15+ ποικιλίες σκόρδου για να καλλιεργήσετε και να απολαύσετε

Αναρωτιέστε τι είδους σκόρδο να φυτέψετε αυτό το φθινόπωρο; Υπάρχει ένας εκπληκτικός αριθμός γκουρμέ ποικιλιών για να διαλέξετε! Εδώ είναι 15+ από τις καλύτερες ποικιλίες σκόρδου για να φυτέψετε στον κήπο σας.

1. Μουσική σκόρδο

Μουσική σκόρδο (Allium sativum Το «Music») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού με λευκούς βολβούς και εξαιρετική γεύση. Αρχικά από την Ιταλία, αυτή η ποικιλία εισήχθη στη Βόρεια Αμερική από τον Καναδό καπνοκαλλιεργητή Al Music τη δεκαετία του 1980. Έκτοτε έγινε πολύ δημοφιλές στους οικιακούς κηπουρούς επειδή είναι αξιόπιστο, παράγει μεγάλους βολβούς και είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθεί.

Το σκόρδο μουσικής έχει μια έντονη καυτή και πικάντικη γεύση που αναπτύσσει μια γλυκιά γεύση όταν ψήνεται στο φούρνο. Όπως και άλλοι σκληροτράχηλοι, αυτή η ποικιλία είναι καλύτερα σε ψυχρά κλίματα όπου μπορεί να ξεχειμωνιάσει εύκολα λόγω των βαθιών ριζών της και της συνολικής ανοχής της στο κρύο.

Οι βολβοί σκόρδου μουσικής έχουν συνήθως 4-5 πολύ μεγάλες σκελίδες. Τα γαρίφαλα έχουν ανοιχτό ροζ-μοβ φλούδες ενώ τα εξωτερικά περιτυλίγματα του λαμπτήρα είναι λευκά. Οι βολβοί σκόρδου μουσικής μπορούν να αποθηκευτούν για 6-9 μήνες.

2. Μεγαλοπρεπές σκόρδο

μαγευτικό σκόρδο (Allium sativum Το «Majestic») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τους μεγάλους λευκούς βολβούς της. Αυτή η ποικιλία έχει μια ήπια γεύση και είναι μια καλή εναλλακτική για όσους τους αρέσει η διακριτική γεύση του σκόρδου Elephant. Αυτή η ποικιλία αναπτύχθηκε από το σκόρδο rocambole «Reliable» από τον Paul Pospisil της Beaver Pond Estates (Οντάριο, Καναδάς) στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Οι μεγαλοπρεπείς βολβοί σκόρδου τείνουν να περιέχουν 4-5 γιγάντιες σκελίδες. Τα γαρίφαλα έχουν μια λιλά-λευκή φλούδα και οι βολβοί 2″-3″+ έχουν ένα εξωτερικό περιτύλιγμα σε λευκό πορσελάνη. Το Majestic σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 7-8 μήνες.

3. Κόκκινο σκόρδο ινχελίου

κόκκινο σκόρδο ινχελίου (Allium sativum Το «Inchelium Red») είναι μια ποικιλία σκόρδου αγκινάρας με μαλακό λαιμό, γνωστή για την εξαιρετική της γεύση. Ενώ πολλά μαλακά λαιμόκοψη έχουν μια υπερβολικά ήπια γεύση, το κόκκινο Inchelium είναι γνωστό για τη λεπτή αλλά πολύπλοκη γεύση του. Αυτή η μεγάλη ποικιλία είναι εξαιρετική για ψήσιμο και ψήσιμο. Το κόκκινο σκόρδο Inchelium ανακαλύφθηκε στην πόλη Inchelium της Ουάσιγκτον στο Colville Reservation.

Οι βολβοί κόκκινου σκόρδου ινχελίου τείνουν να παράγουν περίπου 9-20 σκελίδες διαφόρων μεγεθών. Οι βολβοί είναι μεγάλοι, συχνά πάνω από 3″ πλάτος στην ωριμότητα. Το κόκκινο σκόρδο Inchelium είναι εξαιρετικό για πλέξιμο και αποθήκευση και μπορεί να αποθηκευτεί για 6-9 μήνες.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το σκόρδο με μαλακό λαιμό έναντι του σκόρδου με σκληρό λαιμό και τις διάφορες κατηγορίες σκόρδου (όπως πορσελάνη, ρόκα, μωβ ρίγα και ρόκα), επισκεφτείτε το άρθρο σχετικά με τους κύριους τύπους σκόρδου.

4. Chesnok κόκκινο σκόρδο

Chesnok κόκκινο σκόρδο (Allium sativum Το «Chesnok Red») είναι μια ποικιλία σκόρδου με μοβ ρίγες τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για την εξαιρετική έντονη γεύση και την ελκυστική φλούδα της. Με καταγωγή από το Shvelisi της Γεωργίας, αυτό το ανατολικοευρωπαϊκό κειμήλιο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς γκουρμέ ποικιλίες σκόρδου για τους οικιακούς καλλιεργητές.

Οι βολβοί κόκκινου σκόρδου Chesnok τείνουν να παράγουν 8-10 σκελίδες. Οι βολβοί είναι αξιόπιστοι παραγωγοί και μπορούν να αυξηθούν σε 3″+ σε καλές συνθήκες. Αυτή η ποικιλία συνήθως διατηρείται για 6-8 μήνες όταν θεραπευθεί σωστά.

5. Ισπανική roja σκόρδο

Ισπανική roja σκόρδο (Allium sativum Το «Spanish Roja») είναι μια ποικιλία σκόρδου τύπου rocambole με σκληρό λαιμό, γνωστή για την εξαιρετικά δυνατή γεύση της. Αυτή η ποικιλία έχει μια πικάντικη καυτερή γεύση με σοβαρή ικανότητα διατήρησης. Γνωστή και ως ελληνικό μπλε σκόρδο, αυτή η ποικιλία είναι ένα αξιόπιστο κειμήλιο που καλλιεργείται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον για πάνω από εκατό χρόνια.

Οι ισπανικοί βολβοί σκόρδου roja χωράνε συνήθως 8-10 σκελίδες. Αυτή η ποικιλία είναι μεγαλύτερη από κάποιες άλλες ροκάμπουλες, με βολβούς πλάτους 2″-3″. Αυτός ο τύπος δεν αποθηκεύεται τόσο πολύ όσο οι περισσότεροι άλλοι τύποι, τυπικά διαρκούν μόνο 4-6 μήνες στην αποθήκευση.

6. Γερμανικό κόκκινο σκόρδο

γερμανικό κόκκινο σκόρδο (Allium sativum Το «German Red») είναι μια ποικιλία σκόρδου τύπου rocambole με σκληρό λαιμό, γνωστή για την κορυφαία γεύση της. Αυτή είναι μια γκουρμέ ποικιλία ιδανική για τους λάτρεις του σκόρδου και όσους επιθυμούν να φτιάξουν σκόνη σκόρδου πολύ υψηλής ποιότητας. Το γερμανικό κόκκινο είναι μια ευρωπαϊκή ποικιλία κειμηλίων που καλλιεργείται στο Αϊντάχο για πάνω από έναν αιώνα.

Οι γερμανικοί βολβοί κόκκινου σκόρδου τείνουν να κρατούν 8-12 σκελίδες. Όπως και άλλα rocamboles, αυτή η ποικιλία αποθηκεύεται μόνο 4-6 μήνες σε τυπικές καλές συνθήκες αποθήκευσης.

7. Ρωσικό κόκκινο σκόρδο

Ρωσικό κόκκινο σκόρδο (Allium sativum Το «Russian Red») είναι μια ποικιλία μωβ λωρίδων τύπου σκληρού λαιμού που είναι πικάντικη όταν είναι ωμή αλλά ελαφρώς γλυκιά όταν ψήνεται. Αυτή η ποικιλία είναι ένα ανατολικοευρωπαϊκό κειμήλιο.

Κάθε βολβός έχει 8-10 μεσαίου μεγέθους σκελίδες. Οι βολβοί κόκκινου ρωσικού σκόρδου συνήθως αποθηκεύονται για 8-10 μήνες.

8. Nootka τριαντάφυλλο σκόρδο

Nootka τριαντάφυλλο σκόρδο (Allium sativum Το «Nootka Rose») είναι μια ποικιλία ασημί δέρματος τύπου μαλακού λαιμού με φλούδες από ροζ γαρύφαλλο και ένα λευκό εξωτερικό περιτύλιγμα με βολβό. Αυτή η ποικιλία είναι ένα κειμήλιο σκόρδου από τα νησιά San Juan στην Ουάσιγκτον και έγινε δημοφιλής από τη φάρμα Nootka Rose στο νησί Waldron.

Κάθε βολβός έχει τυπικά 14-20 λεπτές σκελίδες, οι οποίες ποικίλλουν σε μέγεθος από μικρό σε μεγάλο. Οι βολβοί τριαντάφυλλου Nootka μπορούν συνήθως να αποθηκευτούν για 9-12 μήνες.

9. Γερμανικό λευκό σκόρδο

γερμανικό άσπρο σκόρδο (Allium sativum Το «German White») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τη λαμπερή λευκή φλούδα της. Αυτή η ευρωπαϊκή ποικιλία κειμηλίων είναι αρκετά δημοφιλής καθώς είναι γενικά εύκολη στην καλλιέργεια και έχει μια πολύ δυνατή (αλλά ισορροπημένη) αληθινή γεύση σκόρδου.

Οι γερμανικοί βολβοί λευκού σκόρδου τείνουν να περιέχουν 4-6 μεγάλες σκελίδες. Οι βολβοί μπορούν να αποθηκευτούν για 6-9 μήνες σε καλές συνθήκες.

Γερμανικό εξαιρετικά ανθεκτικό σκόρδο (Allium sativum Το «German Extra Hardy») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τη λευκή φλούδα της και την εξαιρετική αντοχή στο κρύο. Όπως το γερμανικό λευκό, έχει μια πλούσια γεύση που είναι καυτή αλλά γίνεται γλυκιά με το ψήσιμο.

Οι γερμανικοί εξαιρετικά ανθεκτικοί βολβοί σκόρδου περιέχουν συνήθως 4-7 σκελίδες. Οι βολβοί μπορούν να αποθηκευτούν για 6-9 μήνες.

11. Ρουμανικό κόκκινο σκόρδο

Ρουμανικό κόκκινο σκόρδο (Allium sativum Το «Romanian Red») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τις όμορφες μεγάλες σκελίδες και το δυνατό, πικάντικο άρωμα και γεύση της. Αυτή η γκουρμέ ποικιλία έχει μια συμπυκνωμένη καυτή και πικάντικη γεύση ιδανική για τους αληθινούς λάτρεις του σκόρδου.

Οι ρουμανικοί βολβοί κόκκινου σκόρδου τείνουν να έχουν 4-6 μεγάλες σκελίδες. Οι βολβοί μπορούν να αποθηκευτούν για 6-9 μήνες.

12. Σκόρδο Μετέχι

σκόρδο μετέχι (Allium sativum Το «Μετέχι») είναι μια ποικιλία σκόρδου με μαρμάρινο μωβ λωρίδες τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τους μεγάλους αναμεμειγμένους βολβούς, την ανοχή σε ένα ευρύ φάσμα κλιματικών συνθηκών και την έντονη πικάντικη γεύση. Αυτοί είναι μεγάλοι βολβοί με μεγάλη γεύση (με το παρατσούκλι “Great bulbs of Fire”)!

Παρόμοια με την επίσης δημοφιλή ποικιλία «Bogatyr», το «Metechi» είναι ένα κειμήλιο από τη Γεωργία. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους τους αρέσει το σκόρδο τους ζεστό και πικάντικο με μεγάλες γευστικές σκελίδες, ειδικά αν αναπτύσσονται σε ψυχρό κλίμα ή περιοχή με μεγάλες θερμοκρασίες.

Οι βολβοί σκόρδου Metechi έχουν συνήθως 5-8 σκελίδες ο καθένας. Αυτή η ποικιλία αποθηκεύεται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από άλλες ποικιλίες του τύπου μοβ λωρίδας, διατηρώντας για 6-7 μήνες.

13. Γεωργιανό κρυστάλλινο σκόρδο

γεωργιανό κρυστάλλινο σκόρδο (Allium sativum Το «Georgian Crystal») είναι μια ποικιλία σκόρδου από πορσελάνη τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για τους υπέροχους λευκούς βολβούς και τη διακριτική ήπια γεύση της. Αυτό το κειμήλιο από το Cichisdzhvari της Γεωργίας είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν επιλεκτικό φαγητό στο νοικοκυριό, καθώς δεν είναι πικάντικο, αλλά εξακολουθεί να έχει μια αληθινή γεύση σκόρδου.

Οι γεωργιανοί κρυστάλλινοι βολβοί σκόρδου έχουν 4-5 μεγάλες σκελίδες. Όπως και με άλλες ποικιλίες πορσελάνης, αυτή η ποικιλία αποθηκεύεται καλά (συνήθως για 6-9 μήνες, ανάλογα με τις συνθήκες).

14. Περσικό αστέρι σκόρδο

Περσικό αστέρι (Allium sativum Το “Persian Star”) είναι μια ποικιλία μοβ λωρίδων τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για το όμορφο περιτύλιγμα με βολβό και την ισορροπημένη γλυκιά και πικάντικη γεύση της. Αυτή η ποικιλία πιστεύεται ότι είναι ένα κειμήλιο που αγοράστηκε σε μια αγορά στη Σαμαρκάνδη του Ουζμπεκιστάν από τον John Swenson το 1989. Αυτή η ποικιλία είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους τους αρέσει μια γεμάτη γεύση που δεν είναι υπερβολικά καυτή.

Οι περσικοί βολβοί αστεριών έχουν συνήθως 6-9 σκελίδες ο καθένας. Δεν αποθηκεύονται ιδιαίτερα καλά και διαρκούν περίπου 4-6 μήνες στην αποθήκευση.

15. Μωβ glazer σκόρδο

Μωβ σκόρδο glazer (Allium sativum Το «Purple Glazer») είναι μια ποικιλία με μοβ λωρίδες τύπου σκληρού λαιμού, γνωστή για το γυαλιστερό σατέν περιτύλιγμα με βολβό και την ισορροπημένη γεύση που ταιριάζει στο ψήσιμο. Ενώ το εξωτερικό περιτύλιγμα είναι ασημί χρώματος, το εσωτερικό περιτύλιγμα γαρύφαλλου έχει έναν πλούσιο μοβ τόνο.

Οι μωβ βολβοί σκόρδου περιέχουν συνήθως 6-9 σκελίδες. Αυτός ο τύπος δεν είναι ποικιλία μακράς αποθήκευσης, συνήθως διαρκεί 4-6 μήνες στην αποθήκευση.

Περισσότερες ποικιλίες σκόρδου

Εδώ είναι μερικές επιπλέον ποικιλίες σκόρδου που πρέπει να προσέχετε!

 • Ιταλικό σκόρδο Lorz
 • Κόκκινο σκόρδο Killarney
 • Καρπάθιο σκόρδο
 • Ασημί λευκό σκόρδο
 • Βόρειο λευκό σκόρδο
 • Σκόρδο αγκινάρας Σικελίας
 • Πρώιμο σκόρδο Καλιφόρνιας
 • Σκόρδο Zemo (ονομάζεται επίσης σκόρδο Montana Zemo)
 • Ιταλικό σκόρδο με μαλακό λαιμό
 • Σκόρδο Ajo rojo
 • Ασημί λευκό σκόρδο
 • Ιταλικό κόκκινο σκόρδο
 • Κόκκινο σκόρδο Chesnook
 • Φύλακας σκόρδο
 • Κόκκινο σκόρδο ρεζάν
 • Γεωργιανή φωτιά σκόρδο
 • Σκόρδο Λευκορωσίας
 • Red Janice σκόρδο
 • Σκόρδο Όρεγκον
 • Σκόρδο Bogatyr
 • Σκόρδο μπορντό
 • Γαλλικό ροζ σκόρδο
 • Red Toch σκόρδο
 • Ασιατική τρικυμία σκόρδο
 • Σκόρδο σκόρδο
 • Σκόρδο αστέρι του νησιού
 • Σκόρδο Μαρίνο
 • Σκόρδο Susanville
 • καφέ τριαντάφυλλο σκόρδο
 • Σκόρδο Khabar
 • Καστανή τρικυμία σκόρδο
 • Κρεολικό κόκκινο σκόρδο
 • Ιταλικό μωβ σκόρδο
 • Ρωσικό γιγάντιο σκόρδο
 • Αρμενικό σκόρδο
 • Ιταλικό κόκκινο σκόρδο του Chet
 • Μωβ σκόρδο Oshala

Leave a Comment