12 ποικιλίες ελλέβορου για να μεγαλώσετε στον πρώιμο ανοιξιάτικο κήπο σας 🪴Κήπος με λουλούδια |

Τα λουλούδια Hellebore είναι ελκυστικά ανθοφόρα φυτά που μπορείτε να προσθέσετε στον κήπο σας καθώς ανθίζουν πριν από τα περισσότερα άλλα πολυετή φυτά. Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες ειδικές ποικιλίες και ποικιλίες για να διαλέξετε!

Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μου ποικιλίες ελλεβόρου για τον κήπο.

Ivory Prince Hellebore - Απρίλιος στον κήπο

1. Ivory Prince

Το Ivory Prince Hellebore είναι ένα εντυπωσιακό λουλούδι. Τα έντονα ροζ μπουμπούκια του ανθίζουν σε λευκά άνθη που βλέπουν προς τα έξω από το φυτό. Αυτό το hellebore είναι ένα ανθισμένο δροσερή εποχή και είναι μια όμορφη προσθήκη σε σκιασμένα κρεβάτια κήπου. Τα φυτά είναι αειθαλή αλλά ανθίζουν νωρίς την άνοιξη. Προσφέρουν υπέροχη εδαφοκάλυψη κάτω από μεγαλύτερα φυτά και προσθέτουν χρώμα όπου μπορεί να το χρειαστείτε.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει επίσης αυτό το άρθρο συμβουλές φύτευσης για ποικιλίες Hellebore!

2. Onyx Odyssey Hellebore

Το Onyx Odyssey είναι μια από τις πιο σκούρες ποικιλίες ελλεβόρου. Τα διπλά άνθη είναι έντονα μοβ, σχεδόν στο σημείο να είναι μαύρα. Αυτές οι ποικιλίες hellebore κάνουν εξαιρετικές εδαφοκάλυψη και είναι βολικά ανθεκτικές στα ελάφια. Οι ανθίσεις που κοιτούν προς τα έξω είναι ένα υπέροχο θέαμα. Τοποθετήστε τα στον κήπο σας για να προσφέρουν επιπλέον κάλυψη εδάφους όπου δεν μπορούν να φτάσουν άλλα φυτά.

3. Βασιλική Κληρονομιά

Εάν θέλετε να προσθέσετε χρώμα στον κήπο με τα λουλούδια σας, το Royal Heritage Hellebore είναι η ποικιλία που πρέπει να επιλέξετε. Αυτά τα λουλούδια σε σχήμα κυπέλλου διατίθενται σε μια διάταξη χρωμάτων από λευκό έως μωβ έως κόκκινο. Είναι ελκυστικά γιατί φαίνονται σαν να έχουν επισημανθεί με μπογιά σε αντίθεση χρώματα. Φυτέψτε τα κάτω από φυλλοβόλα δέντρα ή κοντά σε πράσινους θάμνους για να καλύψετε περισσότερο έδαφος στον κήπο σας.

4. Pink Frost

Αυτά τα όμορφα φυτά ελλεβούρι μοιάζουν ακριβώς όπως ακούγονται. Τα λουλούδια είναι έντονο ροζ και μοιάζουν σαν να έχουν καλυφθεί από ένα ασημί πάγο. Έχουν ένα υπέροχο ombre αποτέλεσμα με λευκούς, ροζ και βαθιούς τόνους τριαντάφυλλου. Αυτό το υπέροχο φυτό είναι ανθεκτικό στα κουνέλια και τα ελάφια και είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε κάτι για σκιερά περιθώρια στον κήπο. Τα όρια που παρέχουν στον κήπο σας είναι θεαματικά.

Εδώ είναι ένα άρθρο για δημιουργώντας όμορφα περιγράμματα με λουλούδια Hellebore!

5. Μέρλιν

Αυτή η ποικιλία hellebore έχει σκούρα πράσινα φύλλα και εκτράφηκε στη Γερμανία από τον Josef Heuger. Τα μεγάλα μονά άνθη ανθίζουν νωρίς και διαρκούν αρκετά. Αυτά τα πολυετή φυτά είναι εύκολο να αναπτυχθούν και έχουν εξαιρετικά χαμηλή συντήρηση. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να επιπλέουν ελλεβόρους αυτής της ποικιλίας σε ένα διάφανο μπολ για να σχηματίσουν ένα κομψό κεντρικό κομμάτι. Προτιμώ να μεγαλώνουν σε σκιασμένα κρεβάτια κήπου, αλλά καθώς τα πέταλά τους αρχίζουν να πέφτουν, φαίνονται όμορφα διακοσμώντας το σπίτι.

6. Penny’s Pink Hellebore

Αυτό το πολυετές πρώιμο ανοιξιάτικο έχει καυτά ροζ λουλούδια με μοβ μίσχους. Τα λουλούδια βαθαίνουν στο χρώμα καθώς ωριμάζουν. Οι ανθοφορίες διαρκούν πολύ καιρό και αντέχουν τον ήλιο σε ηπιότερα κλίματα, ειδικά εάν οι ρίζες διατηρούνται δροσερές. Αυτά τα λουλούδια φαίνονται υπέροχα ενάντια στο αειθαλές φύλλωμα. Συνδυάζονται εξαιρετικά και με τουλίπες. Φροντίστε να τα φυτέψετε για να προσθέσετε χρώμα τους πιο δροσερούς μήνες ή όταν έρθει η άνοιξη.

Για περισσότερα σε βάθος άρθρα σχετικά με ζεύγη φυτών και άλλα φυτά συντροφιάς Hellebore, δείτε τις άλλες αναρτήσεις μας!

7. Anna’s Red Hellebore

Αυτή η ποικιλία hellebore διαθέτει μονά κόκκινα-μοβ άνθη με κρεμ κίτρινους στήμονες. Όπως πολλά ελλεβούρια, τα λουλούδια βλέπουν προς τα έξω, προσελκύοντας τους θεατές. Αυτά τα λουλούδια ανθίζουν από τα τέλη του χειμώνα έως τα μέσα της άνοιξης. Οι στιβαροί κόκκινοι μίσχοι τους φαίνονται καταπληκτικοί σε κάθε σκιερό κήπο και είναι φανταστικά χειμωνιάτικα κοσμήματα για τους πιο δροσερούς μήνες.

8. Jacob Hellebore

Το Jacob Hellebore είναι το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο των hellebores. Παράγει μια μεγάλη ποικιλία από μοναδικά λευκά λουλούδια που κόβουν την ανάσα στον δροσερό κήπο σας. Αυτά τα λουλούδια είναι καλύτερα σε έναν πλήρως σκιερό κήπο και ευημερούν τον Νοέμβριο και τον χειμώνα. Όπως πολλές άλλες ποικιλίες ελλεβόρου, το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο Jacob Hellebore είναι ανθεκτικό στα ελάφια και στα κουνέλια. Θα ευημερούν στον σκιερό κήπο σας όλο το χρόνο.

9. Νύχτα της Νέας Υόρκης

Η Νύχτα της Νέας Υόρκης είναι ένας άλλος σκοτεινός ελαιοβόρας υπέροχος για εκείνους τους πιο δροσερούς μήνες. Τα πέταλα των λουλουδιών έχουν βαθύ μωβ-μαύρο χρώμα αλλά έχουν κρεμ κίτρινους στήμονες στο κέντρο. Είναι απλά στην ανάπτυξη και έχουν χαμηλή συντήρηση. Τα Hellebores κάνουν υπέροχα φυτά για κηπουρούς που πρωτοεμφανίζονται. Αυτό είναι ένα άλλο κομψό λουλούδι που φαίνεται υπέροχο να επιπλέει σε ένα διάφανο μπολ ως κεντρικό κομμάτι. Καθώς τα πέταλα αρχίζουν να πέφτουν, μαζέψτε τα για να τα εκθέσετε στο σπίτι σας.

10. Σκοτεινός και όμορφος

Το Dark and Handsome είναι μια όμορφη νηστίσιμη ποικιλία τριαντάφυλλου. Τα άνθη έχουν μεταξένιο μαύρο-μωβ χρώμα με πράσινους στήμονες στο κέντρο. Διαθέτουν διπλές σειρές από πλούσια χρωματιστά πέταλα λουλουδιών. Ο μοναδικός τους χρωματισμός προσθέτει μια μαγευτική ενέργεια σε κάθε κήπο στον οποίο φυτεύονται. Διαβάστε μερικές συμβουλές για φυτεύοντας μαγισσικούς ελλέβορες εδώ!

Ανθίζουν νωρίς έως αργά την άνοιξη και προτιμούν κυρίως τη σκιά όταν φυτεύονται. Για να μην αναφέρουμε, είναι πολυετή φυτά με μεγάλη ανθοφορία που μπορείτε να απολαύσετε για τα επόμενα χρόνια. Αυτό το νηστίσιμο τριαντάφυλλο είναι επίσης ανθεκτικό στα ελάφια, επομένως είναι ασφαλές από τα αρπακτικά στον κήπο σας.

11. Καραμέλα της γριάς

Αυτά τα κολοκυθάκια στο χρώμα του βαμβακιού είναι ένα φωτεινό σημείο χρώματος σε κάθε κήπο. Πραγματικά μου θυμίζουν γλυκό βαμβάκι. Φαίνονται φανταστικά ενάντια στο αειθαλές φύλλωμα και είναι υπέροχες αρωματικές ποικιλίες ελλεβόρου. Οι στήμονες στο κέντρο είναι κιτρινωποί πράσινοι και συχνά είναι διάστικτοι με σκούρο ροζ. Αυτά είναι γονιμοποιημένα με το χέρι, μεγάλα σε μέγεθος και διπλά άνθη, γεγονός που τα καθιστά υπέροχα για ανθοσυνθέσεις και κομμένα λουλούδια. Αυτή η ποικιλία hellebore είναι ένα άλλο νηστίσιμο τριαντάφυλλο που σίγουρα θα λατρέψετε καθώς ανθίζει.

12. Cherry Blossom

Αυτά τα είδη ελλεβόρου πρέπει να είναι μερικά από τα πιο όμορφα. Τα λουλούδια έχουν ημι-διπλά άνθη σε ροζ ή μωβ χρώματα με κέντρα κόκκινο κερασιού. Είναι η τέλεια προσθήκη σε σκιερά κρεβάτια κήπου και κάνουν θαύματα ως σύνορα. Τα καταφέρνουν καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη και προτιμούν τη μερική ηλιοφάνεια ή τη σκιά. Αυτά τα επιδεικτικά λουλούδια ανθίζουν στα τέλη του χειμώνα και στις αρχές της άνοιξης με σκούρο πράσινο φύλλωμα. Αυτά τα νηστίσιμα τριαντάφυλλα είναι σίγουρο ότι θα φωτίσουν τη μέρα σας.

Για πιο υπέροχους ελλεβόρους, ρίξτε μια ματιά στις δύσοσμες ποικιλίες ελλεβόρου και τον κορσικανό ελεβούρι με ανοιχτοπράσινα φύλλα και ωχροπράσινα άνθη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη ελλεβόρων, ρίξτε μια ματιά και σε αυτήν την ανάρτηση.

Τα λουλούδια σε σχήμα καμπάνας αυτών των υπέροχων ποικιλιών ελλεβόρου είναι βέβαιο ότι θα φέρουν χρώμα στα κρεβάτια του κήπου σας. Ανακατέψτε και ταιριάξτε άλλα είδη ελλεβόρου και άλλα λουλούδια για όμορφες ανθοφορίες στα τέλη του χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης. Ανεξάρτητα από το νηστίσιμο τριαντάφυλλο ή το χριστουγεννιάτικο τριαντάφυλλο που θα επιλέξετε, ο κήπος σας είναι βέβαιο ότι θα είναι γεμάτος χρώμα και ζωή με αυτά τα ελεφοβόρα.

Leave a Comment