτε μια περιοχή ποικιλίας φράουλας που φέρει τον Ιούνιο

Οι φράουλες που φέρουν τον Ιούνιο φυτεύονται συνήθως σε απόσταση 4 ποδιών μεταξύ τους σε τακτοποιημένες σειρές. Κάθε φυτό φράουλας απέχει περίπου 18 ίντσες.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τον καρπό να αγγίξει το χώμα είναι να τοποθετήσετε σάπια φύλλα κάτω και γύρω από τα φυτά. Αυτό βοηθά επίσης στη διατήρηση των ζιζανίων και στη διατήρηση της υγρασίας του εδάφους.

Η καλλιέργεια φραουλών δεν απαιτεί πολλή επιδεξιότητα, οπότε το να έχετε αυτά τα φρούτα που φέρουν τον Ιούνιο στα κρεβάτια σας με φράουλες θα είναι παιχνιδάκι.

Αυτές οι άγριες φράουλες λειτουργούν καλά σε μικρούς χώρους κήπου καθώς και σε μεγαλύτερους. Απολαύστε την καλλιέργεια φράουλας αυτής της ποικιλίας στον κήπο σας.

Φυτέψτε μια περιοχή με ποικιλία φράουλας

Τα επιβλητικά φυτά παράγουν καρπούς 2 έως 3 φορές το χρόνο, δίνοντάς σας πολλές φράουλες για να δουλέψετε. Θα μπορείτε να φτιάχνετε smoothies φράουλας και κέικ φράουλας για μεγαλύτερες περιόδους κάθε χρόνο.

Αν και αυτό το φυτό παράγει φράουλες μερικές φορές το χρόνο, δεν είναι και το πιο εύκολο να καλλιεργήσεις φράουλες. Η καλλιέργεια φράουλας πρέπει να γίνεται με ενδελεχή έρευνα.

Ωστόσο, μια βασική λεπτομέρεια που πρέπει να θυμάστε είναι ότι πρέπει να καλλιεργούνται σε μια τρύπα 6 επί 6 ιντσών για ρηχή ριζοβολία με καλά τοποθετημένο ύφασμα τοπίου. Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για διαφορετικούς τύπους φραουλών.

Χρησιμοποιήστε αλπικές φράουλες ως κάλυμμα εδάφους

Αυτή η μικρή δασώδης φράουλα ή fraises des bois έχει γλυκά λευκά άνθη.

Οι μικρές κόκκινες φράουλες εμφανίζονται λίγο μετά τα άνθη και παρέχουν χαρούμενες μπορντούρες σε σκαλοπάτια, κήπους και ψηλούς φράχτες.

Οι αλπικές φράουλες συνδυάζονται υπέροχα με ξεχασμένα, κάνοντας το έδαφος να φαίνεται κόκκινο, λευκό, μπλε και πράσινο.

Είναι ένα υπέροχο θέαμα αν έχετε ένα χώρο στο έδαφος που θέλετε να προσθέσετε χρώμα.

Λάβετε υπόψη ότι οι αλπικές φράουλες θα εκμεταλλευτούν το χώρο, επομένως μπορεί να καλλιεργείτε φράουλες σε χαλίκι ή σε περιοχές με κρεβάτια κήπου που μπορεί να μην τις θέλετε.

Είναι επίσης ιδανικά για να φυτεύονται γύρω από ένα οπωροφόρο δέντρο. Απλά θυμηθείτε, ότι ενώ τα πάνε καλά στη σκιά, αλλά προτιμούν περισσότερο ήλιο για να δημιουργήσουν περισσότερα φρούτα.

Προσθέστε μερικές λευκές φράουλες

Αν σας αρέσει να καλλιεργείτε πράγματα που δεν έχουν το συνηθισμένο τους χρώμα, καλλιεργήστε λευκές φράουλες στον κήπο σας. Είναι πολύ μικρότερες από τις κανονικές φράουλες αλλά είναι εξίσου αρωματικές και νόστιμες.

Ένα πλεονέκτημα των λευκών φραουλών είναι ότι είναι μη επεμβατικές. Αυτό σημαίνει ότι θα έχετε μόνο μούρα εκεί που τα φυτεύετε. Μπορείτε να τα φυτέψετε γύρω από άλλα οπωροφόρα δέντρα, ζαρντινιέρες ή μέσα στο υπάρχον έμπλαστρο φράουλας.

Τα φυτά είναι ακατάπαυστα, παράγουν καρπούς όλο το καλοκαίρι.

Σταματούν να παράγουν όταν χτυπήσει ο πρώτος παγετός το φθινόπωρο. Αν και δεν βγάζουν έναν τόνο φρούτων, παρέχουν αρκετά γλυκά μούρα για νόστιμες λιχουδιές.

Διασκεδαστικό γεγονός: οι φράουλες δεν ήταν αρχικά κόκκινες. οι άνθρωποι τα καλλιέργησαν για να είναι κόκκινα με την πάροδο του χρόνου.

Δεδομένου ότι τα ζώα είναι ρυθμισμένα να αναζητούν ώριμα κόκκινα φρούτα, συχνά δεν αναγνωρίζουν τα λευκά μούρα ως ώριμα και θα τα αφήσουν ήσυχα.

Δημιουργήστε έναν πύργο φράουλας

Οι πύργοι φράουλας είναι κάθετες ζαρντινιέρες και κατασκευάζονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε επίσης να τα αγοράσετε στο τοπικό σας νηπιαγωγείο προκατασκευασμένα.

Ο σκοπός του DIY strawberry tower είναι να ανυψώσει τα φυτά φράουλας ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ έδαφος. Είναι ιδανικά για έναν συμπαγή χώρο.

Ο πύργος είναι επίσης πιο εύκολος στην πλάτη σας όταν μαζεύετε τα μούρα επειδή δεν είστε σκυμμένοι.

Μερικοί άνθρωποι φτιάχνουν τον πύργο φράουλας τους DIY από κουβάδες, κιβώτια, ξύλα, κουτιά ζαρντινιέρης ή πολλαπλές ζαρντινιέρες φράουλας.

Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να το κάνετε, γι’ αυτό γίνετε δημιουργικοί με τα υλικά που βρίσκετε και διασκεδάστε.

Η κλιμακωτή γλάστρα φράουλας θα είναι μια διασκεδαστική προσθήκη στον κήπο σας. Είναι ένας επιτυχημένος φυτευτής φράουλας που χρησιμοποιούν πολλοί κηπουροί.

Δείτε αυτές τις 20+ ιδέες για φυτευτή φράουλας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας.

Δημιουργήστε έναν γευστικό μπουφέ με διαφορετικές ποικιλίες φράουλας με ετικέτα

Μεταξύ των διαφορετικών τύπων φραουλών είναι οι ποικιλίες που φέρουν τον Ιούνιο, που φέρουν πάντα και είναι ουδέτερες για την ημέρα.

Δημιουργήστε έναν γευστικό μπουφέ διαφορετικών ποικιλιών στον κήπο σας και, στη συνέχεια, εμφανίστε αυτές τις ίδιες ποικιλίες όταν φιλοξενείτε επισκέπτες. Φτιάξτε αξιολάτρευτες μικρές ετικέτες για να πείτε στους θεατές ποιες φράουλες κοιτάζουν.

Εδώ είναι πολλές διαφορετικές ποικιλίες που μπορείτε να απολαύσετε τη φύτευση και τη δοκιμή:

  • Κόσμημα Φυτά φράουλας
  • Φυτά φράουλας Chandler
  • Φυτά λευκής φράουλας
  • Φυτά φράουλας Selva
  • Φυτά φράουλας Caramosa
  • Φυτά Moxie Strawberry
  • Φυτά φράουλας Royal Royce
  • Έντονα φυτά φράουλας

Φυτέψτε φράουλες σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι

Εάν έχετε άργιλο ή αμμώδες έδαφος, ίσως είναι καλή ιδέα να φυτέψετε τις φράουλες σας σε ένα υπερυψωμένο κρεβάτι φράουλας. Πολλοί κηπουροί χρησιμοποιούν σανίδες κέδρου ή μπλοκ σκωρίας για να σηκώσουν τα κρεβάτια τους.

Μια ξύλινη γλάστρα φράουλας τοποθετείται εύκολα σε υπερυψωμένα κρεβάτια. Φροντίστε να τοποθετήσετε λίγο ύφασμα τοπίου πριν φυτέψετε φράουλες!

Προσθέστε μερικά συνοδευτικά φυτά

Καθώς φυτεύετε διάφορα φρούτα και λαχανικά, δώστε προσοχή στο τι φυτρώνει καλά δίπλα τους και πώς μπορούν να ωφελήσουν αμοιβαία το ένα το άλλο.

Μερικά εξαιρετικά βρώσιμα φυτά συντροφιάς για τις φράουλες είναι τα σπαράγγια, τα μπιζέλια, τα φασόλια, το μαρούλι, το σπανάκι, το σκόρδο, το χρένο, τα πολυετή φυτά και το ραβέντι. Τα λουλούδια που τα πάνε καλά κοντά στις φράουλες είναι κατιφέδες!

Αποφύγετε να φυτεύετε ντομάτες, μελιτζάνες, πατάτες, πεπόνια, πιπεριές, τριαντάφυλλα, δυόσμο και μπάμιες κοντά στο φυτευτή φράουλας. Αυτά τα φυτά μπορεί να συμβάλλουν σε ασθένειες που επηρεάζουν τις φράουλες.

Φτιάξτε τη δική σας DIY φυτευτή φράουλας

Μερικές από τις πιο χαριτωμένες DIY φυτευτές φράουλας είναι κρεμασμένες από έναν στύλο ή ένα μπαλκόνι. Δοκιμάστε να φτιάξετε τη δική σας DIY κρεμαστή γλάστρα φράουλας για να καλλιεργήσετε φράουλες. Υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες DIY φυτευτών φράουλας στο διαδίκτυο, απλώς ψάξτε και δείτε τι θα βρείτε.

Τα φυτώρια έχουν προκατασκευασμένα κρεμαστά καλάθια, αλλά μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας από κουβάδες, πλαστικά μπουκάλια, κιβώτια και άλλα. Τα κρεμαστά καλάθια είναι ένας τόσο εύκολος τρόπος για να καλλιεργήσετε φράουλες.

Άλλες ιδέες περιλαμβάνουν μια κλιμακωτή ζαρντινιέρα, στύλους νηπιαγωγείου, κρεμαστά δοχεία, μια κάθετη ζαρντινιέρα φράουλας, μια ξύλινη γλάστρα φράουλας, μια φυτευτή φράουλας με επίπεδα, ένα καλάθι ρούχων, μια πλαστική μπανιέρα ή μια γλάστρα παλέτας φράουλας.

Για ακόμα περισσότερες ιδέες για ζαρντινιέρες, δοκιμάστε DIY ξύλινες παλέτες, μια ζαρντινιέρα φράουλας DIY, ένα κρεμαστό καλάθι, μια κρεμαστή γλάστρα φράουλας, μια γλάστρα από τερακότα ή πλαστικά μπουκάλια!

Εάν έχετε περιορισμένο χώρο, φροντίστε να ερευνήσετε τους σωλήνες pvc. Υπάρχουν πολλές υπέροχες ιδέες εκεί έξω για να καλλιεργήσετε νόστιμα μούρα.

Ανεξάρτητα από το πώς φυτεύετε τα κόκκινα φρούτα σας, θα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκες φράουλες κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών.

υπερυψωμένο κρεβάτι υπερυψωμένο κρεβάτι υπερυψωμένο κρεβάτι πλαστικές μπανιέρες σύστημα ψεκαστήρα κόλλα ξύλου παλέτες ξύλου

Leave a Comment