10 Τύποι σφενδάμου – Home For The Harvest

Υπάρχουν περισσότερα από 125 είδη σφενδάμου, πολλά από τα οποία προσφέρουν όμορφα χρώματα του φθινοπώρου, αλλά μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα όλο το χρόνο. Διαφορετικοί τύποι σφενδάμων μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διαφορετικές περιοχές και μπορούν να προσφέρουν διάφορα οφέλη στο τοπίο. Τα παρακάτω θα παρέχουν πληροφορίες για 10 τύπους των καλύτερων δέντρων σφενδάμνου για φύτευση.

τύποι δέντρων σφενδάμου - ζαχαροπλαστική το φθινόπωρο

1. Sugar Maple

Όπως μπορείτε να μαντέψετε, ο ζαχαροπλάστης είναι γνωστός ως η πηγή παραγωγής σιροπιού σφενδάμου. Οι ζαχαροπλάνοι είναι του είδους Acer saccharum και μπορεί να μεγαλώσει πάνω από 80 πόδια ύψος και 60-80 πόδια πλάτος. Οι ζαχαροπλάστες μπορούν μερικές φορές να φτάσουν τα 150 πόδια σε εξαιρετικές συνθήκες, καθιστώντας τους έναν από τους μεγαλύτερους τύπους δέντρων σφενδάμου. Μπορεί να αναγνωρίσετε ένα κόκκινο φύλλο σφενδάμου ιδιαίτερα επειδή κάποιος φλέγεται περήφανα στην καναδική σημαία καθώς ο Καναδάς είναι γνωστός για το γενναιόδωρο σιρόπι σφενδάμου του.

Εάν αναζητάτε ένα σφενδάμι που έχει μια μεγάλη γκάμα από όμορφα χρώματα όσον αφορά το φύλλωμα του φθινοπώρου, αυτός ο τύπος δέντρου σφενδάμου προσφέρει. Τα φύλλα σφενδάμου ζάχαρης μπορεί να είναι πορτοκαλί, κόκκινα και κίτρινα. Δημιουργεί ένα όμορφο τοπίο, αλλά δεν τα καταφέρνει καλά με τους αστικούς ρύπους. Είναι εγγενές στην Ανατολική Βόρεια Αμερική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να φυτευτεί αλλού!

2. Red Maple

Ο κόκκινος σφένδαμος είναι γνωστός για τα εξέχοντα, όμορφα κόκκινα φύλλα του. Είναι γνωστό ως το Acer rubrum είδη και μπορεί να φτάσει τα 60 πόδια ύψος και 20-30 πόδια πλάτος. Τα φύλλα του κόκκινου σφενδάμου είναι γνωστό ότι έχουν σχήμα V και έχουν φύλλα τριών λοβών με βυθίσεις ενδιάμεσα. Τα περισσότερα φύλλα κόκκινου σφενδάμου παραμένουν κόκκινα όλο το χρόνο αλλά σίγουρα όχι όλα.

Ενώ το συγκεκριμένο δέντρο προτιμά τα υγρά εδάφη και τον ήλιο, μπορεί και θα παραμείνει δυνατό ενόψει του κρύου καιρού. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένο από τη σκιά, εάν θέλετε να το δείτε να φτάνει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Είναι από το ανατολικό φυλλοβόλο δάσος αλλά μπορούν να ευδοκιμήσουν μέχρι το Τέξας!

3. Freeman Maple

Τα δέντρα σφενδάμου Freeman είναι επίσης γνωστά ως Acer x freemanii. Αυτός ο τύπος σφενδάμου είναι ένα υβριδικό σφενδάμι που απαντά στη φύση που είναι μια διασταύρωση μεταξύ των δύο Acer saccharinum και Acer rubrum είδος.

Τα σφενδάμια του Freeman μπορούν να μεγαλώσουν έως και 60 πόδια ύψος και περίπου 40 πόδια πλάτος. Μπορεί να ευδοκιμήσει τόσο στον ήλιο όσο και στη μερική σκιά, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε υγρό, ελαφρώς όξινο και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Μπορεί να βρεθεί στην περιοχή της Ανατολικής Βόρειας Αμερικής όπου ζουν και τα δύο μητρικά του είδη. Αυτά τα σφενδάμια μπορούν σίγουρα να ευδοκιμήσουν στους κήπους της πόλης, καθώς είναι χαμηλής συντήρησης και απαιτούν ελάχιστο κλάδεμα.

4. Ιαπωνικό σφενδάμι

Τα ιαπωνικά δέντρα σφενδάμνου αναπτύσσονται άγρια ​​στους λόφους της Ιαπωνίας – και σε άλλες χώρες όπως η Κορέα και η Ρωσία επίσης. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποικιλίες στην ομάδα του ιαπωνικού σφενδάμου, όπως το Crimson Prince Japanese Maple ή το Fireglow Japanese Maple. Μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε από 20-35 πόδια σε ύψος, που σημαίνει ότι θα λειτουργήσει εξαιρετικά για μικρούς χώρους, ενώ εξακολουθεί να παρέχει ένα τοπίο με όμορφο φύλλωμα.

Λέγεται ότι είναι «σχεδόν ξέγνοιαστα για τη συντήρηση» αυτά τα ζωντανά δέντρα μπορεί να είναι τόσο διακριτικά όσο και συναρπαστικά. Μπορούν να αναπτυχθούν τόσο στον ήλιο όσο και στη μερική σκιά, ωστόσο, όταν είναι σε μερική σκιά, μεγαλώνει και δημιουργεί πιο ζωντανό φύλλωμα.

5. Paperbark Maple

Το δέντρο σφενδάμου από φλοιό χαρτιού (Acer griseum) είναι μικρό φυλλοβόλο δέντρο. Ονομάζεται «φλοιός χαρτιού» επειδή ο φλοιός είναι λεπτός σαν χαρτί και μπορεί να ξεκολλήσει εύκολα. Μπορούν να μεγαλώσουν έως και 20 έως 30 πόδια ύψος και 15 έως 25 πόδια πλάτος, καθιστώντας αυτό ένα άλλο εξαιρετικό σφενδάμι για μικρότερους χώρους, παρέχοντας παράλληλα όμορφο φύλλωμα.

Τα δέντρα σφενδάμνου από φλοιό χαρτιού μπορούν να τα πάνε καλά τόσο στον ήλιο όσο και στη μερική σκιά, αλλά σίγουρα χρειάζονται υγρό και καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Η μοναδική όρθια διακλάδωσή του οδηγεί σε ένα οβάλ ή στρογγυλεμένο στέμμα. Τα φύλλα του αρχίζουν ως απαλό πράσινο, αλλά το φθινόπωρο γίνονται πορτοκαλί σε κόκκινο. Αυτά τα δέντρα σφενδάμνου είναι εγγενή στην Κίνα, αλλά εισήχθησαν και σε νέες περιοχές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Νότια Φλόριντα. Αυτά τα δέντρα μπορούν να ανεχθούν τα υποτροπικά οικοσυστήματα, καθώς προτιμούν ένα πιο σταθερά υγρό τοπίο από το κατά διαστήματα υγρό.

6. Oregon Maple

Ο σφενδάμος του Όρεγκον είναι από το Acer macrophyllum είδος. Ένα άλλο κοινό όνομα για αυτό το δέντρο είναι το σφενδάμι των μεγαλόφυλλων. Είναι φυλλοβόλα δέντρα που είναι εγγενή στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό, ώστε να μπορούν να βρεθούν πιο εύκολα κατά μήκος της ακτής από το Σαν Ντιέγκο μέχρι τη Βρετανική Κολομβία.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με αυτό το σφενδάμι είναι ότι έχει τη δυνατότητα να ζήσει έως και 300 χρόνια. Επίσης, συνήθως μεγαλώνουν από 50 έως 100 πόδια σε ύψος – με αποτέλεσμα να είναι μακράν ένα από τα μεγαλύτερα δέντρα σφενδάμνου που υπάρχουν – ακόμη και μεγαλύτερα από τα περισσότερα ζαχαροφάγα.

7. Amur Maple

Ο σφενδάμος Amur είναι του Acer ginnala είδος και είναι εγγενές στη Βορειοανατολική Ασία. Αυτό περιλαμβάνει τόσο την Κορέα όσο και την Ιαπωνία, αλλά μπορεί επίσης να βρεθεί στη ρωσική Άπω Ανατολή. Είναι ένα άλλο μικρό, φυλλοβόλο δέντρο που μπορεί να βρεθεί τόσο σε κήπο όσο και σε μεγαλύτερη πόλη.

Αναπτύσσονται μόνο σε 15 έως 20 πόδια ύψος και 15 έως 30 πόδια πλάτος. Τα κόκκινα και πορτοκαλί φύλλα του είναι μαγευτικά όπως είναι γνωστό ότι είναι τα περισσότερα σφεντάμια. Το συγκεκριμένο δέντρο βγάζει και μικρά αρωματικά λευκά άνθη στα τέλη της άνοιξης. Είναι ένα δέντρο πολύ χαμηλής συντήρησης, αλλά μπορεί να είναι πιο ευαίσθητο σε ορισμένες ασθένειες των φυτών για να είστε βέβαιοι ότι θα κάνετε περαιτέρω έρευνα για να διατηρήσετε αυτό το σφενδάμι σε βέλτιστη υγεία.

8. Μαύρο Σφενδάμι

Ο μαύρος σφενδάμος, γνωστός και ως μαύρος ζαχαροπλάστης, είναι του Acer nigrum είδος. Είναι γνωστό ότι σχετίζεται στενά με τον σφενδάμι (Acer saccharum). Και τα δύο έχουν ένα πυκνό, στρογγυλεμένο στέμμα με σκούρο φλοιό και παρέχουν ένα ζωντανό φθινοπωρινό χρώμα όταν είναι η ώρα του φθινοπωρινού φυλλώματος.

Αυτό το δέντρο έχει διαφορές από το μέλος της οικογένειάς του, τον ζαχαρο σφενδάμι. Αυτό το δέντρο έχει γενικά φύλλα με πέντε λοβούς ενώ ο ζαχαροπλάσμος είναι γνωστό ότι έχει μόνο δέντρα. Επίσης δεν είναι τόσο έντονα στο χρώμα. Είναι επίσης πιο περιορισμένα στο γεωγραφικό τους εύρος—γνωστό κυρίως ότι παραμένουν στα μεσοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά μπορούν επίσης να βρεθούν στα ανατολικά των ΗΠΑ και στα νοτιοανατολικά του Καναδά.

Είναι φυλλοβόλο δέντρο και έτσι θα χάσει τα φύλλα του εποχιακά. Μπορούν να μεγαλώσουν μέχρι 60 έως 75 σε ύψος και περίπου 40 έως 50 πόδια σε πλάτος. Αυτό το δέντρο προτιμά επίσης το όξινο χώμα που παραμένει υγρό αλλά είναι επίσης καλά στραγγιζόμενο. Μπορεί να ανεχθεί ξηραντικές τοποθεσίες και όξινο έδαφος—αλλά αν θέλετε να το δείτε να ευδοκιμεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων του, είναι καλύτερο να το καλλιεργήσετε σε κλίμα που μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες προτιμήσεις του.

9. Bigtooth Maple

Ο μεγαλοδόντης σφενδάμου είναι του Acer grandidentatum είδος και είναι εγγενές στη δυτική Βόρεια Αμερική. Ενώ μπορεί να βρεθεί στην πολιτεία της Μοντάνα μέχρι το Τέξας, μπορεί επίσης να βρεθεί και στο Βόρειο Μεξικό.

Αυτά τα δέντρα τύπου θάμνου μεγαλώνουν μόνο σε ύψος περίπου 10 έως 15 πόδια, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορούν να γίνουν ψηλότερα (ορισμένοι ισχυρίζονται έως και 35 πόδια). Μπορούν να βρεθούν και να ευδοκιμήσουν σε πολλούς τύπους εδάφους, από υγρές έως ξηρές περιοχές. Τα φύλλα του είναι μεγάλα με αμβλεία “δόντια” κατά μήκος των άκρων – εξ ου και το όνομά του σφενδάμου “μεγαλόδοντα”.

10. Norway Maple

Ο σφένδαμος της Νορβηγίας ανήκει στο είδος Acer platanoides. Είναι εγγενείς στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη καθώς και στη Δυτική Ασία. Μπορούν επίσης να βρεθούν στην Ισπανία, τη Ρωσία και το Βόρειο Ιράν. Δεν βρήκαν το δρόμο τους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα μέσα του 1700.

Τα σφενδάμια της Νορβηγίας μπορούν να αναπτυχθούν έως και 40 έως 60 πόδια σε ύψος και να διακλαδίζονται οπουδήποτε από 35 έως 50 πόδια σε πλάτος. Είναι γνωστοί για το ότι είναι ένας εξαιρετικός πάροχος σκιάς καθώς και για την κατασκευή πανέμορφων καλλωπιστικών δέντρων γύρω από το τοπίο. Ωστόσο, επειδή δεν είναι εγγενή στις ΗΠΑ, θεωρούνται «επεμβατικά» δέντρα με επικίνδυνες ρίζες που εξαπλώνονται επιθετικά και απειλούν άλλα τοπικά, ιθαγενή δέντρα στο περιβάλλον τους.

Επιλογή δέντρων σφενδάμου

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν από τη φύτευση είναι η περιοχή, ο καιρός και το έδαφος—τα οποία μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή και ποια όχι. Πρέπει να είστε σε θέση να παρέχετε καλή αποστράγγιση για τα σφενδάμια σας εάν θέλετε να ευδοκιμήσουν με υγεία και να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι εάν ένα συγκεκριμένο είδος δεν είναι εγγενές στην περιοχή σας, δεν θα επηρεάσει αρνητικά την άλλη φυτική ζωή στην περιοχή σας εάν φυτευτεί.

Leave a Comment