16 αντηλιακά ασφαλή κατά την εγκυμοσύνη – Gurl Gone Green

Η εγκυμοσύνη και οι ειδικές ανάγκες του δέρματος πάνε χέρι χέρι. Είτε πρόκειται για πιο ευαίσθητο δέρμα είτε χρειάζεται να αποφύγετε τα κανονικά προϊόντα σας επειδή δεν είναι ασφαλές για εγκυμοσύνη. Έχω μια ολόκληρη ανάρτηση αφιερωμένη Ασφαλής φροντίδα δέρματος κατά την εγκυμοσύνη, αλλά σήμερα θα βουτήξω στις ιδιαιτερότητες του πώς είναι το ασφαλές αντηλιακό για την εγκυμοσύνη. Μοιράζομαι τα αγαπημένα μου καθώς και τι ακριβώς πρέπει να αποφύγετε για τα συστατικά όταν είστε έγκυος.

*Αποκάλυψη συνεργατών: Έχω συνδέσμους συνεργατών σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Εάν αγοράσετε κάτι από τον σύνδεσμό μου, θα λάβω μια μικρή προμήθεια από την πώληση. Αυτό έρχεται χωρίς κόστος για εσάς, αλλά πληρώνεται από την εταιρεία. Δεν παίρνω ελαφρά το να γίνω συνεργάτης με οποιαδήποτε εταιρεία. Αν είμαι, είναι επειδή πιστεύω στην εταιρεία και το προϊόν της.

*Η Suzi (Gurl Gone Green) συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με το amazon.com.

*Απλώς υπενθύμιση ότι δεν είμαι γιατρός. Αυτές είναι απλώς συστάσεις και πράγματα που μου βοήθησαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Χρησιμοποιήστε το με δική σας ευθύνη και ζητήστε πάντα τη βοήθεια ενός ειδικού γιατρού.

Να επιλέγετε πάντα ένα ορυκτό αντηλιακό έναντι ενός χημικού αντηλιακού!

Για να μάθετε τι είδους αντηλιακό πρέπει να αναζητάτε, πρέπει πρώτα να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο τύποι. Υπάρχουν χημικά αντηλιακά και ορυκτά αντηλιακά.

Τα χημικά αντηλιακά περιέχουν αυτές τις μεγάλες μεγάλες λέξεις. Μπορούν να έχουν ένα ή συνδυασμό από αυτά τα έξι συστατικά: οξυβενζόνη, αβοβενζόνη, οκτισαλικό, οκτοκρυλένιο, ομοσαλικό και οκτινοξικό. Αντί να μπλοκάρουν τις ακτίνες του ήλιου, όπως κάνουν τα φυσικά αντηλιακά, απορροφούν τις ακτίνες και τις μετατρέπουν σε θερμότητα, η οποία στη συνέχεια μεταφέρεται από το δέρμα στον αέρα. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι γνωστές ορμονικοί διαταράκτες. Το τρομακτικό γεγονός σχετικά με αυτές τις χημικές ουσίες είναι το υψηλό ποσοστό απορρόφησης, σε σύγκριση με άλλα συστατικά. Οι ορμονικοί διαταράκτες με υψηλά ποσοστά απορρόφησης δεν είναι κάτι που θέλετε να συνδυαστούν – ειδικά στην εγκυμοσύνη! Τα χημικά αντηλιακά μπορούν επίσης να παράγουν ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν βλάβη στο δέρμα, ερεθισμό και γήρανση. Μπορείτε να πείτε ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Επιπλέον, αυτοί βλάψει τη θάλασσα και όλα τα πλάσματα και τα φυτά τηςμικρό.

Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι ορισμένα από αυτά τα χημικά αντηλιακά συστατικά (το octinoxate είναι ένα) βρίσκονται στην πλειονότητα των δειγμάτων μητρικού γάλακτος και μια πιθανή σχέση μεταξύ της οξυβενζόνης και της μικρότερης εγκυμοσύνης και των διαταραγμένων βαρών γέννησης.

Αν και η έρευνα δεν είναι εντελώς πειστική, αν υπάρχουν πιο ασφαλείς επιλογές εκεί έξω, αυτό θα επέλεγα για τον εαυτό μου, είτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είτε όχι.

Ποια είναι λοιπόν η εναλλακτική;; Καθαρά αντηλιακά! Αυτά τα αντηλιακά είναι επίσης γνωστά ως φυσικά ή ορυκτά αντηλιακά. Αυτά τα αντηλιακά είτε χρησιμοποιούν διοξείδιο του τιτανίου, οξείδιο ψευδαργύρου ή συνδυασμό και των δύο. Είναι φυσικά ορυκτά που αλέθονται. Τα κύρια οφέλη των καθαρών αντηλιακών είναι ότι τα μέταλλα αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου αντί να τις απορροφούν και προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος. Όχι μόνο αυτό, αλλά αρχίζουν να λειτουργούν τη στιγμή που τα απλώνεις στο δέρμα σου, σε αντίθεση με τα χημικά αντηλιακά όπου πρέπει να περιμένεις 20 λεπτά. Ποιος θέλει να περιμένει τέλος πάντων;! Επιπλέον, αυτά δεν πρόκειται να ερεθίσουν το δέρμα σας σε σύγκριση με τα χημικά αντηλιακά και δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τους ορμονικούς διαταράκτες.

Take away: Να αναζητάτε πάντα ένα αντηλιακό που είναι ορυκτό αντηλιακό. Θα θελήσετε να ελέγξετε τα ενεργά συστατικά για να μάθετε με βεβαιότητα ποια συστατικά χρησιμοποιούνται. Ακόμα κι αν λέει ότι είναι ένα ορυκτό αντηλιακό, ελέγξτε ότι δεν έχει επίσης χημικό ενεργό συστατικό.

Η αποφυγή των παρακάτω συστατικών μπορεί επίσης να εξασφαλίσει ότι θα αποφύγετε και μια σειρά από άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες!

Homosalate- Διαταράκτη ορμονών. Αυξάνει επίσης την ικανότητα του δέρματος να απορροφά άλλες χημικές ουσίες ακόμη περισσότερο.

Οξυβενζόνη- Αλλεργιογόνο, διαταραχή ορμονών, κυτταρική βλάβη. Βρίσκεται στα χημικά αντηλιακά.

Οκτοκρυλένιο- Απορροφάται γρήγορα στο δέρμα και ίχνη μπορούν να βρεθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Προκαλεί βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες, η οποία στη συνέχεια επιτίθεται στο DNA των κυττάρων και προκαλεί κυτταρική βλάβη από κυτταρικό θάνατο σε κυτταρική μετάλλαξη.

αβοβενζόνη- Ενδοκρινικός διαταράκτης (ορμονικός διαταράκτης). Επίσης απορροφάται γρήγορα στο δέρμα και έχει βρεθεί στην κυκλοφορία του αίματος, στα ούρα και στο μητρικό γάλα.

PEG/προπυλενογλυκόλη- Έχει βρεθεί ότι είναι μολυσμένο με 1, 4 διοξάνη, η οποία προκαλεί καρκίνο. Μπορεί να προκαλέσει ακμή, ερεθιστικό δέρμα.

Ευωδιά- Μπορεί να προκαλέσει φωτοτοξικές αντιδράσεις και μπορεί να είναι φωτοαλλεργικό. Ερεθίζει το δέρμα και είναι γνωστό ως νευροτοξίνη.

Πετρέλαιο ή ορυκτέλαιο- Αναφέρει ότι προκαλούν καρκίνο.

Παλμιτικό Ρετινύλιο- Rπαραγωγική τοξίνη.

Βουτυλιωμένη υδροξυανισόλη (BHA)- ντοαρκινογόνο, ηπατική βλάβη.

Κυκλοπεντασιλοξάνη- ΙΤο t είναι γνωστό ότι βιοσυσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στο σώμα.

Parabens Αρκετά κοινό στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ορμονικός διαταράκτης γνωστός και ως ενδοκρινικός διαταράκτης. Έχει βρεθεί σε όγκους καρκίνου του μαστού, μπορεί να προκαλέσει ανδρική υπογονιμότητα και πρώιμη εφηβεία.

Αλουμίνιο- Νευροτοξίνη και έχει βρεθεί στον ιστό του μαστού. Αντιιδρωτικά, μακιγιάζ, περιποίηση δέρματος.

Θέλετε να κάνετε κάποιες φυσικές ανταλλαγές μωρών; Δείτε τον ΔΩΡΕΑΝ οδηγό μου εδώ!

Υπάρχουν πολλές ακτίνες στο φως του ήλιου, αλλά οι πιο επιβλαβείς είναι οι υπεριώδεις ακτίνες – οι υπεριώδεις ακτίνες. Οι δύο ακτίνες που φτάνουν στην επιφάνεια της γης είναι, η UVB και η UVA. Οι ακτίνες UVB είναι οι ακτίνες που προκαλούν ηλιακά εγκαύματα και μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVA μπορούν επίσης να συμβάλουν στον καρκίνο του δέρματος και να διεισδύσουν στο δέρμα ακόμη περισσότερο προκαλώντας τη γήρανση του δέρματος. Υπάρχουν πολύ περισσότερες ακτίνες UVA στο ηλιακό φως από τις UVB. Είναι σημαντικό να μπλοκάρετε τις ακτίνες UVB και UVA.

Το χημικό αντηλιακό συνήθως μπλοκάρει μόνο την UVB, ενώ το ορυκτό αντηλιακό μπλοκάρει τις UVB και UVA.

Όταν ένα αντηλιακό μπλοκάρει και τις ακτίνες UVB και UVA ονομάζεται ευρέος φάσματος.

Δείτε τα κορυφαία αντηλιακά μου EWG εδώ!

Φροντίστε να προστατεύετε το δέρμα σας πέρα ​​από το αντηλιακό!

Το αντηλιακό πρέπει να είναι η τελευταία γραμμή άμυνας για την προστασία του δέρματός σας από τον ήλιο. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά στο δέρμα σας από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο:

  • Προγραμματίστε τον χρόνο σας στην ύπαιθρο γύρω από τον ήλιο. Οι ακτίνες UV είναι ισχυρότερες στη μέση της ημέρας – συνήθως από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ. Περάστε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Μπορείτε ακόμη και να το παίξετε με ασφάλεια ελέγχοντας τον δείκτη UV στην περιοχή σας.
  • Συγκάλυψη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει καπέλα, πουκάμισα, σορτς, παντελόνια, μαγιό κ.λπ. για την προστασία του δέρματός σας.
  • Χρησιμοποιήστε σκιά. Είτε είναι στη σκιά ενός δέντρου είτε δημιουργείτε τη δική σας σκιά με μια ομπρέλα, αυτό θα προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες του ήλιου και θα σας κρατήσει πιο δροσερό.
  • Φορώ γυαλιά ηλίου. Αυτό θα προστατεύσει τα μάτια σας από τις ίδιες ακτίνες UV που μπορεί να είναι τόσο βλαβερές.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές αντηλιακών που είναι ασφαλείς για την εγκυμοσύνη! Κοινοποίηση των αγαπημένων μου παρακάτω.

Αντιηλιακή λοσιόν Earth Mama Mineral SPF 40Αυτή η λοσιόν φτιάχνεται κυριολεκτικά έχοντας κατά νου τις έγκυες μαμάδες! Τα συστατικά είναι εξαιρετικά και εξαιρετικά ακόμη και για το πιο ευαίσθητο δέρμα.

Coola Mineral Body Αντηλιακό SPF 30 (χωρίς άρωμα) Η Coola είναι μια μάρκα που είναι εύκολο να βρεθεί συχνά στα καταστήματα και είναι επίσης ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα.

Suntegrity Mineral SPF 30 Αντηλιακό (χωρίς άρωμα) Αυτό είναι ένα αντηλιακό χωρίς άρωμα, το οποίο είναι πραγματικά ελαφρύ και όχι βαρύ όπως πολλά ορυκτά αντηλιακά.

Ursa Major Force Field Daily Defense Lotion SPF 18Αυτό το αντηλιακό είναι εξαιρετικό όταν θέλετε ένα καθημερινό αντηλιακό προσώπου ή κάτι πιο ελαφρύ.

Beautycounter Countersun Mineral Sunscreen Lotion SPF 30Το Mineral Sunscreen της Beautycounter δεν είναι βαρύ και αναμειγνύεται τόσο καλά.

Ενυδατική κρέμα Juice Beauty SPF 30 Χωρίς λάδιαΑυτό είναι εξαιρετικό για όποιον έχει πιο λιπαρό δέρμα και μπορεί να έχει την τάση να εμφανίζει σπυράκια από το αντηλιακό.

Αντηλιακό Badger Clear Zinc Mineral SPF 30Τρίβεται σε διάφανο και έχει συστατικά που μπορείτε να αναγνωρίσετε αμέσως από την ετικέτα. Μπορείτε επίσης να βρείτε το Badger στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Αντιηλιακό All Good Spray- Αυτό το σπρέι χρησιμοποιεί πεπιεσμένο αέρα και όχι αεροζόλ για τον ψεκασμό του προϊόντος. Ιδανικό για γρήγορη παράδοση του προϊόντος και στα παιδιά!

Αξιολάτρευτο βρεφικό αντηλιακό- Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα καθαρά αντηλιακά που δοκίμασα πριν από χρόνια. Αφού έχουν αναδιατυπωθεί και είναι καλύτερο από ποτέ! Υπέροχο για όλους στην οικογένεια.

Αντηλιακό Mineral Pipette SPF 50- Αυτό είναι ένα νέο προϊόν που έχω δοκιμάσει και λατρεύω! Είναι ένα ορυκτό αντηλιακό ασφαλές για μωρά που αναμειγνύεται τόσο όμορφα και δεν περιέχει άρωμα. Ασφαλές για όλη την οικογένεια!

Suntegrity Mineral Sunstick SPF 30- Αυτό είναι τόσο βολικό, ειδικά για ταξίδια, όταν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε το αντηλιακό σας να χυθεί σε όλα. Ένα ραβδί είναι τόσο εύκολο στη χρήση, ακόμη και σε παιδιά.

Honua Malu SPF 30- Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου αντηλιακά προσώπου. Αναμειγνύεται τόσο καλά και είναι ένα υπέροχο primer πριν το μακιγιάζ.

Ημερήσιο αντηλιακό Beautycounter Sheer Defense SPF 25Αυτό είναι ένα άλλο εξαιρετικό καθημερινό αντηλιακό προσώπου. Ενυδατώνει ενώ παρέχει και κάποια προστασία SPF.

Babo Botanicals Clear Zinc Αντηλιακό- Αυτό είναι ένα άλλο ασφαλές αντηλιακό για όλη την οικογένεια, ακόμη και το μωρό και τη μαμά. Προσφέρει εξαιρετική κάλυψη αλλά αναμειγνύεται με σαφήνεια. Αυτό μπορείτε επίσης να το βρείτε στα περισσότερα καταστήματα υγιεινής διατροφής.

Sun Bum Baby Bum SPF 50- Βρήκα αυτό σε πρόσφατες διακοπές, όταν ήμουν σε τσίμπημα και χρειαζόμουν ένα ορυκτό αντηλιακό. Αυτή ήταν κυριολεκτικά η καλύτερη επιλογή που είχα! Αν είστε μόνο σε ένα παντοπωλείο, αναζητήστε αυτό!

Thinkbaby SPF 50- Αυτό είναι ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας ορυκτών που προσφέρει πραγματικά προστασία. Δεν αναμειγνύεται, αλλά δίνει αυτή τη λευκή απόχρωση, αλλά έχω βρει για πολλές μέρες το καλοκαίρι στην παραλία ή στην πισίνα που είναι σχεδόν απαραίτητο για την πραγματική προστασία του δέρματος. Είναι επίσης ένας καλός δείκτης του πότε πρέπει να υποβάλετε ξανά αίτηση.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας αντηλιακό ασφαλές για την εγκυμοσύνη;

Αν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις προηγούμενες αναρτήσεις:

Leave a Comment