23 Όμορφοι διαφοροποιημένοι οικοδεσπότες για να φυτέψετε – Home For The Harvest

Οι ποικίλοι οικοδεσπότες είναι ο τέλειος τρόπος για να προσθέσετε κάποιο οπτικό ενδιαφέρον στις σκιερές γωνιές της αυλής σας. Αυτά τα φυτά έχουν υπέροχο φύλλωμα με ενδιαφέροντα σχέδια στην επιφάνεια κάθε φύλλου. Μερικοί οικοδεσπότες έχουν λευκή ποικιλομορφία ενώ άλλοι έχουν πράσινο ή ακόμα και μπλε τόνο. Υπάρχει πραγματικά ένας διαφοροποιημένος οικοδεσπότης για κάθε σημείο! Εδώ είναι 23 από τις πιο όμορφες ποικιλόμορφες ποικιλίες hosta που πρέπει να εξετάσετε για την αυλή σας.

1. Patriot hosta

Ο Patriot hosta είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς οικοδεσπότες στον κόσμο. Αυτό το μεσαίου μεγέθους hosta έχει σκούρα πράσινα φύλλα με φαρδιά λευκά άκρα. Το Patriot είναι τέλειο στο μπροστινό μέρος ενός συνοριακού κήπου, κατά μήκος ενός δασικού μονοπατιού ή ακόμα και να μεγαλώνει σε ένα κοντέινερ.

οικοδεσπότες φωτιάς και πάγου

2. Φωτιά και πάγος οικοδεσπότης

Το «Fire and Ice» είναι μια άλλη πολύ δημοφιλής ποικιλία. Αυτό το μέτρια ποικιλόμορφο hosta είναι μια αντίστροφη εκδοχή του «Patriot», καθώς έχει λευκά φύλλα ελεφαντόδοντου με ακανόνιστα σκούρα πράσινα άκρα. Αυτή είναι μια από τις πιο ζωηρές ποικιλίες μέτριας ποικιλίας (ειδικά αν τα φυτά λαμβάνουν λίγο άμεσο φως το πρωί).

Φράνσις Ουίλιαμς Χόστα

3. Frances Williams hosta

Το «Frances Williams» είναι ένας μεγάλος διαφοροποιημένος οικοδεσπότης με παχιά μπλε πράσινα φύλλα που έχουν φαρδιά, ακανόνιστα πρασινοκίτρινα περιγράμματα. Η απόχρωση Chartreuse της εξωτερικής ποικιλομορφίας είναι πιο σκούρα στη σκιά και πιο κίτρινη-πράσινη, εάν το φυτό έχει πρωινό ήλιο. Οι παχιές κίτρινες άκρες μπορεί να καούν σε ζεστά κλίματα, εάν το φυτό δεν βρίσκεται στη σκιά.

μέτριο οικοδεσπότης - καπετάν κιρκ

4. Λοχαγός Κερκ οικοδεσπότης

Το «Captain Kirk» είναι ένα μέτρια ποικιλόμορφο οικοδεσπότη, που σημαίνει ότι η πιο ανοιχτόχρωμη ποικιλία βρίσκεται στο κέντρο του φύλλου και όχι κατά μήκος των άκρων. Το κέντρο των φύλλων αυτής της ποικιλίας είναι μια απόχρωση lime chartruse, ενώ οι εξωτερικές άκρες είναι περισσότερο μεσαίου πράσινου. Οι οικοδεσπότες μέτριας ποικιλομορφίας μπορούν να αναπτυχθούν πιο αργά από τους οικοδεσπότες με ποικιλία στις άκρες των φύλλων, αλλά είναι εξίσου υπέροχοι στον κήπο. Δώστε τους λίγο πρωινό ήλιο για την καλύτερη χρωματική αντίθεση.

Guacamole Hosta

5. Guacamole hosta

Το «Guacamole» είναι μια υπέροχη ποικιλία με πρασινοχρυσά φύλλα με σκούρο πράσινο άκρο. Το κιτρινοπράσινο κέντρο των φύλλων και το σκούρο πράσινο περιθώριο μοιάζουν πραγματικά με αβοκάντο. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης πολύ ανεκτική στον ήλιο και συνήθως μπορεί να καλλιεργηθεί σε ηλιόλουστες συνθήκες στις ζώνες 3-7, εφόσον το φυτό έχει αρκετό νερό.

γαλλίας οικοδεσπότης

6. Francee hosta

Το ‘Francee’ είναι άλλος ένας μεσαίου μεγέθους οικοδεσπότης με όμορφη ποικιλομορφία. Όπως και ο πατριώτης hosta, τα φύλλα αυτού του φυτού είναι σκούρα πράσινα με λευκά περιθώρια που έχουν βολάν. Το Francee είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε μαζικές φυτεύσεις ή ως φυτό έμφασης στον κήπο.

Ιούνιος οικοδεσπότης

7. Ιούνιος hosta

Το «June» hosta είναι μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία με πράσινα φύλλα που έχουν σκούρα μπλε-πράσινα άκρα. Η αντίθεση μπορεί να είναι ανεπαίσθητη στη σκιά και πιο έντονη όταν το φυτό δέχεται άμεσο ηλιακό φως το πρωί. Αυτή η ποικιλία είναι εύκολο να αναπτυχθεί και μπορεί επίσης να φυτευτεί σε γλάστρα για ένα ενδιαφέρον φυτό από σκιά.

φυτά el nino hosta

8. El Nino hosta

Το «El Nino» είναι μια κομψή ποικιλόμορφη ποικιλία με μπλε-γκρι φύλλα και ακανόνιστες λευκές άκρες φύλλων. Ενώ μερικοί οικοδεσπότες έχουν κρεμ κίτρινο-λευκό διαφοροποίηση, οι άκρες αυτών των φύλλων είναι πραγματικά καθαρό λευκό. Αυτά τα φυτά σχηματίζουν ένα ωραίο ανάχωμα από επικαλυπτόμενα φύλλα και είναι ιδανικά για φυτά με μπορντούρες ή ακόμα και φυτά σε δοχεία.

9. Αμερικανός ονειροπόλος

Το «American Dream» είναι ένα ανοιχτό πράσινο μεσαίου μεγέθους οικοδεσπότη με φύλλα με λευκά περιθώρια. Αυτά τα φυτά σχηματίζουν ένα ωραίο πυκνό ανάχωμα από ελαφρώς φλιτζάνια φύλλα. Σε εγκατεστημένα φυτά, η ποικιλόχρωμη λευκή άκρη μπορεί να έχει πλάτος 2 ίντσες (ή περισσότερο), δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σχέδιο φύλλων.

φύλλο αγγέλου της γης

10. Γήινος άγγελος hosta

Το Earth angel hosta είναι μια πολύ δημοφιλής διαφοροποιημένη εκδοχή του κλασικού blue angel hosta. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο hosta με γαλαζοπράσινα φύλλα που έχουν ακανόνιστα ασβεστοπράσινα και ακόμη και κίτρινα περιθώρια. Τα ραβδωτά και πιτσιλισμένα φύλλα μπορεί να μοιάζουν αρκετά με τους ωκεανούς και τα δάση του πλανήτη. Λίγος πρωινός ήλιος ή σκιά μπορεί να σας βοηθήσει να αναδείξετε την ποικιλομορφία.

φανταστικός οικοδεσπότης

11. Φανταστικός βαρύγδουπος οικοδεσπότης

Το «Fantabulous» είναι ένας υπέροχος οικοδεσπότης με στενά μυτερά φύλλα. Το κέντρο των φύλλων έχει ένα ωραίο σκούρο πράσινο χρώμα ενώ οι άκρες είναι λευκό ιβουάρ. Οι άκρες των φύλλων αποκτούν περισσότερο κίτρινο χρώμα σε θερμά κλίματα (ζώνες 8-9) ή εάν το φυτό έχει πολύ φως.

ανεμοστρόβιλος βαρύγδουπος hosta

12. Whirlwind hosta

Το Whirlwind hosta είναι ένα μεσαίου μεγέθους φυτό με παχιά κίτρινα φύλλα με σκούρο μπλε-πράσινο χρώμα. Τα φύλλα είναι συχνά ραβδωτά, κάτι που τονίζεται από τα όρθια συστρεφόμενα φύλλα. Αυτή η ποικιλία είναι εύκολη στην καλλιέργεια και συχνά φυτεύεται σε μεγάλες ομάδες ως ένα εντελώς μοναδικό εδαφοκάλυψη.

13. Συνοριακός ληστής hosta

Το «Border Bandit» είναι ένας μικρός διαφοροποιημένος οικοδεσπότης που χρησιμοποιείται συχνά στο μπροστινό μέρος των σκιερών συνοριακών κήπων. Τα φύλλα έχουν έναν όμορφο γαλαζοπράσινο τόνο (καθώς αυτή η ποικιλία εκτράφηκε από το Halcyon) με μια κρεμώδη κίτρινη-λευκή άκρη. Τα φύλλα είναι λίγο στριμμένα και ελαφρώς κυματιστά κατά μήκος της άκρης.

14. Χορεύοντας στη βροχή hosta

Το «Dancing in the Rain» είναι ένας μοναδικός οικοδεσπότης με μέτρια ποικιλία, του οποίου τα φύλλα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου σε έναν ιβουάρ λευκό τόνο. Οι άκρες των φύλλων έχουν πολύ σκούρες πράσινο-μπλε ακανόνιστες ραβδώσεις και ρίγες. Τα παχιά φύλλα αυτής της ποικιλίας είναι επίσης φυσικά ανθεκτικά στα παράσιτα.

φίδι μάτια hosta φύλλο

15. Snake eyes hosta

Το ‘Snake Eyes’ είναι μια σπεσιαλιτέ οικοδεσπότης με τρίχρωμα φύλλα. Τα φύλλα είναι ανοιχτό πράσινο στη μέση και σκούρο πράσινο στις άκρες, αλλά υπάρχει μια λεπτή λωρίδα λευκού μεταξύ των δύο βασικών τόνων. Τα μακριά φύλλα και οι λευκές ραβδώσεις δίνουν πραγματικά σε αυτή την ποικιλία ένα μοτίβο που μοιάζει με τα μάτια.

16. Χριστουγεννιάτικο δέντρο hosta

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο hosta είναι ένα μεγάλο βαρύγδουπο hosta με πολύ πυκνά σκούρα πράσινα φύλλα. Οι άκρες του φύλλου είναι σχεδόν λευκές, ειδικά εάν το φυτό έχει μια ή δύο ώρες άμεσο ηλιακό φως το πρωί (σε ψυχρότερα κλίματα). Τα ώριμα φυτά έχουν κωνικό σχήμα, καθιστώντας αυτή την ποικιλία κάπως παρόμοια με ένα καλοκαιρινό χριστουγεννιάτικο δέντρο!

πλατύ χείλος hosta

17. Φαρδύ χείλος hosta

Το «Wide Brim» είναι μια δημοφιλής μεσαίου μεγέθους ποικιλία με πράσινα-μπλε φύλλα και παχύ, ακανόνιστο κίτρινο περιθώριο. Αυτή η ποικιλία χρειάζεται περισσότερο φως από κάποιες άλλες για να αναδείξει πραγματικά τα αντίθετα χρώματα του φυλλώματος. Τα φύλλα φαίνονται σχεδόν τροπικά σε καλές συνθήκες ανάπτυξης με τις μερικές φορές ραβδωτές άκρες τους.

παγωμένη μαργαρίτα hosta

18. Frozen margarita hosta

Το «Frozen Margarita» είναι ένα ανοιχτό κιτρινοπράσινο οικοδεσπότη με φύλλα με λευκές άκρες. Οι άκρες είναι αρκετά λεπτές και ακανόνιστες και μπορούν να κιτρινίσουν σε έντονο φως. Αυτή η ποικιλία είναι αρκετά ανεκτική στον ήλιο αρκεί να έχει επαρκή υγρασία. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης γνωστή για την προσαρμοστικότητά της ως φυτό δοχείων και για τις αρωματικές της ανθοφορίες.

19. Liberty hosta

Η Liberty hosta είναι μια μεγάλη ποικιλία με σκούρα πράσινα-μπλε φύλλα με φαρδιές κίτρινες άκρες. Αυτό το φυτό είναι γνωστό για την υπέροχη ποικιλομορφία του, με τα κρεμώδη κίτρινα περιθώρια να εκτείνονται σε πλάτος πάνω από 2 ίντσες σε υγιή ώριμα φυτά. Τα περιθώρια τείνουν να ξεκινούν με ένα κρεμ-κίτρινο χρώμα και να ξεθωριάζουν σε ελεφαντόδοντο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

τόσο γλυκό φύλλο οικοδεσπότη

20. Τόσο γλυκός οικοδεσπότης

Το «So Sweet» είναι μια μεσαίου μεγέθους ποικιλία με αρωματικά άνθη. Τα σκούρα πράσινα φύλλα έχουν κίτρινο-λευκό περίγραμμα. Μερικές φορές τα φύλλα έχουν ανοιχτό πράσινο ραβδώσεις που τρέχουν κάτω από αυτά. Οι άκρες κάθε φύλλου είναι λίγο κυματιστές, αναδεικνύοντας τον υπέροχο τόνο των άκρων αυτού του φυτού.

προσευχόμενος οικοδεσπότης

21. Προσευχόμενα χέρια hosta

Τα προσευχόμενα χέρια hosta είναι ένα μοναδικό δείγμα φυτού με λεπτά στριμμένα όρθια φύλλα. Τα σκούρα πράσινα φύλλα έχουν μια πολύ λεπτή κίτρινη άκρη, τονίζοντας τις ανατροπές στο φύλλωμα. Τα φύλλα είναι σχεδόν τυλιγμένα και ανεβαίνουν προς τα πάνω από τη βάση του φυτού, λυγίζοντας προς τα έξω προς την άκρη. Αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα βαρύγδουπη ποικιλία hosta για να προσθέσετε στον κήπο σας!

βασίλισσα Josephine hosta

22. Queen Josephine hosta

Το «Queen Josephine» είναι ένας μεσαίου μεγέθους βαρύγδουπος οικοδεσπότης με γυαλιστερά σκούρα πράσινα φύλλα που έχουν κίτρινες άκρες. Οι άκρες των φύλλων γίνονται ένα γυαλιστερό ιβουάρ λευκό καθώς προχωρά η εποχή. Η βασίλισσα Josephine είναι ένας καλός διαφοροποιημένος οικοδεσπότης που πρέπει να σκεφτείτε αν προτιμάτε την εμφάνιση των λαμπερών γυαλιστερών φύλλων.

23. Παράδειγμα

Το «Paradigm» είναι ένας μεγάλος οικοδεσπότης με παχιά φύλλα Chartreuse που έχουν σκούρες πράσινες άκρες. Τα φύλλα συσσωρεύονται και επικαλύπτονται για να δημιουργήσουν ένα μεγάλο ανάχωμα από κυματιστά φύλλα. Τα παχιά φύλλα κάνουν αυτό το hosta φυσικά ανθεκτικό σε γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια.

Leave a Comment